Nikita – Ny actionserie


Få actionkvinnor har gjort så starkt avtryck i filmhistorien som Nikita. Från skaparna av Charlie’s Angels, Supernatural och CSI kommer nu tv-serien som inspirerats av filmen och vi ser Maggie Q i rollen som en av filmvärldens mest explosiva, kvinnliga agenter.

Nyligen hade Warner-satsningen Nikita premiär i USA och i höst ser vi den actionladdade krimnalserien på Kanal 5. Liksom i originalet följer vi Nikita, en ung kvinna som hamnat utanför samhällets skyddsnät och levt ett destruktivt liv. Hon räddas av en hemlig gren inom den amerikanska underrättelsetjänsten kallad Division. Division ger sina rekryter ”en andra chans” och placerar dem i en tuff skola där de drillas att bli hemliga agenter och lönnmördare. Nikita blir snart en av Divisions bästa elever, men när hon förälskar sig i en civil man går Division för långt och mördar honom. Märkt av sorg och frustration gör Nikita det ingen agent tidigare gjort – hon går under jorden och idag, tre år senare, drivs hon av en kompromisslös vilja att hämnas dem som förrått henne.

I rollen som den explosiva Nikita ser vi Maggie Q känd från actionfilmer som Mission Impossible 3, Rush Hour 2 och Live Free Die hard. Percy, hennes före detta chef på Division, spelas av Shane West (Cityakuten) och i rollen som en av Divisions senaste rekryter Alex ser vi Lyndsy Fonseca (Desperate Housewives och Kick-Ass).

Premiär: onsdag 3 november 21.55 på kanal 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *