Drömvrak – Viasat history

Drömvrak - Viasat history

Skeppsvrak är ofta svepta i ett skimmer av gåtfullhet och tragedi, men när de väl lägger sig till vila på havets botten skapas en ny hemvist för koraller och annat liv i djupet. I programserien Drömvrak får vi chansen att besöka några av dessa spöklika undervattensvärldar.

Expeditionerna leds av två undervattensupptäckare med en passion för havet. Möt fotografen Kathy Salisbury, vars mål är att fånga några av världens mest uppseendeväckande skeppsvrak på bild, och konstnären Dominique Serafini, som bland annat är känd för sina barnboksillustrationer inspirerade av upptäckaren Jacques Cousteau expeditioner.

Det finns över en miljon skeppsvrak runtom i världshaven. De flesta har för länge sedan ruttnat bort, men inte alla. Drömvrak är resultatet från 10 fotografiska expeditioner till några av världens visuellt mest spektakulära skeppsvrak. Nu får vi chansen att beskåda dem – innan de försvinner.

DRÖMVRAK – PREMIÄR SÖNDAG DEN 4/11 KL. 16.00 PÅ VIASAT HISTORY

Drömvrak är en fängslande dokumentärserie inspelad på några av världens vackraste platser. Med världens bästa dykare ombord, är filmteamet beredda på allt: djäva nedstigningar, undervattensmysterier och oförutsägbara varelser.

Följ med Viasat History på en spännande upptäcktsresa ner i djupen. Från ”Karibiens Titanic” i Grenada, ett vulkanområde utanför Martinique, nattliga dykningar till den dödsdömda partybåten vid Diamond Rock och ett krigsflygplan från andra världskriget, till det mystiska spökskeppet utanför de brittiska Jungfruöarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *