Elvis Presley: hans sista timmar

Elvis Aaron Presley var och förblir en av 1900-talets mest inflytelserika underhållare. I den här dokumentären strålar några av hans vänner från den så kallade Memphismaffian samman i rutan för första gången för att berätta om den populäre film- och musiklegendens liv och tragiska död. Vi får höra om ”Kungens” sista timmar i livet och hur en sorglig blandning av receptbelagda droger, flyktiga förbindelser och ekonomiska svårigheter alla bidrog till hans undergång. Vi får också veta mer om Elvis manager, Tom Parker, och hans inflytande på den älskade världsstjärnan.

Elvis Presley: hans sista timmar är ett program om en grupp vänner som känner stor sorg, men också vrede. Vrede över att Elvis vägrade att acceptera att han hade drogproblem. De uttrycker även frustration och ilska över Elvis manager ”Överste” Tom Parker. Tom Parker spelade bort miljoner och hade bara ett mål för ögonen: att få Elvis att uppträda så ofta som möjligt. Han drev Elvis hårt och när vi får höra att Parker inom loppet av en kväll kunde spela bort 1 ½ miljoner dollar på roulett förstår vi varför! Skulden ökade för var minut som gick, och bara en person kunde betala den: Elvis.

Både Elvis kusin, frisör och goda vänner kämpar fortfarande med sorgen och det faktum att Elvis dog ensam. ”Ingen förtjänar att dö ensam”, säger frisören Larry, som också berättar om hur det var att gå in ensam på bårhuset för att frisera Elvis hår för allra sista gången. Två saker är Memphismaffian överens om, och det är att Elvis Presley ÄR död och att saknaden efter honom är stor.

Exklusiv premiär: Lördag den 3/5 kl. 22.00 på Viasat History

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *