Godsliv – premiär på Viasat history

Godsliv - premiär på Viasat history

Detta medryckande TV-experiment i sex delar vrider tillbaka tiden, och återskapar det liv som de nyrika och deras tjänstefolk levde i Storbritannien under den sorglösa perioden fram till första världskriget.

19 personer har frivilligt anmält sig att inta rollerna som herrskap och tjänstefolk på det skotska godset Manderston. Godset har allt: ett storslaget hus, insjö med båt, eget mejeri, tesalong, krocket och tennis i trädgården, ett stall fullt med hästar och vagnar, samt en grupp människor där klasstillhörigheten styr såväl umgänge som beteende.

Deltagarna har gått med på att, under tre månader, leva under den strikta klassindelning som hörde tiden till. Familjen Olliff-Cooper, bestående av fem personer, tar på sig rollerna som herrskap, medan de övriga 14 får bli tjänstefolk. Deltagarna har ingen tidigare erfarenhet av att arbeta som tjänare, och det blir butlern och hushållerskans ansvar att förvandla resten av tjänarstaben till en effektiv, diskret och respektfull uppassningsmaskin.

Hur kommer denna grupp av moderna människor att reagera när de plötsligt måste inordna sig under den strikta sociala strukturen från början av 1900-talet? I sex fängslande avsnitt följer vi deltagarna och deras reaktioner på den gammeldagsa tillvaron – en tillvaro som präglas av välkända teman som pengar, ställning och makt.

När serien visades på brittiska Channel 4, uppnådde den säsongens högsta tittarsiffror för dokumentärprogram.

PREMIÄR: FREDAG DEN 14/12 KL. 21.00 PÅ VIASAT HISTORY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *