Guldrushen i Klondike – Viasat History

Året är 1896 och rykten om stora guldfynd i Klondike i Kanada går. Ett år senare bekräftas ryktena av amerikanska tidningar, och det dröjer inte länge förrän människor från när och fjärran styr kursen mot det förlovade landet. Även svenskarna vill pröva guldgrävarlyckan. Många är de som överger fattigdomen i hemlandet i förhoppningen om en bättre framtid. En del lyckas – andra inte.

I serien ”Guldrushen i Klondike” följer vi fyra män och en kvinna när de i guldgrävarnas fotspår ska ta sig från Skagway i Alaska till Dawson City. Precis som dåtidens lyckojägare bär de tidsenliga kläder och utrustning.

Seriens fem guldgrävare följer den gamla rutten från början till slut. Resan tar flera veckor, och gruppen ställs inför många påfrestande utmaningar längs det beryktade Chilkoot Trail. Det är ett tidskrävande företag: med sig har de över 1000 kilo utrustning, och för att få med sig allt tvingas de gå varje sträcka 10 gånger – fram och tillbaka mellan varje depå.

Expeditionen fortsätter i kanot längs Yukon-floden i norra Kanada. Gruppen ställs under den 800 kilometer långa paddlingen inför både storm, desorientering och sinande matförråd innan de äntligen når slutdestinationen Dawson City: centrum för guldrushen i Klondike.

”Guldrushen i Klondike” låter tittarna leva sig in i de äventyr som 1800-talets guldgrävare var med om för att förverkliga drömmen om rikedom och lycka.

Serien i fyra avsnitt visas varje lördag klockan 21.00 på Viasat History

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *