Hej hej sommar med Sandra Dahlberg och Nic Schröder

Hej hej sommar - Sandra Dahlberg och Nic Schröder Foto: Mats Samuelsson

Sandra Dahlberg och Svante sänder direkt från tv-tornet i Svärälvsområdet där Nic Schröder är på jakt efter det femte väderstrecket.

Sandra Dahlberg är programledare för SVT:s populära sommarlovsprogram Hej hej sommar, som sänds hela sommaren med start måndag 9 juni i SVT1 och Barnkanalen. Till sin hjälp har hon Nic Schröder, som varit programledare de senaste två somrarna.

Om sitt spännande sommaruppdrag säger Sandra:
– Jag vill göra den bästa sommarlovsmorgon någonsin. Mitt mål blir att göra sommaren ännu somrigare! Det känns fantastiskt roligt och spännande och jag utlovar många skratt, glass i stora lass, sol i mängder och skojfriska, sångbara visor.
– Att jag får möjlighet att göra sommarlovsmorgon är en pirrig och härlig utmaning som jag tänker förvalta på bästa sätt. Mer sol i tv!

Årets sommarlovsprogram – en hemlig operation
Sandra Dahlberg och Nic Schröder ska i sommar ta reda på hemligheten som döljer sig i det avstängda Svärälvsområdet. Området evakuerades plötsligt i mitten på 80-talet och sedan dess har ingen människa fått sätta sin fot där. Det enda sättet att rapportera ut från Svärälvsområdet är via det gamla tv-tornet och det allmänna tv-nätet, vilket tvingar Sandra att förklä hela operationen till ett somrigt sommarlovsprogram.

Sandra visar också självklart en massa spännande tv-serier. Det blir en fortsättning på förra årets succéer Blue water high och Unge greve Dracula. Det bjuds också på serien Lillas smågodis, som innehåller det bästa från Lilla Sportspegeln, och en ny omgång av den populära humorserien Planet Sketch. En annan godbit är den nyproducerade dramaserien, Värsta vännerna, som handlar om två 12-åringar som får kontakt via sina figurer i ett on-linespel. Oskar och Kim ger varandra uppdrag och snart upptäcker de att det är svårare att vara människa i livet än figur i ett dataspel.

Sandra Dahlberg är sångerska och artist och har deltagit i Melodifestivalen två gånger. Hon slog igenom i talangtävlingen Fame Factory där hon också träffade fästmannen Jimmy Jansson som hon fick sonen Vilmer med förra året. Sandra är 29 år, kommer från Klimpfjäll i Norrland och bor också växelvis i Hagfors i Värmland.

Den fartfyllde helsingborgaren Nic Schröder är 28 år och är även känd för 2004 års stora sommarplåga – låten ”Hej, hej Monika”. Tidigare i år var Nic Guldbaggenominerad för bästa manliga biroll i långfilmen ”Hata Göteborg”.

Barnkanalen 09:15 på måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *