Kvällens filmer: 102 dalmatiner, Polisskolan, The rock, T…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: 102 dalmatiner, Polisskolan, The rock, The Dukes of Hazzard, Face off, Sagan om ringen – Härskarringen, Virus i bataljonen, X-men, Julie & Julia, Valkyria, Rio, Pirates of the Caribbean: Död mans kista, Iron man 2, The Stig-Helmer story, The Stig-Helmer story, forts, Batman, Orphan, Immortals

102 dalmatiner

102 DalmatinerAmerikansk familjekomedi från 2000. Cruella De Vil har tack vare gott uppförande släppts ur fängelset och doktor Pavlov har botat henne från hennes hemska pälsbegär. Men plötsligt börjar någon stjäla dalmatinervalpar i London. Frågan är bara vem. Är det Cruella som ligger bakom?.

Trailer för 102 dalmatiner

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:05 – 18:05

Polisskolan

PolisskolanAmerikansk komedi från 1984. För att få fler sökanden till polishögskolan bestämmer man sig för att slopa de formella kraven och diverse udda personligheter antas som aspiranter. Instruktörerna tycker inte att det är så lyckat och försöker med alla medel att få aspiranterna att sluta, men det har de inga som helst planer på.

Trailer för Polisskolan

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:05 – 20:00

The rock

The RockAmerikansk action från 1996. En grupp elitsoldater ockuperar fängelseön Alcatraz och tar turister som befinner sig där som gisslan. Deras ledare kräver 100 miljoner dollar i lösen och hotar att avfyra kemiska stridspetsar mot San Francisco. FBI-agenten Goodspeed, expert på kemiska vapen, får i uppdrag att tillsammans med Mason, en före detta fånge som lyckats fly från Alcatraz, ta sig till ön och försöka stoppa elitsoldaterna innan det är för sent.

Trailer för The rock

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:00 – 01:40

The Dukes of Hazzard

The Dukes of HazzardAmerikansk actionkomedi från 2005. Kusinerna Bo och Luke Duke lyckas allt som oftast att hamna på fel sida av lagen… och vägen, vilket gjort dem ökända hos polisen. En dag upptäcker de att Duke-familjens gård är hotad av den korrumperade guvernören Boss Hogg. Tillsammans med sin farbror Jesse och sin sexiga kusin Daisy Duke gör de allt de kan för att skydda sina ägor.

Trailer för The Dukes of Hazzard

Filmen visas på Kanal 9 klockan 19:00 – 21:00

Face off

Amerikansk action från 2005. FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Troy skadas under jakten och faller i koma, bara minuterna efter sitt avslöjande, att han apterat och gömt en biologisk bomb stor nog att utplåna hela San Fransisco. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod. Han byter skepnad till mördarens ansikte.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:45

Sagan om ringen – Härskarringen

Amerikanskt äventyr från 2001. Historien om den unge hoben Frodo som ärver en tillsynes oskyldig ring av sin kusin, Bilbo. Frodo upptäcker att ringens ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. För det är en ring med mycket onda krafter som kan göra det möjligt för Sauron att förslava innevånarna i landet som kallas Midgård. Det finns bara en utväg – att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor&.

Filmen visas på Sjuan klockan 16:25 – 20:00

Virus i bataljonen

Virus i BataljonenSvensk fars från 2009. I en vanlig by i Sverige är allt är frid och fröjd. Men så dyker kapten Carl Marklund upp. Han är arg över försvarets nedskärningar och har bestämt sig för att ockupera kommunhuset. Nu behöver han hjälp av byns hemvärn men det visar sig att det inte är det starka försvar han förväntat sig. 2010.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:30

X-men

X-MenAmerikansk science fiction från 2000. När en ung pojke skiljs från sina föräldrar i ett koncentrationsläger släpper han lös en magnetisk kraft som böjer metallgrinden i lägret. Pojken växer upp och blir Magneto. Han och hans f d vän, Charles Xavier, en telepatisk person, är mutanter, människor vars extra krafter skiljer dem från människorna.

Trailer för X-men

Filmen visas på Sjuan klockan 22:30 – 00:30

Julie & Julia

Amerikansk dramakomedi från 2009. En kvinna som genomgår en smärre 30-årskris beslutar sig för ett påbörja gigantiskt matlagningsprojekt och laga 524 maträtter. Allt enligt recepten i kokboken ”Bemästra den franska matlagningskonsten”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka där hon även träffar nya vänner.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:00

Valkyria

ValkyriaAmerikansk thriller från 2008. Mitt under andra världskriget konspirerar en liten grupp tyska militärer för att mörda Adolf Hitler. Genom att utnyttja en av nazisternas egna krisplaner hoppas överste Claus von Stauffenberg att hans anhängare ska kunna ta kontrollen över Berlin efter att han själv iscensatt attentatet.

Trailer för Valkyria

Filmen visas på SVT2 klockan 21:15 – 23:10

Rio

RioAmerikansk familjefilm från 2011. Den sällsynta papegojan Blu lever ett tryggt och ombonat liv med bokhandlaren Linda i en liten stad i Minnesota. När de får reda på att Blu är den sista hanfågeln av hans art beger de sig på en äventyrsfylld resa till det färgsprakande Rio de Janeiro för att träffa Jewel, en honfågel av samma art.

Trailer för Rio

Filmen visas på TV3 klockan 17:55 – 20:00

Pirates of the Caribbean: Död mans kista

Amerikanskt äventyr från 2006. Kapten Jack Sparrow har en skuld att betala till en gammal nemesis: Davy Jones. Han är till hälften man och till hälften en sjövarelse, och är kapten på den spöklika Flying Dutchman. Tiden håller på att rinna ut och Jack måste hitta en väg att betala sin skuld annars straffas han med evig fördömelse och straffarbete senare i livet. Han lyckas också att fördärva bröllopsplanerna för Will Turner och Elizabeth Swann, som tvingas följa med hans missöden.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 00:20

Iron man 2

Iron Man 2Amerikansk action från 2010. På grund av sitt superhjälte alter ego, måste Tony Stark brottas med dödlig frågor som rör regeringen, hans egna vänner och nya fiender.

Trailer för Iron man 2

Filmen visas på TV4 klockan 16:20 – 18:25

The Stig-Helmer story

The Stig-Helmer StorySvensk komedi från 2011. När Stig-Helmer av misstag åker fast för att ha klottrat möter han sin gamla fiende från skoltiden på polisstationen. Det får honom att minnas sina ungdomsår och för vännen Ole berättar han om sitt liv och om sin stora kärlek Annika. Det får Ole att komma på idén att de ska försöka hitta Annika.

Trailer för The Stig-Helmer story

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

The Stig-Helmer story, forts

Svensk komedi från 2011. När Stig-Helmer av misstag åker fast för att ha klottrat möter han sin gamla fiende från skoltiden på polisstationen. Det får honom att minnas sina ungdomsår och för vännen Ole berättar han om sitt liv och om sin stora kärlek Annika. Det får Ole att komma på idén att de ska försöka hitta Annika.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:20

Batman

BatmanAmerikansk action från 1989. Batman fick som ung pojke se sina föräldrar skjutas ihjäl och växte upp till att bli en maskerad välgörare som gör Gotham Citys gator säkrare. Fotografen Vicki Vale förälskar sig i Batman, men hans värsta fiende Jokern vill ha henne för sin egen del och striden mellan dem är snart ett faktum.

Trailer för Batman

Filmen visas på TV4 klockan 23:20 – 01:55

Orphan

OrphanAmerikansk thriller från 2009. För att komma över sorgen efter ett missfall bestämmer sig Kate och John för att adoptera ett barn. På ortens barnhem träffar de Esther vars tidigare adoptivfamilj omkom i en brand. Kate och John fattar genast tycke för den 9-åriga flickan. Men Esther är inte alls så oskuldfull som hon verkar.

Trailer för Orphan

Filmen visas på TV4 klockan 01:55 – 04:30

Immortals

ImmortalsAmerikansk action från 2011. Den blodtörstige kung Hyperion och hans mordiska armé från Heraklion härjar genom Grekland i sökandet efter den sedan länge försvunna Epirus’ Plibåge. Med den oövervinnerliga Pilbågen kommer kungen att kunna störta Olympens gudar och bli sin världs obestridde härskare. Med obarmhärtig effektivitet förstör Hyperion och hans legioner allt i sitt kölvatten, och det verkar som om inget kan stoppa den onde kungens uppdrag. Medan by efter by förstörs går en stenhuggare vid namn Theseus ed på att hämnas sin mor, som dött i en av Hyperions räder.

Trailer för Immortals

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00