Kvällens filmer: A good year, The ghost writer, Capote – …

A good year, The ghost writer, Capote – en iskall mordgåta, Instinct, Mannen som kunde tala med hästar, I Am Legend, Batman Forever, I Am Legend, American Gangster, Quarantine, Åskbollen, Black snake moan, Hulk, Scorpion King – Rise of a Warrior, Beowulf, Jesse Stone: No Remorse, For Love of the Game, Last Man Standing, 8 Mile, I spy, Den gode, den onde, den fule

A good year

20:00 – 22:25

A Good YearAmerikansk dramakomedi från 2006. Aktiemäklaren Max Skinner ärver en vingård i Provence och beger sig dit för att försöka sälja den så fort som möjligt. Men plötsligt dyker en kvinna från Kalifornien upp och hävdar att hon har rätt till egendomen. Det öppnar ögonen på Max och ett nytt kapitel i hans liv tar sin början (n)

The ghost writer

22:25 – 01:00

The Ghost WriterAmerikansk thriller från 2009. Spökskrivaren The Ghost blir ombedd att avsluta den fd premiärministern Langs biografi efter att dennes spökskrivare dött i en olycka. Under arbetet med boken börjar The Ghost se tecken på att Lang har kopplingar till CIA och att den tidigare spökskrivaren varit på väg att avslöja en mörk hemlighet. The Ghost inser att han är ute på djupt vatten och frågan är om Lang kan ha samarbetat med USA och om den tidigare spökskrivaren blev mördad på grund av det han upptäckte (n)

Capote – en iskall mordgåta

01:00 – 03:25

Amerikanskt drama från 2006. När författaren Truman Capote läser om ett mord på en familj i Kansas bestämmer han sig för att besöka staden för att skriva om händelsen. Han försöker få folket i staden att prata och när man griper två män för dådet besöker han männen i fängelset. En av dem pratar oavbrutet medan den andre, Perry Smith, är tyst. Men trots Perrys vägran att tala uppstår ett förtroende mellan honom och Capote (n)

Instinct

03:25 – 05:45

InstinctAmerikanskt drama från 1999. Psykiatern Theo Caulder får i uppdrag att undersöka antropologen Ethan Powells mentala hälsa för att avgöra om han kan ställas inför rätta för mord. Powell anklagas för att ha dödat två skogsvaktare i Rwanda. Före gripandet hade Powell tillbringat två år hos bergsgorillor och därefter blivit aggressiv mot människor. Efter gripandet yttrar han inte ett ord och för att få honom att prata söker Caulder hjälp hos Powells familj (n)

Mannen som kunde tala med hästar

16:35 – 20:00

När dottern i en välmående New York-familj skadas blir ingenting sig likt. 14-åriga Grace är fysiskt och psykiskt ärrad efter en olycka med sin häst Pilgrim. Graces mamma Annie anar emellertid att Graces och Pilgrims öden är sammanlänkade och kontaktar en så kallad hästviskare, en person med förmåga att behandla mentalt störda hästar. De åker till Montana där en legend på området, Tom Booker, tar sig an Pilgrim och Grace.

I Am Legend

21:00 – 23:00

I Am LegendVetenskapsmannen Robert Neville är immun mot ett obotligt virus. Han är den ende överlevande människan i hela New York. Men det visar sig att han inte är ensam. Offren som viruset skördat lurar i det fördolda och bevakar Neville – i väntan på att han ska begå ett misstag. Neville är mänsklighetens kanske sista hopp och han har en enda sak i sinnet – att hitta ett motgift med hjälp av sitt eget immuna blod.

Batman Forever

23:00 – 01:20

Batman ForeverTwo-Face är lös i staden och ute efter att döda Batman en gång för alla. På Wayne Enterprise håller den briljante forskaren Dr Edward Nygma på att exprimentera med hjärnvågor i förhoppning att skapa tredimensionell TV.

I Am Legend

01:15 – 03:00

I Am LegendVetenskapsmannen Robert Neville är immun mot ett obotligt virus. Han är den ende överlevande människan i hela New York. Men det visar sig att han inte är ensam. Offren som viruset skördat lurar i det fördolda och bevakar Neville – i väntan på att han ska begå ett misstag. Neville är mänsklighetens kanske sista hopp och han har en enda sak i sinnet – att hitta ett motgift med hjälp av sitt eget immuna blod.

American Gangster

21:00 – 00:10

American GangsterRussell Crowe spelar polisen som kämpar mot droger och poliskorruption i 1970-talets New York. Centrum för hans utredning är ett heroinimperium som byggts upp av Frank Lucas (Denzel Washington), en karismatisk knarklangare som importerar enorma mängder högklassigt heroin från Sydostasien under Vietnamkriget. Baserat på en sann historia.

Quarantine

00:10 – 02:00

QuarantineTV-reportern Angela Vidal och hennes kameraman får i uppdrag att spendera en natt med brandkåren. Ett vanligt SOS samtal tar dem till ett lägenhetshus. Polisen har redan kommit. De hade hört folk som skrek på hjälp inifrån. Angela och kameramannen får höra att en av hyresgästerna smittats av ett okänt virus. Byggnaden spärras av. Men när avspärrningen hävs visar det sig att de enda bevis som finns är Angela och kameramannens videoinspelning. Filmen är en remake av den spanska skräckfilmen Rec.

Åskbollen

21:25 – 22:00

Brittisk action från 1965. Agent 007, James Bond, får i uppdrag att hitta och återta två stulna kärnstridsspetsar som den ondskefulla organisationen Spectre lagt beslag på. Hela världen hålls som gisslan och Bond beger sig till Nassau där han möter den vackra Domino. Frågan är om han kommer lyckas med uppdraget och förhindra att miljoner oskyldiga dödas. Åldersgräns 15 år.

Black snake moan

00:10 – 02:15

Black Snake MoanAmerikanskt drama från 2007. Bluessångaren Lazarus har blivit lämnad av sin fru och ägnar dagarna åt att odla grönsaker och dricka sprit. Rae, som tidigare levt ett destruktivt liv, har precis tagit farväl av sin pojkvän som ska göra militärtjänst vilket fått henne att återvända till sina tidigare vanor med droger och alkohol. Deras vägar korsas en morgon när Lazarus hittar Rae helt utslagen vid vägkanten. Han bestämmer sig för att hjälpa henne och tar med henne hem. När Rae två dagar senare vaknar till liv har hon ingen aning om var hon befinner sig eller vem mannen är som sitter mittemot henne. Dessutom är hon fastkedjad i sängen. Det som till en början verkar vara ett skräckscenario blir början på ett nytt liv för dem båda. Åldersgräns 11 år.

Hulk

17:15 – 20:00

HulkNär vetenskapsmannen Bruce Banner förvandlas till en gigantisk grön varelse med enorm styrka, tvingas han inte bara kämpa mot onda krafter utifrån, utan även mot demonerna som växer inom honom själv.

Scorpion King – Rise of a Warrior

21:00 – 23:15

Se hur legenden om The Scorpion King började. Den unge Mathayus ser sin far mördas av kungen varpå hans hämdlystnad förvandlar honom till den antika världens mest fruktade krigare. Mannen bakom Resident Evil: Extinction och Highlander regisserar detta gastkramande äventyr som är fullt av intensiv action och rafflande specialeffekter.

Beowulf

00:25 – 02:40

BeowulfI en tid av hjältemod måste den mäktige krigaren Beowulf dräpa monstret Grendel, som är till hälften människa och till hälften demon. I sin kamp mot odjuret möter han den fagra drottningen Wealthow, en sorgsen men vis kvinna som är olyckligt gift med Hrothgar, en suput till kung. Snart visar det sig att det vindpinade landskapet, de grå skogarna och det dimhöljda berget i fjärran döljer en fasansfull hemlighet. Frågan är om ens Beowulfs styrka och hjältemod kan råda bot på ondskan som sprider sig i vikingarnas land. Baserad på den välkända fornengelska hjältedikten med samma namn.

Jesse Stone: No Remorse

20:00 – 21:50

Jesse Stone: No RemorsePolischef Jesse Stone i Paradise i Massachusetts är avstängd från sitt arbete eftersom han har alkoholproblem. Hans vän, befälhavare Healy, ber honom att arbeta som privatdetektiv för att hjälpa honom i en mordutredning. Jessie Stones utredning leder honom till den ökände gangsterbossen Gino Fish i Boston. Jesses jakt blir snart ännu farligare.

For Love of the Game

01:20 – 03:50

For Love of the GameÅldrande baseballspelaren Billy Chapel har kommit till ett vägskäl i livet, både professionellt och privat. Han får veta att de nya ägarna tänker byta ut honom i slutet av säsongen och att hans flickvän Jane tänker lämna honom. Han har en chans kvar att visa vad han går för och vinna tillbaka sin flickvän.

Last Man Standing

02:15 – 03:55

Last Man StandingEn mystisk främling dyker upp i den lilla dammiga Texashålan Jericho, en gränsstad som under förbudstiden styrs av två rivaliserande gangsterligor. Främlingens namn är John Smith, en lejd mördare som säljer sina tjänster till den som är beredd att betala mest. Han har inget förflutet och saknar framtid, med ingen annan lojalitet än mot sig själv. Snart hamnar han i ett blodigt krig, där han själv slåss på båda sidor.

8 Mile

02:00 – 03:55

8 MileRapstjärnar Eminem spelar Jimmy Smith, eller B Rabbit som han också kallas, en kille som inte får tummen ur och tar tag i sitt liv, eller karriär. Han är arg på sin alkoholiserade mamma och oroad för sin lillasyster och får utlopp för sina känslor genom att rappa. Hans vänner försöker uppmuntra honom att delta i en raptävling, men Rabbit vägrar. Tills han träffar en tjej som ger honom hopp om att livet faktiskt kan bli bättre.

I spy

02:15 – 04:05

I SpyAmerikansk actionkomedi från 2002. När en prototyp av ett jetplan blir stulen från den amerikanska regeringen kallas en av USA:s främsta toppagenter, Alex Scott, in för att hjälpa till. Till sin förvåning paras han ihop med den kaxige proffsboxaren Kelly Robinson inför det farliga spionuppdraget. Tillsammans ska de försöka hitta Arnold Gundars, en av världens mest ökända vapensmugglare. Åldersgräns 11 år.

Den gode, den onde, den fule

02:40 – 05:20

Den gode, den onde, den fuleTuco (Eli Wallach) och Blondie (Clint Eastwood) försöker på andras bekostnad få information om var de kan hitta en dyrbar skatt. Tyco och Blondie är affärspartners, till den sistnämnde anger Tyco för att få den summa pengar som utlovas för Tycos huvud. I sista sekund räddar Blondie ändå Tyco från att hängas. Samtidigt har en tredje man, Angel Eyes (Lee Van Cleef), fått nys om var skatten finns och ger sig av för att hitta guldet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *