Kvällens filmer: Alice i Underlandet, Rock Star, Spider-M…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Alice i Underlandet, Rock Star, Spider-Man, Spider-Man 2, Predators, Tropic thunder, Beethovens stora genombrott, The Librarian, MacGruber, Vacancy 2: The First Cut

Alice i Underlandet

En dag i trädgården följer 19-åriga Alice efter en kanin och när han försvinner in i ett kaninhål tittar Alice in där och faller. Hon hamnar i Underlandet. Vad Alice inte vet är att hon varit i Underlandet förut som barn, men hon har inget minne av det. Här möter hon en uppsjö av annorlunda invånare, som Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga Vita Drottningen och hennes ondskefulla syster Hjärter Dam, den griniga härskarinnan av Underlandet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:55 – 20:00

Rock Star

Rock StarChris Cole, som på dagarna arbetar i Pittsburgh som reparatör av kopiatorer, lever bara för rockmusiken. Hans flickvän Emily försöker uppmuntra honom att skriva egna låtar. Men Chris är som besatt av den berömda gruppen Steel Dragons sångare Bobby Beers, som han gör allt för att efterlikna. En dag får Chris ett oväntat samtal från Kalifornien. Det visar sig verkligen vara från Kirk Cuddy, en av medlemmarna i Steel Dragon.

Trailer för Rock Star

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:50 – 02:55

Spider-Man

Spider-ManPeter Parker (Tobey Maguire) får övernaturlig styrka och en spindellik förmåga att hålla sig fast på vilken yta som helst efter att ha blivit biten av en genetiskt manipulerad spindel. Peter svär att han ska använda sina nya krafter till att bekämpa brott, och börjar sakta men säkert att förstå innebörden av orden ”med stor styrka följer stort ansvar”. Text-TV s. 690.

Trailer för Spider-Man

Filmen visas på TV3 klockan 18:55 – 21:30

Spider-Man 2

Spider-Man 2Två år har gått sedan den stillsamme Peter Parker drabbades av olyckan som kom att förändra hans liv och som gav honom en alldeles speciell gåva/förbannelse. Desperat försöker han hitta balans i sitt liv – mellan en vardag som universitetsstuderande och den hemliga identitet som superhjälte han ständigt måste leva med. Han plågas av att behöva bära sin hemlighet ensam och att den ständigt utgör ett hot emot de människor han älskar. Hans gränslösa kärlek till Mary Jane växer sig allt starkare och Peter står ständigt inför dilemmat om han ska berätta för henne om sitt hemliga liv eller inte. Vänskapen med Harry Osborn kompliceras av dennes bitterhet och växande hat mot Spider-Man – som bär ansvaret för Harrys pappas död. Till och med Peters älskade faster May, som för en personlig kamp efter maken Bens död, börjar tvivla på sin brorson. Intrigerna trappas upp. Spider-Mans liv kompliceras ytterligare då en ny fiende dyker upp; den geniale Otto Octavius, som blir reinkarnerad till den vansinnige och flerarmade Dr. Octopus. I rollerna ser vi Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco och Alfred Molina.

Trailer för Spider-Man 2

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:10

Predators

PredatorsEn grupp härdade mördare jagas på en främmande planet i producenten Robert Rodriguez och regissören Nimród Antals entré till den populära science fiction-actionserien. De, legosoldater, mördare, gangsters och straffångar, var de mest fruktade männen på jorden. Men nu är de långt hemifrån, och när rovdjuren blir byte förbereder sig orädda legosoldaten Royce och hans team för sitt livs strid.

Trailer för Predators

Filmen visas på TV3 klockan 00:10 – 02:15

Tropic thunder

Tropic ThunderEn grupp skådespelare ger sig i väg till den asiatiska djungeln för att spela in en film om Vietnamkriget. Men inget går enligt planerna och till råga på allt råkar de reta upp en terroristgrupp och blir tillfångatagna.

Trailer för Tropic thunder

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:20

Beethovens stora genombrott

Beethovens stora genombrottEddie är en ensamstående pappa som arbetar som djurtämjare. En dag blir han personlig tränare åt en stor och älskvärd Sankt Bernhardshund som efter en osannolik provspelning blir filmstjärna över en natt. Men en trio skrupelfria skurkar planerar att kidnappa den berömda hunden och kräva en stor lösesumma…

Trailer för Beethovens stora genombrott

Filmen visas på TV6 klockan 16:00 – 18:00

The Librarian

Djupt nere i de mörka källargångarna under det gamla biblioteket döljer sig ett hemligt förvaringsställe för ovärderliga konstskatter. När en del av Ödets spjut blir stulet, ställs den nyanställde bibliotekarien, bokmalen Carsen, inför sitt livs utmaning. Om alla tre delarna av spjutet sammanfogas, kommer spjutets innehavare att få oinskränkt makt över jordens öde. I en världsomspännande kapplöpning mot tiden måste Carsen försöka hitta de två sista spjutdelarna innan det hänsynslösa brödraskapet Serpent lyckas ta världsherraväldet! Från Amazonas regnskogar, över Himalayas bergstoppar till mytomspunna Shangri-La! Noah Wyle (från tv-serien Cityakuten) spelar den unge bibliotekarien, som med ett mordiskt brödraskap i hälarna ger sig ut på en farofylld skattjakt som tar honom till världens alla hörn. ”The Librarian” är en fantastisk äventyrsfilm i bästa Indiana Jones-stil – späckad med dolda fällor, farliga fiender och riskabla prövningar i Amazonas!

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:30

MacGruber

MacGruberEfter att skurkar dödade hans fru har legosoldaten MacGruber vigt sitt liv åt fred. Men när hans gamle ärkefiende kommer över ett kärnvapen övertygar MacGrubers före detta chef honom att riskera liv och lem ännu en gång med hjälp av ett nytt team.

Trailer för MacGruber

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:15

Vacancy 2: The First Cut

Ägarna till Meadow View Inn filmar i hemlighet rum 6. Sedan säljer de inspelningarna som porrfilmer. När den mystiska Mr Smith checkar in i rum 6 med en ung kvinna vid sin sida har de ingen aning vad de kan vänta sig. Ägarna bevittnar hur denna sadistiska psykopat hugger ihjäl sin älskarinna. Denna videoinspelning visar sig sälja bättre än vad de kunnat ana, så de bestämmer sig för att spela in fler filmer med Mr Smith. När Caleb tillsammans med sin tjej och sin bästa vän checkar in på motellet och tilldelas rum 6 har de ingen aning om vad som väntar dem.

Filmen visas på TV6 klockan 01:15 – 02:55