Kvällens filmer: Angel, Sista kontraktet, The fallen, Ömh…

Angel, Sista kontraktet, The fallen, Ömhetsbevis, It Runs in the Family, We Are Marshall, Kill Bill – Volume 2, We Are Marshall, The Big Bounce, Three to tango, Reality Bites, Goldfinger, Freedom writers, Pluto Nash, Scorpion King, The Last House on the Left, Jesse Stone: Thin Ice, About Schmidt, Summer G, Shaft, För några få dollar mer

Angel

20:00 – 22:10

AngelSvenskt drama från 2008. Angelica ”Angel” Holst var en gång i tiden en firad rockstjärna men framgångarna har dalat. Hon säljer inga skivor längre och ligger på kvällstidningarnas utelista. Det är dags att göra något för att komma tillbaka i rampljuset, frågan är vad. Plötsligt kommer hennes make på en lysande idé, att Angel ska fejka sin död. Till en början går deras kupp väldigt bra men att vara död på låtsas visar sig vara mycket svårare än vad Angel kunnat ana (n)

Sista kontraktet

22:10 – 00:35

Svensk thriller från 1998. Polisen Roger Nyman misstänker att ett mord på Sveriges statsminister Olof Palme planeras. Ingen verkar dock ta hans misstankar på allvar (n)

The fallen

00:35 – 03:00

The FallenAmerikansk krigsdrama från 2004. Om andra världskrigets slutskede sett från tre olika trupper, en amerikansk, en italiensk och en tysk. Alla tre förbereder sig för sitt sista uppdrag där det för vissa går enligt planerna medan det för andra slutar med döden (n)

Ömhetsbevis

03:00 – 05:45

Amerikanskt drama från 1983. Aurora Greenway är en kvinna som vet vad hon vill och hon vill inte att hennes enda barn, dottern Emma, ska gifta sig med Flap Horton. Men precis som sin mamma besitter Emma en stor dos egen vilja och envishet och tänker genomföra giftermålet, trots att Aurora vägrar att närvara vid bröllopet (n)

It Runs in the Family

17:40 – 20:00

It Runs in the FamilyNew York-familjen Gromberg är framgångsrika i allt utom att kommunicera med varandra. Alex är en medelålders advokat som grubblar över livet och bedrar sin fru Rebecca. Hon slits mellan rollerna som psykolog, hustru och mor. Familjens åldrande överhuvud Mitchell har haft en hjärnblödning och väntar på sin egen död. Tonårssonen Asher lever studentliv med sex, droger och rock’n’roll. Hans yngre bror Eli fantiserar om flickorna i skolan. Var och en har fullt upp med sitt.

We Are Marshall

21:00 – 23:40

We Are MarshallNew York-familjen Gromberg är framgångsrika i allt utom att kommunicera med varandra. Alex är en medelålders advokat som grubblar över livet och bedrar sin fru Rebecca. Hon slits mellan rollerna som psykolog, hustru och mor. Familjens åldrande överhuvud Mitchell har haft en hjärnblödning och väntar på sin egen död. Tonårssonen Asher lever studentliv med sex, droger och rock’n’roll. Hans yngre bror Eli fantiserar om flickorna i skolan. Var och en har fullt upp med sitt.

Kill Bill – Volume 2

23:40 – 02:25

Efter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter hämnd. Hon har redan avverkat de två översta namnen. Nu utgör det enögda blonda bombnedslaget Elle Driver och den alkoholiserade dörrvakten Budd de sista hindren innan Black Mamba kan njuta av den ultimata hämnden på mannen som skapade henne och sedan krossade henne – Bill.

We Are Marshall

01:15 – 03:50

We Are MarshallEfter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter hämnd. Hon har redan avverkat de två översta namnen. Nu utgör det enögda blonda bombnedslaget Elle Driver och den alkoholiserade dörrvakten Budd de sista hindren innan Black Mamba kan njuta av den ultimata hämnden på mannen som skapade henne och sedan krossade henne – Bill.

The Big Bounce

21:00 – 22:45

The Big BounceOwen Wilson spelar Jack Ryan, en sympatisk dagdrivare vars talanger ligger på gränsen till vad som är lagligt. Han hoppas att ett miljöombyte ska ge honom lite medvind och reser till Hawaii. Jack tar ett byggjobb för Ray Ritchie (Gary Sinise), en skum fastighetsentreprenör som bygger ett bostadsområde mot de lokala invånarnas vilja. En domare (Morgan Freeman) blir imponerad av Jacks slagsmålstalanger och erbjuder honom ett jobb. Snart därefter kliver Nancy Hayes (Sara Foster) in i Jacks liv och planerar att förföra honom för att få hjälp att stjäla 200 000 dollar från Ray. Vem sätter egentligen dit vem, och vem kan man lita på?

Three to tango

22:45 – 00:50

Three to TangoOscar (Matthew Perry) och Peter (Oliver Platt) är partners i en nyetablerad arkitektfirma och får plötsligt chansen att förverkliga sina drömmar. På uppdrag av den stenrike affärsmannen Charles Newman (Dylan McDermott) ska de designa och bygga ett stort kulturcentrum i Chicago. På grund av ett missförstånd tror Charles att Oscar är homosexuell och ber honom om en tjänst – att spionera på hans älskarinna Amy (Neve Campbell). Det sista den svartsjuke Charles väntar sig är att Oscar ska bli blixtförälskad i henne… ZTV Text s. 690.

Reality Bites

00:50 – 02:45

Reality BitesLelaina Pierce (Winona Ryder) står inför livet efter college och använder en videokamera för att dokumentera sina förvirrade vänner i hopp om att lyckas i underhållningsbranschen. När en tv chef (Ben Stiller), som också gör sin regidebut, blir romantiskt intresserad av henne, tvingas hon välja mellan sin slacker kompis (Ethan Hawke) och den framgångsrika chefen för In Your Face Tv.

Goldfinger

21:25 – 22:00

GoldfingerBrittisk action från 1964. Bank of England misstänker att Auric Goldfinger ligger bakom en omfattande guldsmuggling. Agent 007, James Bond, får i uppdrag att undersöka saken. Han upptäcker att det som pågår är något mycket större och att Goldfinger planerar att ta över världen. Åldersgräns 15 år.

Freedom writers

00:35 – 03:00

Freedom WritersAmerikanskt drama från 2007. Erin Gruwell är en ung lärare som drivs av sin passion att undervisa. När hon får jobb på en av de värsta skolorna i Long Beach i Kalifornien får hon sitt livs tuffaste utmaning. Studenterna är till en början inte alls intresserade av skolan men Erin lyckas, genom sina oortodoxa metoder och genom att lyssna på ungdomarna, att förvandla dem till mönsterelever. . Åldersgräns 11 år.

Pluto Nash

17:10 – 19:00

Pluto NashÅret är 2087 och människan har koloniserat månen. Pluto Nash driver en nattklubb på den ljusgula himlakroppen och trivs bra med det. Således är han inte alls pigg på att sälja när den gåtfulle Mogan vill köpa han dansställe. Vad Pluto inte vet är att Mogan är i maskopi med Rex Carter, en maktgalen man vars mål är att ta över herraväldet på månen. Pluto kommer att få kämpa med näbbar och klor för att behålla sitt etablissemang och förvisa det ondskefulla sällskapet från månens yta!

Scorpion King

21:00 – 22:50

För länge, länge sedan, innan pyramidernas tid, använde den onde kung Memnon sina siare Cassandras psykiska krafter för att se in i framtiden. I en sista ansträngning att hindra Memnon från att ta makten i världen lejde ledarna för de fria stammarna Mathayus att döda Cassandra.

The Last House on the Left

23:55 – 02:10

The Last House on the LeftTonårstjejen Mari och hennes vän Phyllis är på väg till hennes föräldrars avlägset belägna hus vid en sjö, när de kidnappas av en förrymd fånge och hans kumpaner. Livrädda, brutalt överfallna och lämnade att dö är Maris enda hopp att ta sig tillbaka till sina föräldrar. Som av en slump söker de brutala kidnapparna skydd på samma ställe. När Maris familj får reda på den fasansfulla sanningen, får främlingarna ångra att de valde just detta hus…

Jesse Stone: Thin Ice

20:00 – 21:50

Jesse Stone: Thin IcePolischefen Jesse Stone får problem med stadsfullmäktige när han oavsiktligen blir involverad i en eldstrid på öppen gata. Hans vän Healy skadas allvarligt och Boston polisen startar en internutredning mot Jesse.

About Schmidt

01:25 – 03:45

About SchmidtWarren Schmidt har nöjt sig med sitt slumrande liv. Han lever i ett otillfredsställande äktenskap och försöker spendera så mycket tid borta från sin fru Helen som möjligt. Schmidts dotter Jeannie är förlovad med Randall Hertzel, en man som Schmidt anser vara ovärdig hans dotter. När Helen oväntat avlider hittar Warren gamla kärleksbrev till Helen från hans bästa vän. Breven inspirerar Warren att försöka stoppa dotterns bröllop, men planen börjar gå snett när han träffar Randalls utåtriktade mamma.

Summer G

02:45 – 04:20

Synopsis: G tar F.Scott Fitzgeralds ”Den store Gatsby” till hip-hop-generationen med en genomgripande bearbetning av den litterära klassikern. Summer G (Richard T. Jones) tycks ha allt en hip-hop pamp kan önska sig efter att ha byggt upp en egen karriär som rap-producent. Men han trånar efter sin förre älskare Sky (Chenoa Maxwell), som gled honom ur händerna.

Shaft

03:00 – 05:20

ShaftAmerikansk action från 2000. New York-polisen John Shaft griper Walter Wade jr för dråp. Men ögonvittnet försvinner och Wade lyckas bli fri mot borgen och drar till Schweiz. Två år senare återvänder Wade för att ställas inför rätta men han är säker på att han kommer att klara sig på grund av sin fars rikedomar och inflytande. Shaft söker efter vittnet men frågan är om han lyckas hitta henne och dessutom övertyga henne om att vittna, och samtidigt skydda henne från att bli mördad. Åldersgräns 15 år.

För några få dollar mer

02:10 – 04:30

För några få dollar merDen snabbskjutande prisjägaren som oftast kallas ”Mannen utan namn” (Clint Eastwood) är tillbaka. Nu slår han sig ihop med den fördette sydstatsöversten Mortimer för att ringa in skurken El Indio och dennes gäng, samt ett kassaskåp fyllt med dollar. Text-TV s. 690.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *