Kvällens filmer: Änglar och demoner, Man of steel, Johnny English reborn, The…

Änglar och demoner

Idag lördag den 29 januari sänds följande filmer på TV: Änglar och demoner, Man of steel, Johnny English reborn, The Bourne identity, Oblivion, Antz, The theory of everything, Big fat liar, Swimming Pool, Brudens bäste man, Notting Hill, Rain man, Year one, Tove

Änglar och demoner

Änglar och demonerAmerikansk thriller från 2009. Strax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats att bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar mot broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör den det? Vatikanen kontaktar professor Langdon från Harvard för att få bukt med morden.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om Änglar och demoner

Man of steel

Man of steelAmerikansk action från 2013. När planeten Krypton hotas av förintelse räddar Jor-El sin son Kal-El från en säker död genom att skicka iväg honom i en kapsel med okänd destination. Kal-El landar på jorden, växer upp som Clark Kent, och utvecklas till den brottsbekämpande superhjälten Stålmannen.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Man of steel

Johnny English reborn

Johnny English rebornBrittisk äventyrskomedi från 2011. Agenten Johnny English tas tillbaka i tjänst i underrättelseorganisationen MI7 för att undersöka ett möjligt hot mot den kinesiske premiärministern. Under utredningen får han reda på att någon inom MI7 är inblandad i komplotten mot premiärministern.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:55. Läs mer om Johnny English reborn

The Bourne identity

The Bourne identityAmerikansk thriller från 2002. En man räddas av en fiskebåt utanför den italienska kusten. Han återhämtar sig men lider av total minnesförlust. Hans goda fysik och språkkunskaper tyder dock på ett farligt förflutet. Nu börjar hans jakt efter sanningen. Till sin hjälp får han den hemlighetsfulla Marie och snart inser han at de jagas av lönnmördare.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:15. Läs mer om The Bourne identity

Oblivion

OblivionAmerikansk science fiction från 2013. I en avlägsen framtid där jorden inte längre är sig lik är Jack Harper en av de sista robotreparatörerna på planeten. Man befinner sig i slutskedet av en process som går ut på att utvinna alla de tillgångar som finns kvar efter flera decenniers krig med de skräckinjagande motståndare som kallas Scavs. Jacks värld vänds upp och ner när han räddar en vacker främling vars rymdskepp har kraschat på planeten, och hennes ankomst sätter igång ett händelseförlopp som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet. Nu ligger mänsklighetens öde i hans händer.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om Oblivion

Antz

AntzAmerikansk animerad äventyrskomedi från 1998. Z-4195 är en arbetsmyra som är trött på sitt monotona liv och att bara vara en av miljoner andra arbetsmyror. Han blir kär i prinssessan Bala, och för att få en chans att komma nära henne byter han plats med sin vän, soldatmyran Weaver. Men då utbryter krig och Z-4195 kastas in i ett äventyr han aldrig kunnat drömma om.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 17:20. Läs mer om Antz

The theory of everything

The theory of everythingBrittiskt drama från 2014. Studenten Stephen Hawking får beskedet att han drabbats av ALS, en sjukdom som angriper hans motoriska funktioner, hans tal och rörelseförmåga. Läkarna bedömer att han har högst två år kvar att leva, men Stephen vägrar acceptera detta. Med stöd från sin unga hustru Jane kämpar han mot sjukdomen för att kunna slutföra sin doktorsavhandling i teoretisk fysik.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 20:00. Läs mer om The theory of everything

Big fat liar

Big fat liarAmerikansk komedi från 2002. En sliskig filmproducent stjäl 14-årige Jason Shepherds skoluppsats och gör den till en succéfilm. Då flyger Jason och hans bästa kompis till Los Angeles för att se till att sanningen kommer fram. Och för att hämnas. Rejält!

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:50. Läs mer om Big fat liar

Swimming Pool

Swimming PoolSarah Morton, en framgångsrik engelsk deckarförfattarinna som reser till sin förläggares sommarhus i Provence för att arbeta. Den oväntade ankomsten av förläggarens unga dotter Julie, garanterar dock att arbete och eventuell vila är helt uteslutet.

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 23:00. Läs mer om Swimming Pool

Brudens bäste man

Brudens bäste manAmerikansk-brittisk romantisk komedi från 2008. Tom och Hannah har varit platoniska vänner i över tio år. Han gillar att dejta många kvinnor, medan Hannah vill träffa den rätte och gifta sig. Just när Tom börjar längta efter ett förhållande tillkännager Hannah att hon är förlovad. När hon ber Tom att bli hennes ”brudtärna” går han motvilligt med på det då han hoppas kunna stoppa bröllopet.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:55. Läs mer om Brudens bäste man

Notting Hill

Notting HillBrittisk dramakomedi från 1999. Engelsmannen William Thacker äger en liten resebokhandel i Notting Hill i London. En helt vanlig dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln och köper en bok. Slumpen och utspillt kaffe gör att de snart träffas igen.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 21:00. Läs mer om Notting Hill

Rain man

Rain manAmerikanskt drama från 1988. När Charlies pappa dör, upptäcker han att han har en okänd bror, Raymond, som pappan testamenterat tre miljoner dollar till. Det visar sig att Raymond är autistisk och har tillbringat sitt liv på en institution. .

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00. Läs mer om Rain man

Year one

Year oneAmerikansk actionkomedi från 2009. Efter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed, en förhistorisk latmask till jägare, att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar i stället i en episk resa genom historien. De är med om äventyr de aldrig kunnat drömma om. Kan den klumpige jägaren och den blygsamme samlaren lyckas bli till hjältar?

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 17:55. Läs mer om Year one

Tove

ToveHelsingfors, 1945. Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter, men också tvivel på sitt konstnärskap. När hon möter teaterregissören Vivica Bandler blir hon blixtkär. Samtidigt börjar hennes skapande ta sig oväntade vägar: den lilla sagovärld hon skapat för sig själv under kriget börjar växa. Inspirerad av sina verkliga personer börjar hon skriva och måla berättelsen om Mumintrollen, till hela världens stora förtjusning.

Trailer:

Filmen visas på SVT1 med start klockan 22:05. Läs mer om Tove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *