Kvällens filmer: Änglavakt, Taken, I am Sam, Utlämnad, Fr…

Änglavakt, Taken, I am Sam, Utlämnad, Freaky Friday, Eagle Eye, Tom i bollen 2, Funny People, The Replacements, Something borrowed, Ghost, Harry Potter och fången från Azkaban, Striking distance, En sen kväll på McCool’s, Open Water, About Schmidt, Let’s Go To Prison, Rock Monster

Änglavakt

20:00 – 22:00

ÄnglavaktSvenskt drama från 2010. Ernst och Cecilia lever att stilla familjeliv i förorten. Men deras liv förändras för alltid när deras nioårige son råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Ernst ser det som att slumpen styr vad som händer men Cecilia söker efter en mening med det som hänt. Deras relation blir allt skakigare och de glider allt mer ifrån varandra. Men så dyker den mystiske fransktalande Walter upp i deras liv och erbjuder dem hjälp. Denna främling tycks veta mer om dem än vad de själva gör (n)

Taken

22:00 – 23:55

Amerikansk actionthriller från 2008. Bryan har slutat sitt arbete på CIA för att flytta till Los Angeles så att han kan vara nära sin dotter, Kim, som han känner att han har försummat. Han har svårt att släppa sin gamla yrkesroll och ser faror överallt och när Kim vill åka till Paris med en kompis motsätter han sig det till en början. Men till slut låter han henne resa, vilket han snart får ångra när hans värsta mardröm bli sann, Kim blir kidnappad. Bryan inleder en kamp mot klockan för att hitta Kim innan det är för sent (n)

I am Sam

23:55 – 02:45

I Am SamAmerikanskt drama från 2001. Sam Dawson är en vuxen man som mentalt befinner sig på en 7-årings nivå. Han arbetar på ett kafé och är besatt av Beatles. Sam har dottern Lucy Diamond tillsammans med en hemlös kvinna som övergav dem direkt efter att barnet föddes. Men när Lucy fyller sju år börjar Sams begränsningar bli ett problem. Lucy vill inte visa för sin pappa att hon kan mer än han, vilket leder till problem i skolan. Det går så långt att myndigheterna beslutar att ta ifrån Sam vårdnaden om henne. Men Sam tänker inte ge upp så lätt och vänder sig till en advokat, fast besluten att återfå sitt barn (n)

Utlämnad

02:45 – 05:10

Amerikanskt drama från 2007. Vetenskapsmannen Anwar El-Ibrahimi är på väg hem till USA då han blir tillfångatagen misstänkt för terrorism. Han förs till Egypten och förhörs på uppdrag av CIA. Samtidigt hemma i USA får Anwars fru inget svar på vart hennes man tagit vägen. Tillsammans med sin vän Alan Smith gör hon allt för att hitta sin make (n)

Freaky Friday

18:05 – 20:00

Freaky FridayTess Coleman kommer inte alltid överens med sin dotter Anna. De har inte samma inställning till kläder, hår, musik och män. Tess som just ska gifta om sig förstår inte varför hennes dotter inte kan acceptera den blivande maken. Allting förändras när två kinesiska ”fortune cookies” åstadkommer en mystisk förödelse. Det blir en galen fredag när Tess och Anna upptäcker att de bytt kropp med varandra. Amerikansk komedifilm från 2003.

Eagle Eye

21:30 – 23:45

Jerry Shaw och Rachel Holloman blir sammanförda under chockartade former. De känner inte varandra men genom mystiska telefonsamtal från en kvinna de aldrig träffat, tvingas de utföra en rad uppdrag mot sin vilja.

Tom i bollen 2

00:25 – 02:15

Uppkomlingen Jack blir förbannad då hans dotter inte anses fin nog för medlemsskap i den snobbiga golfklubben på orten, och bestämmer sig för att hämnas.

Funny People

22:00 – 00:55

Funny PeopleDen berömde komikern George Simmons (Adam Sandler) får en andra chans efter att ha varit med om en nära döden-upplevelse. Tillsammans med sin assistent, den hårt kämpande komikern Ira (Seth Rogen) återvänder han till de platser och personer som betytt mest under åren… bland annat till de platser där han först började uppträda som ståuppkomiker, och till den flicka han inte kan glömma (Leslie Mann).

The Replacements

01:55 – 03:55

The ReplacementsThe Replacements utspelar sig i den amerikanska fotbollens värld och är baserad på händelser som inträffade under en spelarstrejk på 80-talet. I centrum står laget Washington Redskins och dess reserver, som plötsligt får chansen då lagets ordinarie spelare bestämmer sig för att strejka. Keanu Reeves gestaltar en av spelarna och Gene Hackman gör rollen som lagets tränare. Text-TV s. 690.

Something borrowed

21:30 – 22:00

Something BorrowedAmerikansk romantisk komedi från 2011. Rachel och Darcy har varit vänner sedan barndomen och delat det mesta. Men när Darcy ordnar en överraskningsfest på Rachels trettioårsdag inträffar det som inte får hända. Rachel och Dex, en vän från hennes skoltid, hamnar i säng. Det finns dock ett problem, Dex är Darcys pojkvän. De bestämmer sig för att lägga händelsen bakom sig, något som visar sig vara lättare sagt än gjort.

Ghost

00:05 – 02:35

GhostAmerikanskt drama från 1990. Sam och Molly är lyckliga och djupt förälskade men deras lycka får ett abrupt slut. En kväll på väg hem blir Sam mördad av en rånare. Han upptäcker att han är fast på jorden i form av ett spöke och inser att hans död inte var någon olycka. Men som spöke kan ingen levande se eller höra honom och för att kunna varna Molly tar han hjälp av ett medium, Oda Mae Brown.

Harry Potter och fången från Azkaban

16:20 – 19:00

I denna bearbetning av den tredje boken i J.K. Rowlings bästsäljande serie, måste Harry Potter och hans bästa vänner Hermoine och Ron, ta sig an den farlige brottslingen Sirius Black, som har knytningar till deras fiende Lord Voldemort. Långsamt klarar Harry och hans vänner ut ledtrådarna och får veta hemligheter om Harrys föräldrar som han tidigare inte kände till. Under tiden engagerar skolan Hogwarts en grupp skrämmande svarta spöken för att attackera den sinnesrubbade Sirius, som utgör ett hot mot alla eleverna vid skolan. De svarta spökena heter Dementors …och de skrämmer livet ur Harry…

Striking distance

21:00 – 23:10

Striking DistanceTom Hardy (Bruce Willis), hans far och hans kusin Jimmy är poliser. När Tom vittnar mot Jimmy vänder sig släkt och vänner mot honom och när fadern dödas av en mördare som härjar i staden förlorar Tom kontrollen över sitt liv. Det går så långt att han blir förflyttad till båtpatrullering på floden. Två år senare börjar det dyka upp lik efter döda kvinnor igen – kvinnor som Tom kände… Text-TV s. 690.

En sen kväll på McCool’s

23:10 – 01:00

En charmig svart komedi om tre män och deras förhållande till den farligt vackra Jewel. De troskyldiga männen vet inte vad som väntar när de ger sig in i Jewels värld…

Open Water

01:00 – 02:40

Open WaterVerklighetsbaserad historia om det äkta paret Susan och Daniel, som reser till en paradisö för att njuta och koppla av. På plats anmäler de sig till en dykutflykt och de unga makarna roar sig kungligt under vattnet, där tropiska fiskar gör sitt bästa för att överträffa varandra i färggrannhet. När de kommer upp till ytan upptäcker de dock till sin stora förskräckelse att båten som fraktade ut dem till sjöss försvunnit. De är ensamma och hjälplösa mitt ute på öppet hav. Till en början är de övertygade om att båten kommer att komma tillbaka och leta efter dem, men när mörkret faller på och hajarna börjar att cirkulera omkring dem börjar de att få panik.

About Schmidt

00:00 – 02:30

About SchmidtWarren Schmidt har nöjt sig med sitt slumrande liv. Han lever i ett otillfredsställande äktenskap och försöker spendera så mycket tid borta från sin fru Helen som möjligt. Schmidts dotter Jeannie är förlovad med Randall Hertzel, en man som Schmidt anser vara ovärdig hans dotter. När Helen oväntat avlider hittar Warren gamla kärleksbrev till Helen från hans bästa vän. Breven inspirerar Warren att försöka stoppa dotterns bröllop, men planen börjar gå snett när han träffar Randalls utåtriktade mamma.

Let’s Go To Prison

03:55 – 05:30

Let's Go to PrisonNär en yrkeskriminell mans hämndplaner går om intet väljer han istället att sätta dit offrets son. Men strax därefter åker han själv dit. Inte nog med det: de hamnar i samma cell!

Rock Monster

02:40 – 04:15

Rock MonsterNär en grupp av skolkompisar resor till Europa över sommaren, hittar de ett gammalt mosstäckt svärd nerstucket i en stor sten. Förbryllade beslutar de sig för försöka dra svärdet ur stenen. Senare, i en närliggande by med svärdet i hand, upptäcker de att de av misstag har utlöst ett rockmonster och att svärdet var det enda som hindrade varelsen från att komma till liv, och det enda som kan stoppa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *