Kvällens filmer: Apocalypto, Insomnia, Tropa de elite, Ba…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Apocalypto, Insomnia, Tropa de elite, Battle: Los Angeles, Water for elephants

Apocalypto

ApocalyptoAmerikanskt äventyr från 2007. Jaguar Paw och invånarna i hans by lever ett stillsamt liv i skogen, tills en dag när de attackeras av våldsamma män. Efter att ha gömt sin fru och son från inkräktarna förenar han sig med sina bybor, bara för att bli tillfångatagen med resten av överlevarna. Osäker på sitt öde, bortrövad från sitt hem och förd till en frodig stad som mycket väl skulle kunna ligga i ett annat land, har Jaguar Paw bara ett mål – att återvända till sin fru och barn.

Trailer för Apocalypto

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:50 – 04:20

Insomnia

InsomniaAmerikansk thriller från 2002. Polisen Will får i uppdrag att tillsammans med en kollega åka till Alaska för att utreda flera mord. Av misstag råkar Will döda sin kollega. För att inte själv bli anklagad skyller han på seriemördaren de jagar. Snart är Will indragen i en kalkylerad lek med mördaren samtidigt som han måste försöka utmanövrera en lokal polis som börjat göra egna efterforskningar angående hans kollegas död.

Trailer för Insomnia

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:20

Tropa de elite

Tropa de EliteBrasiliansk action från 2007. I Rio de Janeiros slumområden är mord, gängstrider och polisbrutalitet vardag och ett öppet krig rasar mellan polisen och drogkartellerna. Neto och Matias är två barnddomsvänner som tröttnat på byråkratin och korruptionen inom poliskåren och söker till den ökända elitstyrkan Tropa de Elite.

Trailer för Tropa de elite

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:35

Battle: Los Angeles

Amerikansk science fiction från 2011. 2011 blir det som en gång bara var ufo-observationer verklighet när Jorden attackeras av okända krafter. Medan folk överallt ser världens största städer falla blir Los Angeles mänsklighetens sista utpost i en strid ingen hade förväntat sig. Det är upp till en marinsergeant och hans nya pluton att dra en linje i sanden när de tar sig an en fiende olik någon annan de träffat på tidigare.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:25

Water for elephants

Water for ElephantsAmerikanskt drama från 2011. När veterinärstudenten Jacobs föräldrar dör, tar han jobb på en resande cirkus. Där träffar han cirkusprinsessan Marlena och genom den ömsesidiga omsorgen av en elefant bildar de starka vänskapsband. Mot alla odds och trots Marlenas våldsamma man, finner de skönhet och kärlek under cirkustältets tak.

Trailer för Water for elephants

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:20