Kvällens filmer: Apocalypto, V för vendetta, Star Wars: E…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Apocalypto, V för vendetta, Star Wars: Episod 3 – mörkrets hämnd, Sju år i Tibet

Apocalypto

ApocalyptoAmerikanskt äventyr från 2007. Jaguar Paw och invånarna i hans by lever ett stillsamt liv i skogen, tills en dag när de attackeras av våldsamma män. Efter att ha gömt sin fru och son från inkräktarna förenar han sig med sina bybor, bara för att bli tillfångatagen med resten av överlevarna. Osäker på sitt öde, bortrövad från sitt hem och förd till en frodig stad som mycket väl skulle kunna ligga i ett annat land, har Jaguar Paw bara ett mål – att återvända till sin fru och barn.

Trailer för Apocalypto

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:55 – 03:25

V för vendetta

Amerikansk action från 2005. En ung kvinna vid namn Evey räddas från fara av en maskerad man som kallas ”V”. Han avslöjar sanningen om hennes förflutna. En plan, vars syfte är att starta en revolution som ska återföra frihet och rättvisa i ett samhälle genomsyrat av grymhet och korruption, gör att Evey och V slår sig samman.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:35

Star Wars: Episod 3 – mörkrets hämnd

Amerikansk science fiction från 2005. Klonkriget rasar i galaxen och republiken kämpar hårt mot greve Dooku och hans arméer av stridsrobotar. Samtidigt kidnappar en flotta under ledning av general Grievous överkansler Palpatine. Jediriddarna Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi skickas iväg för att rädda den kidnappade kanslern. Deras jakt leder dem till en sista strid med greve Dooku. En tid av inre oroligheter tar sin början och Anakin slits mellan den mörka och den ljusa sidan och han blir lockad av löften om makt och kunskap frågan är om den mörka sidan kan få honom på sin sida. Jackson, Hayden Christensen, Natalie Portman.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:45

Sju år i Tibet

Äventyr från 1997. Hösten 1939 lämnar Heinrich Harrer sin gravida hustru för att följa med en expedition med målet att besegra en av Himalayas högsta bergstoppar. Kort tid efter att andra världskriget bryter ut i Europa blir expeditionens medlemmar internerade i ett brittiskt fångläger i Indien.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:45