Kvällens filmer: Armageddon, Van Wilder: Freshman year, G…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Armageddon, Van Wilder: Freshman year, Going the distance, Fight Club, The break-up, Smokin’ aces, Cry-Baby, Killers, forts, Generalens dotter, The league, Gangs of New York

Armageddon

ArmageddonAmerikansk science fiction från 1998. En enorm asteroid är på kollisionskurs med jorden. För att den ska kunna sprängas i bitar måste en atombomb placeras i dess mitt. Oljeborraren Harry Stamper blir ombedd att leda räddningsarbetet. Han antar utmaningen på ett villkor – att han får använda sina egna män. Om de lyckas kommer de att bli hjältar i hela världen men misslyckas de kommer det inte att finnas någon jord att återvända till.

Trailer för Armageddon

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 01:05

Van Wilder: Freshman year

Amerikansk komedi från 2009. Skolan är ännu inte det partyparadis som Van hade förväntat sig. Och inte nog med det – alla studentskorna har avgett kyskhetslöfte.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:15 – 02:15

Going the distance

Going the DistanceAmerikansk komedi från 2010. Erin har bara några veckor kvar på sin praktikplats som journalist i New York. Sedan bär det av hem till San Fransisco. Men en kort romans är precis vad Garret vill ha. Otvungenheten skapar dock närhet och starka band och när det är dags för Erin att resa vill de inte avsluta vad de påbörjat.

Trailer för Going the distance

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Fight Club

Fight ClubAmerikansk thriller från 1999. Jack hatar sitt vanliga liv och när han träffar Tyler Durden förändras hans tillvaro. Tillsammans startar de en hemlig slagsmålsklubb, som breder ut sig till en större och större verksamhet. Samtidigt får Tyler allt mer kontroll över Jack.

Trailer för Fight Club

Filmen visas på SVT2 klockan 23:00 – 01:15

The break-up

The Break-UpAmerikansk komedi från 2006. Konsthandlaren Brooke känner sig ouppskattad av sin omogne pojkvän Gary, och bestämmer sig för att göra slut för att få honom att sakna henne. Men Gary missförstår hennes intentioner. Detta är början på ett krig som ingen kan vinna.

Trailer för The break-up

Filmen visas på TV3 klockan 22:30 – 00:40

Smokin’ aces

Amerikansk action från 2006. En döende gangsterboss utfärdar en belöning i utbyte mot hans tidigare protegés liv, som beslutat sig för att vittna mot sin före detta chef. När ryktet sprider sig i den undre världen får FBI i uppdrag att beskydda sitt nyckelvittne mot en rad torpeder som är ute efter hans liv.

Filmen visas på TV3 klockan 00:40 – 02:40

Cry-Baby

Cry-BabyAmerikansk musikkomedi från 1990. Baltimore 1954. Cry-Baby är en glamorös gängledare för the Drapes som får tjejer att falla som käglor för honom. Han faller dock för den rika flickan Alison som tillhör ”fel” gäng, the Squares, och deras romans leder till en del bråk och intriger.

Trailer för Cry-Baby

Filmen visas på TV3 klockan 02:40 – 04:00

Killers, forts

Amerikansk action från 2010. När Jen träffar Spencer finner hon sina drömmars man. De gifter sig och börjar leva ett lugnt förortsliv. Men vad Jen inte vet är att Spencer är en internationell spion som gett upp sitt hemliga liv för hennes skull. När hans förflutna hinner ikapp honom vänds deras lugna tillvaro upp och ner.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:45

Generalens dotter

Amerikansk thriller från 1999. En kvinnlig officer som är dotter till en hedrad general hittas mördad på en militärbas. Paul Brenner som får i uppdrag att sköta utredningen upptäcker att ingen på militärbasen verkar vilja att motiven bakom mordet kommer fram, inte ens offrets far.

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 02:10

The league

The LeagueAmerikanskt actiondrama från 2003. 1899 drabbas flera städer av terroraktioner som den galne mannen The Phantom ligger bakom. Hans plan är att starta ett världskrig. För att stoppa honom kallar man samman flera extraordinära hjältar. Nu är det upp till denna brokiga skara att rädda världen.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Gangs of New York

Gangs of New YorkAmerikanskt drama från 2002. Stadsdelen Five points i 1860-talets New York är den farligaste platsen i världen. Hit kommer Amsterdam Vallon för att hämnas sin fars död. Sexton år tidigare såg han sin far mördas av ledaren för ett av stadens farligaste gäng. Hans plan är att infiltrera gänget och återupprätta familjens heder.

Trailer för Gangs of New York

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 00:10