Kvällens filmer: Arn: Tempelriddaren, Arn: Riket vid väge…

Arn: Tempelriddaren, Arn: Riket vid vägens slut, En förlorad värld, Benjamin Buttons otroliga liv, Batman, Hope Springs, Nyckeln till framgång, Harry Potter och Fenixorden, Crocodile Dundee i Los Angeles, Blue Crush, Shoot ’em up, Polisskolan 3 – Begåvningsreserven, Below, Rätt upp i 90-talet, Dracula – död men lycklig, The Last House on the Left, Blå män

Arn: Tempelriddaren

20:00 – 22:45

Svenskt äventyr från 2007. Arn Magnusson föds år 1150 och växer upp till att bli en skicklig krigare. Han förälskar sig i Cecilia Algotsdotter men deras kärlek gör dem till offer för striden mellan den andliga och den världsliga makten. Arn tvingas ut på uppdrag till det heliga landet och Cecilia spärras in på kloster (n)

Arn: Riket vid vägens slut

22:45 – 01:30

Svenskt äventyr från 2008. Arn kommer hem från sitt korståg till sin käresta Cecilia och de bygger upp ett hem tillsammans på Forsvik. Men Arn vet att kriget hotar och att sverkarna kommer att försöka återta kronan. Med sin vetskap om utländska stridstekniker och strategier börjar han bygga upp en armé (n)

En förlorad värld

01:30 – 04:25

Amerikanskt drama från 2008. Genom en skolkamrat på Oxford blir studenten Charles Ryder bekant med den förmögna katolska familjen Flyte. Han förflyttas till en värld av överflöd, högfärd och lyx. Men bakom all prakt som omger släktgodset Brideshead upptäcker han också att det finns mörka familjehemligheter (n)

Benjamin Buttons otroliga liv

21:30 – 00:45

Benjamin Buttons otroliga livI slutet av första världskriget föds Benjamin Button i ett romantiskt New Orleans.

Batman

00:45 – 03:15

Batman

Hope Springs

17:10 – 19:00

Hope SpringsEn dag får konstnären Colin Ware en bröllopsinbjudan. Den kommer från hans egen fästmö Vera – som bestämt sig för att gifta sig med en annan. Chockad och olycklig tar Colin sin tillflykt till ett litet motell i den lilla staden Hope Springs. Där tänker han försörja sig som porträttecknare och försöka glömma Vera. På motellet möter Colin Mandy.

Nyckeln till framgång

16:10 – 18:20

Brantley Foster är pojken från landet som kommer till New York för att söka lyckan. Där söker han upp en avlägsen släkting, farbror Howard, och ber om hjälp. Farbror Howard är chef för ett multinationellt företag och ger Brantley jobb i dess postrum, men Brantley har betydligt större planer än så – han tjuvläser all post och inser snart att företaget missköts. Ett kontorsrum står tomt på direktionsvången, så Brantley flyttar in där… Text-TV s. 690.

Harry Potter och Fenixorden

18:20 – 21:00

Harry Potter och FenixordenLord Voldemort har återvänt, men magikersamfundet vägrar att inse detta. När professor Umbridge vägrar att lära sina elever att försvara sig mot onda svartkonster beslutar sig en grupp elever för att ta saken i egna händer.

Crocodile Dundee i Los Angeles

21:00 – 23:00

Tiden har hunnit ikapp Walkabout Creek, och det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler. Mick Dundee får numera nöja sig med att bara brottas med dem inför turister, så när Sue blir erbjuden jobbet som chef på en av pappans tidningar i Los Angeles tvekar de inte. Flyttlasset går till Kalifornien, men Mick och hans sons möte med lokalbefolkningen passerar inte helt smärtfritt. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter, och Mick börjar undersöka hans död.

Blue Crush

00:00 – 02:05

Blue CrushDana är 18, vacker och en grym surfare med en bokhylla fylld av troféer som bevis på detta. När hennes pappa sätter press på henne att börja på college, flyr Dana från sitt hem i Beverly Hills till stränderna i Sydafrika. Där finns några av världens bästa surfställen och det är hennes döda mammas hemland. Med ett gäng omaka surffanatiker som sällskap, ger sig Dana av på en resa längs Afrikas hisnande södra kust för att uppfylla sin mors dröm.

Shoot ’em up

23:50 – 01:30

Shoot 'Em UpAmerikanskt actiondrama från 2007. När Smith sitter och väntar på bussen en natt ser han en gravid kvinna bli jagad av tre beväpnade män. Han följer efter och lyckas skjuta männen och hjälper till att förlösa kvinnan. Kvinnan dör men Smith lyckas rädda babyn.

Polisskolan 3 – Begåvningsreserven

21:00 – 22:45

De otränade, odugliga och korkade civilpersonerna som utexaminerades till otränade, odugliga och korkade poliser fortsätter på sitt tredje dråpliga äventyr i Polisskolan 3: Begåvningsreserven. Efter en budgetkris har det bestämts att bara en av delstatens polisskolor får finnas kvar, och loppet har börjat för att se vilken skola som kan undvika nedläggning genom att producera den mest överlägsna kåren. Detta blir ett tufft uppdrag för Mahoney, Jones, Tackleberry och deres virrige rektor Lassard.

Below

22:45 – 00:55

BelowBesättningen på den amerikanska ubåten Tiger Shark är på uppdrag i Atlanten under andra världskriget, och är på väg till sin bas i Connecticut. De får order att ta ombord tre överlevande från ett angripet brittiskt sjukhusskepp. Manskapet får en chock när en av de överlevande är en kvinnlig sjuksköterska, eftersom det enligt en gammal sägen betyder otur att ha en kvinna ombord. Och oturen infinner sig snart, då ubåten inte klarar av att stiga till ytan. Därmed riskerar besättningen att kvävas av syrebrist. Situationen förvärras när den nya förföriska passageraren börjar ställa frågor om ett tidigare dödsfall på ubåten. Snart räcker det inte för manskapet att kämpa mot enbart fienden. De måste också kämpa för att bevara sitt förnuft när underliga ljud och oförklarliga händelser gör hemresan till en mardröm.

Rätt upp i 90-talet

00:55 – 02:55

Året är 1962 då Calvin och Helen Webber låser in sig i skyddsrummet under sitt hus i tron att en atombomb exploderat. Då deras son Adam, som är född och uppväxt i bunkern, 30 år senare gör entré i 90-talets Los Angeles blir det således en ordentlig kulturkrock!

Dracula – död men lycklig

00:10 – 02:00

Mel Brooks ligger bakom den här satiriska filmen om en av världens mest berömda vampyrer, greve Dracula. Draculas blodtörst för honom på irrvägar hela vägen till England. Text-TV s. 690.

The Last House on the Left

02:05 – 03:55

The Last House on the LeftTonårstjejen Mari och hennes vän Phyllis är på väg till hennes föräldrars avlägset belägna hus vid en sjö, när de kidnappas av en förrymd fånge och hans kumpaner. Livrädda, brutalt överfallna och lämnade att dö är Maris enda hopp att ta sig tillbaka till sina föräldrar. Som av en slump söker de brutala kidnapparna skydd på samma ställe. När Maris familj får reda på den fasansfulla sanningen, får främlingarna ångra att de valde just detta hus…

Blå män

03:40 – 05:20

Dansk komedi från 2008. Dion och Lotte jobbar på en återvinningsstation och samarbetet mellan dem fungerar utmärkt. Ingen av dem anser att man ska jobba ihjäl sig och skjuter gärna upp det som går till en annan dag. Men när it-säljaren Jesper, som dömts till samhällstjänst, dyker upp, ruckas deras väl inarbetade system.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *