Kvällens filmer: Att vara Hercule Poirot, Ur Svennis skug…

Idag söndag visas följande filmer på TV: Att vara Hercule Poirot, Ur Svennis skugga, The Bourne legacy, Wallander: Sorgfågeln, Ett ovanligt teatersällskap, Red Baron, Nyckeln till framgång

Att vara Hercule Poirot

I tretton säsonger har skådespelaren David Suchet synts i tv som detektiven Hercules Poirot och i det här programmet avslöjar han hur det har varit att spela honom.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:00 – 01:10

Ur Svennis skugga

Svensk dokumentär från 2015. Tord Grip är 1.72, men ändå en av de stora i svensk fotboll. Landslagsman och allsvensk silvermedaljör, bagaren från Ytterhogdal, som genom fotbollen fick världen som arbetsplats. Men ständigt i skuggan av Svennis som han en gång utsåg som sin hjälptränare i Degerfors. En film om fotboll och om kärlek, om livet och döden, och om dragspelet som glädje och tröst. En film av Tom Alandh om Tord Grip, i helfigur.

Filmen visas på SVT2 klockan 23:40 – 00:40

The Bourne legacy

The Bourne LegacyAmerikansk thriller från 2012. En konspiration inom underrättelsetjänsten håller på att avslöjas och regeringen skyr inga medel i sina försök att röja undan alla tänkbara spår. De är till och med beredda att mörda de agenter som varit inblandade. Den genetiskt manipulerade agenten Aaron Cross blir tvungen att använda alla sina färdigheter för att ta sig levande ur det hela. Skådespelare: Edward Norton, Rachel Weisz, Albert Finney, Jeremy Renner, Scott Glenn.

Trailer för The Bourne legacy

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:50

Wallander: Sorgfågeln

Svenskt kriminaldrama från 2013. En känd krögare kidnappas i Ystad, och Kurt tar sig an fallet som leder rakt in i polisens egna led. Skådespelare: Signe Dahlkvist, Stina Ekblad, Douglas Johansson, Leonard Terfelt, Krister Henriksson, Charlotta Jonsson.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Ett ovanligt teatersällskap

Brittisk dokumentär från 2014. Här tar sig en grupp unga skådespelare som alla har Downs syndrom an Hamlet. Programmet följer dem under repetitioner fram till premiären, samtidigt som de slår hål på myten om deras funktionshinder. 2014.

Filmen visas på TV4 klockan 23:10 – 00:10

Red Baron

Tyskt äventyr från 2008. Under första världskriget blev den tyske baron Manfred von Richthofen en levande legend. Han var världens i särklass skickligaste stridspilot och engelsmännen lärde sig att frukta hans rödmålade plan. Här berättas historien om denne mytomspunne krigshjälte som kom att bli känd som Röde baronen. Skådespelare: Til Schweiger, Volker Bruch, Matthias Schweighöfer.

Filmen visas på TV4 klockan 00:45 – 03:20

Nyckeln till framgång

Brantley Foster är pojken från landet som kommer till New York för att söka lyckan. Där söker han upp en avlägsen släkting, farbror Howard, och ber om hjälp. Farbror Howard är chef för ett multinationellt företag och ger Brantley jobb i dess postrum, men Brantley har betydligt större planer än så – han tjuvläser all post och inser snart att företaget missköts. Ett kontorsrum står tomt på direktionsvången, så Brantley flyttar in där… Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 00:20 – 03:25