Kvällens filmer: Australia, Goldeneye, American gigolo, S…

Australia, Goldeneye, American gigolo, Shrek 2, Pearl Harbor, Tjejen som jobbade skift, Harry Potter och fången från Azkaban, Matte söker husse, The Long Kiss Goodnight, Waterworld, Rocky III, Rocky IV, Ready to rumble, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, The Best Man, Candy, S.I.S

Australia

20:00 – 23:30

AustraliaAmerikanskt äventyrsdrama från 2008. Lady Ashley reser till Australien för att övertala sin make att sälja den boskapsranch de har där. När hon kommer fram visar det sig att maken dött men hon beslutar sig ändå för att stanna. Tillsammans med kofösaren Drover tar hon sig an uppgiften att driva en boskapshjord genom ödemarken (n)

Goldeneye

23:30 – 02:10

Brittisk action från 1995. Agent James Bond ska spränga en rysk kemisk vapenfabrik men när hans kompanjon blir tillfångatagen ställs han inför ett svårt val. Ska han rädda sin vän eller genomföra uppdraget? Nio år senare återvänder Bond till Sovjetunionen på jakt efter Goldeneye, ett vapen som kan skapa kaos och krig i världen (n)

American gigolo

02:10 – 04:30

American GigoloAmerikanskt drama från 1979. Julian Kaye talar fem, sex olika språk, är pojkaktigt charmig och sensuell. Han kan bistå med chaufförstjänster, översättningar och sällskap åt rika ensamma damer. Han är en amerikansk gigolo. När en kvinna hittas mördad och hennes juveler återfinns i Julians bil blir han huvudmisstänkt, men ingen av hans klienter vill ställa upp och ge honom alibi (n)

Shrek 2

18:15 – 20:00

Shrek 2Shrek och Fiona blir bjudna till Fionas föräldrar, kungen och drottningen av Landet-i-fjärran. Framme i Landet-i-fjärran kantas gatorna av nyfikna undersåtar som alla hoppas på att få en glimt av Fionas prins. Amerikansk animerad komedifilm från 2004.

Pearl Harbor

21:00 – 00:30

Pearl HarborDet är söndagsmorgon den 7 december 1941 när de japanska planen flyger in över Hawaiis kust mot Pearl Harbor för att sänka den amerikanska Stillahavsflottan. Överraskningen är total och på några minuter är de amerikanska krigsfartygen förvandlade till ett brinnande inferno.

Tjejen som jobbade skift

17:00 – 19:00

Det är brinnande världskrig och hemmafrun Kay Walshs make blir inkallad. Kvinnornas arbetsinsats blir livsviktig och Kay får arbete på en flygplansfabrik. Men männen där ser inte med blida ögon på sina kvinnliga arbetskamrater, utan tar varje tillfälle att jävlas.

Harry Potter och fången från Azkaban

16:10 – 18:55

I denna bearbetning av den tredje boken i J.K. Rowlings bästsäljande serie, måste Harry Potter och hans bästa vänner Hermoine och Ron, ta sig an den farlige brottslingen Sirius Black, som har knytningar till deras fiende Lord Voldemort. Långsamt klarar Harry och hans vänner ut ledtrådarna och får veta hemligheter om Harrys föräldrar som han tidigare inte kände till. Under tiden engagerar skolan Hogwarts en grupp skrämmande svarta spöken för att attackera den sinnesrubbade Sirius, som utgör ett hot mot alla eleverna vid skolan. De svarta spökena heter Dementors …och de skrämmer livet ur Harry…

Matte söker husse

19:00 – 21:00

Sarah Nolan, en nyligen frånskild kvinna i 30-årsåldern har en familj som inte kan låta bli att lägga sina näsor i blöt när det gäller hennes privatliv – eller snarare brist på privatliv. Efter att hennes syster skapar en profil åt henne på datingsiten PerfectMatch.com, går förskolläraren Sarah ut på en rad skandalösa och roliga dater. Men kommer hon att träffa någon som uppfyller det viktigaste villkoret, någon som älskar hundar?

The Long Kiss Goodnight

23:00 – 01:25

The Long Kiss GoodnightLärarinnan Sammanta Caine lever ett till synes vanligt förortsliv med sin dotter, men hemsöks med jämna mellanrum av vaga minnen och oförklarliga impulser som inte stämmer överens med hennes liv. Hon har ärr som inte vet hur hon fått, och visar plötsligt en oanad talang för knivkastning och rådjursjakt. När en bilolycka och ett nyhetsinslag på TV väcker fler obehagliga minnen anlitar hon privatdetektiven Mitch Hennessey för att luska i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen, men råkat ut för minnesförlust efter en hjärnskada. Charleys gamla chef håller koll på henne, och anlitar två mördare för att hindra henne från att minnas.

Waterworld

16:10 – 19:00

WaterworldFramtidens jord är översvämmad och folk flockas på konstgjorda flytande öar för att överleva. När en tyrannisk galning invaderar en av dessa öar räddar en mystisk mutant vid namn ”Sjömannen” en kvinna och hennes adopterade dotter. Tillsammans inleder de ett uppdrag som kan rädda mänskligheten. Till en början har den vresiga muterade fiskmänniskan en svår relation till sina två medresenärer, men detta ändras när han inser att tatueringen på Enola rygg är en karta som leder till den torra världen ”Dryland”. Samtidigt som trion försöker dechiffrera kartan måste de lyckas undkomma ett gäng smutsiga, hänsynslösa ligister som kallas ”Smokers”, ledda av den maniska och enögde Deacon.

Rocky III

21:00 – 23:05

Rocky IIIRocky Balboa är världsmästare i tungviktsboxning. Efter att han vunnit sin titel går han match efter match som han vinner, utan att ana att hans trogne manager Mickey matchar honom mot alltför lätta motståndare. Mickey tror att Rocky förlorat sin ”killer”-instinkt och det visar sig att han har rätt – mot hans råd ställer Rocky upp mot en nykomling och följderna blir svåra.

Rocky IV

23:05 – 00:55

Rocky IVEn rysk boxare, Ivan Drago, kommer till USA med sin tränare och hustru för att utmana världsmästaren Rocky. Drago får möta exmästaren Apollo Creed i en uppvisningsmatch och den jättelike ryssen dödar amerikanen i ringen. Rocky kan inte vika undan, han måste möta ryssen. Men matchen ska gå i Sovjet…

Ready to rumble

00:55 – 03:05

Ready to RumbleVännerna Gordie Boggs och Sean Dawkins har mycket gemensamt. Båda bor hos sina mammor, arbetar på skitjobb och har stora svårigheter att skaffa tjejer. Dessutom har de en gemensam idol – brottaren Jimmy King. Varje fredag åker de för att se honom brottas på den lokala brottningsarenan. Men en vacker dag ser den opålitlige chefen för arenan till att King förlorar sin ärofyllda titel och det ser ut som stjärnans karriär är slut för gott. Gordie och Sean vill inte finna sig i detta. De bestämmer sig för att söka sanningen och hjälpa sin idol att återerövra titel och ära. Text-TV s. 690.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

00:10 – 02:25

Regissören Tim Burton och Johnny Depp samarbetar i denna 1800-talsrysare som innehåller bloddrypande scener, mystik, romantik, ett fantastiskt soundtrack och vacker scenografi. Filmen handlar om barberaren Sweeny Todd, som återvänder från ett långt straff efter en falsk anklagelse – för att ta ut en blodig hämnd på den man, domare Turpin, som berövat honom hans hustru och barn.

The Best Man

02:20 – 04:20

The Best ManBästa vännerna Peter och Michael döljer en mörk hemlighet som binder dem samman i en tvångsmässig, destruktiv vänskap. Michael möter Kate på en rehabiliteringsklinik och blir kär. Men varför är Peter så arg på att Michael har hittat sin själsfrände? Och varför följer han med de nygifta på deras bröllopsresa? När märkliga händelser från det förflutna börjar göra sig påminda börjar Kate forska i Peter och Michaels relation. Det hon hittar skrämmer henne mer än något annat.

Candy

02:10 – 04:15

CandyAustraliensiskt drama från 2006. Dan är en poet heroinmissbrukande poet. Han blir förälskad i allkonstnären Candy och hon dras till hans bohemiska livsstil. Candy och Dan blir beroende av både varandra och den tunga drogen, och deras förhållande blir en berg-och-dalbana av passion, självhat och desperation.

S.I.S

03:05 – 04:30

När vanligt brottsbekämpande inte räcker till, träder chefsassistenten Joseph Armstrong (Keith David) och hans poliskår SIS in för att få bukt på kriminaliteten i Los Angeles och ställa brottslingarna inför rätta. För dessa taktiska experter är misslyckande aldrig ett alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *