Kvällens filmer: Barton Fink, Troja, Helgonet, Systrar i …

Barton Fink, Troja, Helgonet, Systrar i jeans – andra sommaren, The Pacifier, Things We Lost in the Fire, White Palace, Snow Angels

Barton Fink

00:50 – 02:45

Barton FinkBarton Fink är en begåvad författare som lockats till Hollywood för att skriva manus till en usel B-film. Han lider av skrivkramp men får hjälp av spökskrivaren Audrey Taylor. En morgon hittas hon död och misstankarna faller på Barton. Manus: Joel och Ethan Coen.

Troja

22:15 – 01:30

TrojaAmerikanskt äventyrsdrama från 2004. När den trojanske prinsen Paris rövar bort Helena från sin make, Spartas kung Menelaos samlar kungen alla sina bästa krigare för att återta sin maka. I Troja förbereder sig kung Priamos för strid och utser sin son Hektor till befälhavare och ett blodigt kring startar.

Helgonet

01:30 – 04:00

HelgonetAmerikansk actionthriller från 1997. Simon Templar blev föräldralös som liten och växte upp i en katolsk skola i Fjärran Östern. I vuxen ålder är han en elegant gentlemannatjuv som kallar sig för Helgonet. Han planerar en sista stor stöt för att därefter kunna dra sig tillbaka. Men uppdraget går inte riktigt som han tänkt sig.

Systrar i jeans – andra sommaren

17:35 – 20:00

De fyra bästisarna är tillbaka. De har precis blivit klara med sitt första år på college och står inför en fullspäckad sommar. Bridget reser till Turkiet för att delta i en arkeologisk utgrävning, medan Carmen ger sig in i ett hektiskt men kreativt sommarteaterprojekt i Vermont. Lena kastas mellan en ny förälskelse och gamla hjärtekrossare på designskolan i Rhode Island. Amerikansk dramakomedifilm från 2008.

The Pacifier

21:30 – 23:20

The PacifierDen före detta marinsoldaten Shane Wolfe är tränad av världens bästa insatsstyrka och är förberedd på alla uppdrag… förutom att sitta barnvakt och skydda fem små barn från fienden. Amerikansk actionkomedifilm från 2005.

Things We Lost in the Fire

23:20 – 01:35

Things We Lost in the FireAudrey sörjer efter att ha förlorat sin make. Hon bjuder in en problemtyngd gammal vän, Jerry, att bo hos henne och hennes två barn. Amerikansk dramafilm från 2007.

White Palace

00:10 – 02:15

White PalaceNora (Susan Sarandon) arbetar på ett gatukök. Hon inleder ett förhållande med en mycket yngre marknadschef, Max (James Spader). Det slår gnistor om dem på det sexuella planet men de är ett omaka par och båda har har personliga tragedier bakom sig. Snart måste de fråga sig själva om de är för olika varandra. Är förhållandet bara sexuellt eller finns där riktig kärlek? Filmen har fått mycket positiv kritik, framförallt för det angelägna manuset och för skådespelarprestationerna.

Snow Angels

00:00 – 02:10

Snow AngelsArthur är diskplockare på en kinarestaurang, spelar trombon i skolans marschorkester och håller ögonen på smarta, roliga och udda Laila – som definitivt har koll på honom. Amerikansk romantiskt dramafilm från 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *