Kvällens filmer: Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet, Mystic River, The water is wide, Wild Child, Just Friends, Twister, The heartbreak kid, Peacock, K-9: P.I, American pie 2, Cedar Rapids, Doom

Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet

På ett stort gods som ägs av en mystisk professor hittar syskonen Lucy, Edmund, Susan och Peter en väg till landet Narnia genom ett stort klädskåp. Där upptäcker de ett vackert och en gång fredligt land som befolkas av talande djur, dvärgar, fauner, centaurer och jättar. Men på grund av den Vita Häxan Jadis förbannelse tvingas invånarna leva i evig vinter. Med det kloka och ståtliga lejonet Aslan vid sin sida kämpar barnen för att besegra Jadis och befria Narnia från häxans iskalla förbannelse.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:15 – 20:00

Mystic River

Mystic RiverJimmy, Dave och Sean växer upp tillsammans i Bostons arbetarkvarter men glider isär efter att Dave utsatts för ett hemskt brott. Många år senare återförenas de när Jimmys dotter blir mördad. Sean är polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Jakten på mördaren startar. Men de fyra dygn som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla och förblindad av sorg tar Jimmy lagen i egna händer.

Trailer för Mystic River

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 02:15

The water is wide

Den unge och idealistiske läraren Pat Conroy tar sig an en stökig klass med svarta elever som alla räknat ut. Han trotsar den satta läroplanen och med hjälp av empati och humor lyckas han undan för undan nå ut till dem. Men skolans ledning gör allt de kan för att stoppa honom.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:20 – 04:30

Wild Child

Wild ChildPoppy är en rebellisk tonåring i Kalifornien som gör livet surt för sin pappa och hans nya fästmö. Pappan beslutar sig för att skicka Poppy till en engelsk internatskola för flickor för att hon ska lugna ner sig och lära sig hyfs och ordning. Poppy hatar de andra eleverna på skolan och gör allt för att bli relegerad och hemskickad. Efter att ha blivit anklagad för att sätta eld på skolan börjar hon dock förstå vad kamraterna och skolan betyder för henne.

Trailer för Wild Child

Filmen visas på TV3 klockan 19:30 – 21:30

Just Friends

Just Friends”Vän-zonen” är datinglivets absoluta skamvrå – och den är nästan omöjlig att ta sig ur! När väl en tjej har bestämt sig för att ni bara ska vara vänner reduceras du till ett fullständigt asexuellt föremål – som en lillebror eller en bordslampa. Får vi presentera Chris Bander. Highschool på nittiotalet var en pina: han var blyg, överviktig och hemligt förälskad i Jamie, hans enda kompis och en av skolans mest populära hejarklacksledare. Men när han äntligen hade lyckats samla mod nog att göra en framstöt, ville hon bara att de skulle vara vänner. I dag är Chris en läcker skivproducent i LA och kan välja bland en uppsjö av vackra och villiga tjejer. Och när han plötsligt blir strandsatt i sin gamla hemstad ser han chansen att förföra Jamie en gång för alla.

Trailer för Just Friends

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:30

Twister

Jo och Bill Harding är båda forskare inom meteorologi, med orkaner som specialområde. Tyvärr kunde inte deras gemensamma intresse hålla ihop deras äktenskap, så nu är skilsmässan ett faktum. Först vill de bara färdigställa ett långvarigt forskningsprojekt. De jagar ”Twister”, det mest förödande frontsystem som har stormat igenom USA på 50 år, i hopp om att kunna samla information för att skapa ett varningssystem för orkaner. Twister ger ingen nåd. Hus rivs mitt itu. En brölande ko snurrar runt högt uppe i luften. Traktorer faller som regn. Förödelsen kommer emot Jo och Bill Harding med en hastighet av 500 km i timmen…

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:45

The heartbreak kid

Eddies omgivning oroar sig över att han fortfarande är singel. Men när han träffar Lila förändras allt till hans närmaste stora lycka. De gifter sig och åker på smekmånad där Eddie upptäcker att han kanske förhastat sig när han upptäcker Lilas mindre attraktiva sidor.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:15

Peacock

John bor i den lilla staden Peacock i Nebraska och föredrar att hålla sig för sig själv och leva ett enkelt liv. Det ingen i staden vet är att John bär på en hemlighet, han har ett alter ego, en kvinna som tar hand om hemmet. Men när han får en oinbjuden gäst i trädgården förändras hans liv.

Filmen visas på TV4 klockan 02:45 – 04:45

K-9: P.I

Thomas Dooley (James Belushi) och hans fyrfotade partner Jerry Lee är tillbaka för att bekämpa brott i denna nya actionfyllda komedi. Dooley har bara några timmar kvar till den efterlängtade pensionen när han råkar hamna mitt i ett väpnat rån hos ett dataföretag. Plötsligt är han misstänkt för brottet och hans pension dras in tills de riktiga bovarna fångats! Nu måste Dooley och Jerry Lee bli detektiver och hitta tjuvarna. Det blir ett spännande fall fyllt av stulna mikrochips, inkräktare och farliga skönheter.

Filmen visas på TV6 klockan 16:00 – 18:00

American pie 2

Ett år efter deras stora motgångar vid galafesten som odödliggjordes i Amercan Pie återförenas nu gänget för en oförglömlig sommar. Strandhuset med det oskyldiga yttre förvandlas nu till rena partycentralen. De fem vännerna får upptäcka hur starka vänskapens band… och superlim… är! Fem tjejer utforskar kärlekens mysterier… och treenigheten. Och med de nattliga mötena på musiklägret och några mycket tillmötesgående grannar blir det garanterat ett sommarlov ingen av dem någonsin kommer att glömma!

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:40

Cedar Rapids

Försäkringsförsäljaren Tim Lippe (Ed Helms) har aldrig lämnar sin lilla hemstad. Han har aldrig bott på hotell och har aldrig upplevt någonting som kan mäta sig med Cedar Rapids i Iowa. När han skickas dit för att företräda sitt företag på en årlig försäkringsmässa blir han snart distraherad av tre personer som varit med förr (John C. Reilly, Anne Heche och Isiah Whitlock Jr.) och vill lära honom hur saker och ting går till. Men de är inte helt och hållet hjälpsamma och det blir allt svårare för den ordentlige Tim att följa regelboken.

Filmen visas på TV6 klockan 23:40 – 01:25

Doom

Något har gått väldigt fel på en forskarstation på Mars. All kommunikation har brutits, forskningen har upphört och stationen har satts i karantän. Forskarna har öppnat dörren mot det okända, och helvetet har brutit lös. Ingen går säker när en armé av mardrömslika varelser intar stationen och dödar de få människor som finns kvar. Dr Samantha Grimm kallar in en elitstyrka ledd av sin egen bror, John Grimm, och en man vid namn Sage. Under tiden som elitstyrkan försöker eliminera fienden ställer sig Samantha Grimm frågan: vad var det som hände?

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:15