Kvällens filmer: Berättelsen om Narnia – Prins Caspian, T…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Berättelsen om Narnia – Prins Caspian, The Guardian, The terminal, Eternal sunshine of the spotless mind, Abraham Lincoln: Vampire hunter, Anaconda, The dictator, forts, Jorden runt på 80 dagar, Hot Shots, Sniper – krypskytten, Charlie Wilson’s War

Berättelsen om Narnia – Prins Caspian

Den andra filmen i Berättelsen om Narnia. Peter, Susan, Edmund, Lucy och det ståtliga lejonet Aslan, tillsammans med nya spännande Narnia-varelser och Prins Caspian, leder Narnias invånare på en otrolig resa för att återupprätta fred och ära i det förtrollade landet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:10 – 20:00

The Guardian

The GuardianTyngd av sorg efter en misslyckad räddningsaktion får den legendariske livräddaren Ben Randall ett uppdrag han inte vill ha – att träna upp ytbärgaraspiranter. Snart drabbar han samman med den stöddige simstjärnan Jake Fisher, som drivs av en mörk hemlighet och är mer intresserad av att slå Bens livräddningsrekord än att själv rädda liv.

Trailer för The Guardian

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 02:15

The terminal

The TerminalViktor Navorski är på väg till New York när hans hemland utsätts för en statskupp, något som gör att hans pass blir ogiltigt. Han fastnar i det byråkratiska efterspelet och tvingas vänta på flygplatsen på obestämd tid. Trots sin begränsade engelska lyckas han anpassa sig till situationen.

Trailer för The terminal

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:30

Eternal sunshine of the spotless mind

Eternal Sunshine of the Spotless MindAmerikansk dramakomedi från 2004. Clementine och hennes pojkvän Joel har haft ett uppslitande gräl när hon får reda på att det finns en apparat som kan radera en viss person ur minnet. Hon bestämmer sig för att prova. När Joel får reda på vad hon gjort gör han samma sak. Först när de raderat varandra kommer Joel ihåg varför han fastnade för Clementine från första början. Skådespelare: Elijah Wood, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson, Jim Carrey, Kate Winslet.

Trailer för Eternal sunshine of the spotless mind

Filmen visas på SVT1 klockan 23:25 – 01:10

Abraham Lincoln: Vampire hunter

Amerikansk skräckfilm från 2012. Abraham Lincoln riskerar sitt ämbete, sin familj och sitt liv för att skydda Amerika från blodtörstiga vampyrer. Den förfärlige Adam leder vampyrerna som planerar att ta över landet, och frågan är vem Lincoln kan lita på i en kamp mellan de levande och de levande döda. Skådespelare: Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell, Benjamin Walker, Dominic Cooper.

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:40

Anaconda

AnacondaAmerikansk rysare från 1997. En grupp dokumentärfilmare söker efter en legendarisk indianstam. De färdas längs Amazonfloden när de stöter på en jägare, vars båt har kapsejsat. Jägaren, Paul, lovar att hjälpa dem att hitta indianerna, men är i själva verket ute efter att fånga en 12 meter lång, skräckinjagande anakonda. Det dröjer inte länge förrän det fruktansvärda odjuret visar sig. Skådespelare: Jennifer Lopez, Ice Cube, Jonathan Hyde, Eric Stoltz, Jon Voight.

Trailer för Anaconda

Filmen visas på TV3 klockan 03:10 – 04:40

The dictator, forts

Amerikansk komedi från 2012. Diktatorn Aladeen har gjort allt för att demokratin aldrig ska nå hans älskade hemland. Han har i många år heroiskt och osjälviskt förtryckt landets invånare och har planer på att utveckla kärnvapen. När han reser till USA blir han kidnappad och befinner sig plötsligt på New Yorks gator, illa tvungen att leva den amerikanska drömmen. Skådespelare: Ben Kingsley, Sayed Badreya, Anna Faris, Sacha Baron Cohen.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:20

Jorden runt på 80 dagar

Filmatisering av Jules Vernes 1800-talsroman med samma namn om den engelske gentlemannen Phileas Fogg som sätter hela sitt rykte på spel när han slår vad om att han kan resa jorden runt på blott 80 dagar. På vägen får han sällskap av den kinesiske tjuven Passepartout och den sköna fransyskan Monique.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Hot Shots

Top Gun möter Airplane i denna parodi. Toppiloten Topper Harley har blivit ombedd att komma tillbaka till flottan för ett specialuppdrag (han slutade i flottan ett tag för att åka och bo med indianer efter att han tvivlat på sig själv och sina färdigheter). Han har dessutom problem med några av de andra piloterna eftersom de alla är intresserade av samma tjej. Någon försöker också sabotera deras uppdrag.

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:20

Sniper – krypskytten

Thomas Beckett är en rutinerad amerikansk krypskytt vars jobb det är att finna och fälla fruktade rebeller i den kvävande sydamerikanska regnskogen. Då han paras ihop med en oerfaren CIA-agent för att knäppa en ökänd gerillaledare i Panamas djungel väntar dock hans livs svåraste uppdrag.

Filmen visas på TV6 klockan 01:20 – 03:00

Charlie Wilson’s War

Charlie Wilson's WarFilmen är baserad på en sann historia om Charlie Wilson, en kongressledamot från Texas, vars politiska karriär fick ett abrupt avslut efter en sexskandal som involverade två strippor. Av supportern Joanne Herring får han vetskap om människorna i Afghanistans lidande under Sovjets ockupation. Med hjälp av den avhoppade CIA-agenten Gust Avrakotos börjar han smuggla in pengar och vapen i landet för att besegra Sovjetunionen.

Trailer för Charlie Wilson’s War

Filmen visas på TV8 klockan 00:00 – 01:55