Kvällens filmer: Berättelsen om Narnia: Prins Caspian, Yo…

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian, You again, Con air, Göta kanal eller vem drog ur proppen?, Crocodile Dundee 2, Vykort från drömfabriken, John Tucker must die, National lampoon’s holiday reunion, Dragonheart, Nanny McPhee och den magiska skrällen, Accepted, Rocky 4, Territory, The skeleton key

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian

17:05 – 20:00

Brittisk-amerikansk äventyrsfilm från 2008. Syskonen Pevensie återvänder till Narnia bara och upptäcker att flera hundra år har passerat sedan de sist var där. Den grymma kungen Miraz har tagit över tronen. Med hjälp av den heroiska musen Reepicheep, den rättmäktige tronarvingen Caspian och Aslan försöker de att ta tillbaka tronen.

You again

21:35 – 23:40

You AgainAmerikansk komedi från 2010. Framgångsrika PR-kvinnan Marni åker hem för att vara med på sin brors bröllop och upptäcker att han ska gifta sig med hennes rival från gymnasiet. Sedan dyker brudens moster upp och Marnis mor befinner sig nu öga mot öga med sin egen gymnasierival.

Trailer för You again

Con air

23:40 – 01:50

Con AirAmerikansk thriller från 1997. Långtidsdömda fångar ska föras till ett supersäkert fängelse med transportflyget Con Air och den villkorligt frigivna Cameron Poe finns ombord. Poe vill bara hem till sin fru och till den dotter han aldrig har träffat. Men fångarna tar över planet och sätter kurs mot Sydamerika.

Trailer för Con air

Göta kanal eller vem drog ur proppen?

20:00 – 22:00

Svensk komedi från 1981. En rik arabisk prins vill lägga en stororder på 1000 svenska motorbåtar. Han har svårt att bestämma sig för var han ska lägga sin order och bestämmer sig för att utlysa en tävling. Två båtar ska gå genom Göta kanal och den som först kommer fram till Göteborg får det eftertraktade kontraktet.

Crocodile Dundee 2

22:00 – 00:15

Australisk komedi från 1988. Historien om Mick och Sue fortsätter där den första filmen om Crocodile Dundee slutade. New Yorks gangstrar jagar Sue, och för att kunna skydda henne tar Mike med sig Sue tillbaka till Australien. När de skumma typerna följer efter får Mike återigen visa upp sina slagkraftiga konster.

Vykort från drömfabriken

01:10 – 05:15

Amerikanskt drama från 1990. Den missbrukande skådespelerskan Suzanne Vale får äntligen lämna avgiftningskliniken. Filmstudions krav för att ta henne tillbaka är att hon flyttar hem till sin mamma, den en gång firade musikalstjärnan Doris Mann. Nu är Doris en avdankad alkoholist och mor och dotter har länge haft en ansträngd relation till varandra. Något som inte underlättas av att de nu ska bo under samma tak.

John Tucker must die

22:35 – 00:35

John Tucker Must DieAmerikansk romantisk komedi från 2006. Heather, Beth och Carrie upptäcker att de alla är ihop med samma kille: skolans basketstjärna John Tucker. De blir rasande och bestämmer sig för att lära honom en läxa. Nu ska han få känna hur det känns att bli förnedrad och få sitt hjärta krossat.

Trailer för John Tucker must die

National lampoon’s holiday reunion

00:35 – 02:15

Amerikansk komedi från 2003. Narkossköterskan Mitch Snider får oväntat ett brev från sin okända kusin Woodrow, som föreslår att deras familjer ska träffas och fira tacksägelsedagen ihop. Mitch blir överlycklig och snart är familjen på väg till sina nyfunna släktingar, som dessvärre visar sig vara allt annat än de hoppats på.

Dragonheart

02:15 – 03:50

DragonHeartAmerikanskt äventyr från 1996. 900-talets England är ett land fyllt av drakar och riddare med en kung som styr sitt folk med järnhand. När den tyranniske kungen går bort och hans äldste son blir skadad, måste den yngste prinsen ta hjälp av draken Draco för att överleva. Prins Einon svär att bli en rättfärdig konung men det visar sig vara ett löfte han inte kan hålla.

Trailer för Dragonheart

Nanny McPhee och den magiska skrällen

03:50 – 05:35

Brittisk-fransk familjekomedi från 2010. Nanny McPhee är en magisk barnsköterska som dyker upp när hon är som minst önskad och mest behövd. Hon hamnar på en familjegård där bråk har utbrutit mellan några stojiga barn från landet och deras bortskämda kusiner från stan. Nanny McPhee, som förlitar sig på allt från en flygande motorcykel till en trädklättrande griskulting, trollar fram precis rätt recept för att lära sina skyddslingar fem nya läxor.

Accepted

21:00 – 23:00

AcceptedAmerikansk komedi från 2006. Bartleby Gaines är på väg att få avslag på samtliga av sina ansökningar till högskolan, vilket inte kommer att mottas väl av hans föräldrar. Åtminstone är han inte ensam om detta då många av hans kamrater är i samma situation. Vad gör man om man riskerar att möta ett öde som butiksbiträde? Man grundar en egen högskola så klart!. ”Accepted” är producerad av Tom Shadyac (”Bruce Almighty”) och Michael Bostick, och regisserad av Steve Pink.

Trailer för Accepted

Rocky 4

23:00 – 00:50

Amerikansk action från 1985. En rysk boxare, Ivan Drago, kommer till USA med sin tränare och hustru för att utmana världsmästaren Rocky. Drago får möta exmästaren Apollo Creed i en uppvisningsmatch och den jättelike ryssen dödar amerikanen i ringen. Rocky kan inte vika undan, han måste möta ryssen. Men matchen ska gå i Sovjet.

Territory

00:50 – 02:45

Australisk-amerikansk action från 2007. En flodtur i den australiensiska vildmarken förvandlas till en mardröm då någonting fasansfullt plötsligt kommer upp ur djupet och sänker båten. En jättelik krokodil skymtar medan de överlevande turisterna lyckas ta sig till land på en ö mitt i floden. Men de är långt från säkra – snart går solen ned och tidvattnet börjar sakta stiga. Förr eller senare måste de simma i land.

The skeleton key

01:10 – 03:15

The Skeleton KeyAmerikansk skräck från 2005. Sjuksköterskan Caroline Ellis säger upp sig från sitt jobb på sjukhuset för att börja arbeta för en familj i Louisianas träskmarker. Där bor Violet Deveraux och hennes man Ben, som är totalförlamad efter ett slaganfall. Violet ger Caroline en nyckel tillverkad av ben från ett skelett, och Caroline hittar ett hemligt rum på vinden. Caroline, som inte tror på magi, tror att Violet har kastat en ond förbannelse över Ben. Hon bestämmer sig för att hjälpa mannen, och ber Luke om hjälp.

Trailer för The skeleton key