Kvällens filmer: Bolt, Ritualen, Exit Wounds, The Informa…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Bolt, Ritualen, Exit Wounds, The Informant!, Polisskolan 6 – går under jorden, Bean – den totala katastroffilmen, X-Men: First Class, I Could Never Be Your Woman

Bolt

BoltSuperhunden Bolt är stjärna i en populär TV-serie men han är själv övertygad om att allt utspelar sig på riktigt. När han rymmer från Hollywood och hamnar i New York börjar hans största äventyr, ett möte med den tuffa verkligheten. Beväpnad endast med sina inbillade superkrafter beger han sig tillbaka till Hollywood och sin matte Penny. På sin resa får han två osannolika följeslagare – den streetsmarta katten Strumpan och Roffe, en TV-galen hamster som avgudar Bolt.
Svenska röster: Rennie Mirro, Emelie Clausen, Sussie Eriksson, Fredde Granberg, Mikael Alsberg, Måns Herngren, Özz Nujen, Jakob Öqvist. Regi: Byron Howard, Chris Williams.

Trailer för Bolt

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:10 – 19:00

Ritualen

RitualenDen skeptiske seminariestudenten Michael Kovak befinner sig motvilligt i exorcismskolan i Vatikanen. När han är i Rom möter han en oortodox präst, fader Lucas, som introducerar honom för den mörkare sidan av sitt öde.

Trailer för Ritualen

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:20

Exit Wounds

Exit WoundsOrin tar sitt jobb som polis på allvar, men hans chef tycker att han går för hårt fram och aldrig lyder order. Som straff blir Orin degraderad och placerad på Detroits tuffaste polisdistrikt. När Orin upptäcker att många av hans nya kollegor är inblandade i droghandel beslutar han sig för att tänja på reglerna ännu en gång.

Trailer för Exit Wounds

Filmen visas på Kanal 5 klockan 02:15 – 04:05

The Informant!

I hemlighet spelar Mark Whitacre in allt som sägs under ett möte mellan några företagsbossar som på olaglig väg manipulerar priserna på livsmedelstillsatser. Mark spelar in det ena mötet efter det andra. Han är säker på att inspelningarna kommer att göra honom till hela landets hjälte. Men någonting går snett.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 01:15 – 03:20

Polisskolan 6 – går under jorden

När en serie rån drabbar staden kallas rektor Lassard och kapten Harris in för att lösa mysteriet. Då brottslingarna hela tiden verkar ligga ett steg före inser man att det måste finnas en läcka inom polisen. Misstankarna faller på Lassard och gänget måste nu försöka rentvå hans namn.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Bean – den totala katastroffilmen

Hysteriskt rolig överföring av tv-succén Mr Bean till långfilmsformat. En rik välgörare har skänkt 50 miljoner dollar till ett konstgalleri i Los Angeles för att de skall kunna återköpa landets främsta konstverk ”Whistler’s Mother” från utlandet. Då detta är en unik tilldragelse vill man givetvis att det hela skall ske med stor pompa och ståt. Och vad är det ultimata, om inte att bjuda in Englands främste konstexpert att närvara vid avtäckningen. Men britterna skickar inte någon expert, utan sin mest inkompetente medarbetare, i ett sista desperat försök att bli av med honom innan de själva går under. De skickar Mr. Bean. David Langley som har huvudansvaret för denna historiska händelse erbjuder generöst Mr Bean att bo hemma hos honom. Det kostar honom närapå äktenskapet, karriären och för att inte säga livet. Katastroferna hopar sig och det kan bara bli värre…

Filmen visas på TV3 klockan 19:45 – 21:30

X-Men: First Class

Efter fyra framgångsrika filmatiseringar av en av Marvels mest älskade serier kommer äntligen historien om hur allt började. Det här är historien om hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto, sida vid sida tillsammans med andra mutanter, kämpade för att rädda världen från en säker undergång – och kom ut på andra sidan som bittra fiender. Det är en aldrig tidigare avslöjad historia om Kalla kriget och ett nära förestående kärnvapenkrig. Medan mutanterna upptäcker och försöker hantera sina övermänskliga krafter bildas allianser som får konsekvenser för striden mellan hjältar och skurkar i X-Mens värld.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:15

I Could Never Be Your Woman

I Could Never Be Your WomanRosie (Michelle Pfeiffer) är tv-producent och ensamstående mamma till Izzie (Saorise Ronan) som är på väg in i tonåren. Det är inte lätt att få allt att fungera och när hon lyckas hitta det perfekta tillskottet till sin tv-serie i skådespelaren Adam (Paul Rudd) ser det ut att ljusna för hennes karriär. Adam gör snabbt succé hos tv-publiken och han lyckas även snärja Rosies hjärta. Men det blir ingen enkel romans eftersom både ålderskillanden och Rosies assistent står i vägen. Regissör: Amy Heckerling.

Trailer för I Could Never Be Your Woman

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:00