Kvällens filmer: Bröllopsduellen, Octopussy, Awake, Down …

Bröllopsduellen, Octopussy, Awake, Down to earth, Kung Fu Panda, Click, Tenderness, Children of Men, Enough – En kvinnas hämnd, Dragonheart, Livvakterna, Desperate hours, Mumien – återkomsten, Screwed, First Sunday, Dragonfly, Serial Mom, Reno 911

Bröllopsduellen

20:00 – 22:00

BröllopsduellenAmerikansk romantisk komedi från 2009. Emma och Liv har alltid varit bästa vänner och sedan de som barn fick följa med till Plaza hotell har de båda drömt om att hålla sina bröllop där. När de båda förlovar sig nästan samtidigt bestämmer de sig för att anlita samma bröllopsarrangör som genom av misstag råkar boka de blivande brudarnas bröllop på Plaza samma dag. Ingen av de två vill flytta sitt bröllop till en annan lokal vilket leder till att de blir ovänner. Nu startar en konkurrens mellan dem som väcker deras sämsta sidor och de gör allt för att sabotera för varandra. Barntillåten (n)

Octopussy

22:10 – 00:55

OctopussyBrittisk action från 1983. Med nöd och näppe lyckas James Bond fly från Latinamerika men hinner knappt landa i England innan han skickas ut på ett nytt uppdrag. Ett Fabergé-ägg som en tidigare agent, innan han dödades, lyckats lämna över till engelska ambassaden, har visat sig vara falskt. Det äkta ägget ska säljas på en exklusive auktion. Bond lyckas byta ut äggen och lokalisera köparen, en afghansk prins som kallar sig Kamal. Spåren leder Bond till Indien och smuggeldrottningen Octopussy. Men juvelsmugglingen visar sig vara en täckmantel för en mycket hemskare plan, att starta ett nytt världskrig. Åldersgräns 15 år (n)

Awake

00:55 – 02:45

AwakeAmerikansk thriller från 2007. Clay Beresford har det till synes det perfekta livet med en framgångsrik karriär och en vacker hustru. Men det han behöver mest kan inte köpas för pengar, ett nytt hjärta. När läkarna till slut hittar en donator verkar hans liv äntligen hamna på rätt köl. Men under operationen förvandlas den till en mardröm när Clay vaknar fullt medveten men helt paralyserad. Åldersgräns 15 år (n)

Down to earth

02:45 – 04:35

Down to EarthAmerikansk komedi från 2001. Komikern Lance Bartons liv förändras för alltid när han krockar med en bil och en ängel hämtar honom till himlen. Problemet är bara att det skett ett misstag och Lance måste tillbaka till jordelivet igen. Men att återfå sin egen kropp går inte, därför får han ockupera den något äldre Charles Wellingtons kropp tills en lämpligare dyker upp. Det blir ingen lätt match för honom. Han blir förälskad i Sontee som slåss mot Wellingtons företag och han måste samtidigt försöka förhindra att Wellingtons otrogna fru att genomför sin plan att döda sin make. Åldersgräns 7 år (n)

Kung Fu Panda

18:15 – 20:00

Kung Fu PandaPo är en slö panda som tillbringar dagarna med att lata sig och göra ingenting. Hans behagliga liv tar raskt slut när hans hem, Fredens Dal, måste räddas från en ondsint inkräktare, snöleoparden Tai Lung.

Click

21:30 – 23:40

ClickDen plågade arbetsnarkomanen Michael Newman har varken tid för sin fru eller sina barn – åtminstone inte om han ska kunna imponera på sin otacksamme chef och få den befordran han förtjänar. Men när han träffar den galna expediten Morty får han tag på precis det han behöver – en magisk fjärrkontroll som han kan snabbspola livet med, vilket leder till den ena hysteriska situationen efter den andra.

Tenderness

00:40 – 02:40

TendernessUnge Eric Poole har avtjänat sitt straff för dubbelmord. Men kommer han att mörda igen? Har han kännetecknen för en seriemördare? Detektiv Christofuoro tvivlar inte på det, och för att förhindra blodsutgjutelse startar han ett eget övervakningsprogram.

Children of Men

00:30 – 02:35

Children of MenÅr 2027. Jordens invånare klarar inte längre av att föröka sig. Världens yngste medborgare har precis avlidit, endast 18 år gammal, och mänskligheten tvingas inse att den är på väg att dö ut. Byråkraten Theo har förlorat tron på framtiden. Men när mänsklighetens sista hopp, en gravid kvinna, plötsligt dyker upp bestämmer han sig för att hjälpa henne.

Enough – En kvinnas hämnd

23:00 – 01:20

Den unga Slim har så gott som allt en kvinna kan önska sig – en stilig äkta man, ett vackert hem och en bedårande liten dotter. Men hennes perfekta tillvaro vänds upp och ner när hennes make Mitch visar sig vara allt annat än perfekt. Mitch misshandlar henne och hon vet att han aldrig skulle acceptera att hon lämnade honom. Till slut inser Slim att hon måste göra upp med sin äktenskapliga plågoande en gång för alla… Text-TV s. 690.

Dragonheart

01:50 – 03:40

DragonHeartI en actionfylld blandning av äventyr, romantik, humor och visuella effekter berättas historien om det otroliga bandet mellan en man och ett väsen från legenderna – den allra sista draken. Den modige riddaren, Bowen (Dennis Quaid), och hans vän, den enorma draken Draco, reser riket runt och möter en dag den vackra Kara som leder ett uppror mot den grymme härskaren Einon…

Livvakterna

23:00 – 01:25

Svensk action från 2001. Johan Falks barndomsvän Sven ber honom om hjälp att beskydda sin familj. Sven är företagare med delar av verksamheten förlagd i Estland. Den lokala maffian organiserar maskningsaktioner och Sven tar hjälp av säkerhetsexperten Nikolaus Lehman som mot en del av Svens vinster lovar ta hand om problemet. Men Nikolaus metoder är betydligt brutalare än vad Sven kan acceptera och han säger upp avtalet mellan dem. Det visar sig att det inte är så smidigt att komma ur överenskommelsen och snart är inte bara Svens affärer i fara utan hela hans familj.

Desperate hours

01:25 – 03:20

Desperate HoursKanadensiskt kriminaldrama från 2007. Neil Randall lever det perfekta livet, han är framgångsrik inom reklambranschen och har en vacker fru, Abby, och en underbar dotter, Sophie. Men deras idyll krossas den dagen då deras dotter Sophie kidnappas av den psykopatiske Ryan. Hans krav är att Neil och Abby under 24 timmar ska göra allt han säger för att de ska få se sin dotter levande igen. Åldersgräns 15 år.

Mumien – återkomsten

21:00 – 23:35

Tio år efter det första mötet med den mumifierade egyptiske prästen Imhotep är Rick och Evelyn gifta med en åttaårig son. Från sin far har han ärvt sin äventyrslytnad och från sin mor fascinationen för gamla civilisationer. Tusentals mil från Sahara, befinner de sig i sitt trygga Londonhem. Men idyllen hotas av en 6000 år gammal förbannelse som ska återuppväcka guden Anubis armé från de döda och förinta jordens civilisation.

Screwed

23:35 – 01:15

ScrewedChauffören Williard Fillmore (Norm MacDonald) blir illa behandlad och underbetald av sin avskyvärda chef, Miss Crock (Elaine Stritch). Han vill ha hämnd och anlitar sin temperamentsfulla vän Rusty (David Chapelle). Tillsammans kidnappar de miss Crocks dyrbara pudel och kräver en lösensumma. Men när hunden rymmer och Miss Crock samtidigt tror att det är Willard som förts bort måste de ta hjälp av den skumma och helgalna begravningsentreprenören Grover Cleaver (Danny de Vito) om de ska ha något hopp om att få några pengar. Nu står den knäppa trion plötsligt med tre gånger så mycket problem!

First Sunday

01:15 – 03:15

First SundayDurell Washingtons redan olycksdrabbade liv blir om möjligt ännu värre när han döms till 5000 timmar samhällstjänst. När han inser att Herren bara hjälper dem som hjälper sig själva, bestämmer han sig för att lägga vantarna på kyrkans byggnadsfond. Men när han tillsammans med sin trögtänkte kompanjon LeeJohn upptäcker att pengarna redan har blivit stulna, tar de församlingen som gisslan i ett gudsförgätet försök att ta reda på vem som förskingrat deras byte!

Dragonfly

01:10 – 03:15

DragonflyEn historia om att konfronteras med döden och möjligheten att det finns ett liv efter detta. Läkaren Joe Darrows fru Emily dör i en tragisk bussolycka och hennes kropp hittas aldrig. Joe lovade henna att om någon någonsin hände, så skulle han besöka hennes patienter på onkologen. Barnen där verkar känna igen honom, och säger att de sett Emily i sina nära döden-upplevelser. Joe blir övertygad om att hans fru försöker ta kontakt med honom för att berätta något viktigt.

Serial Mom

03:40 – 05:10

Serial MomBeverly Suthpin är en lyckligt lottad hemmafru. Hon är gift med en framgångsrik tandläkare och har två välartade barn – Misty och Chip. Men under den välputsade ytan döljer sig en vrede som bara väntar på att få komma ut. En dag när sonens lärare uttalar sig om Chip i mindre positiva ordalag på ett föräldramöte, mejar Bev efteråt ner läraren på skolans parkeringsplats. Med Bevs plötsliga smak för mord får ytterligare fem stackare sätta livet till. Polisen är henne på spåren, och uppmärksamheten i media har helt plötsligt gjort Bevery till en kändis.

Reno 911

03:20 – 05:00

Amerikansk komedi från 2007. Efter ett giftutsläpp på en konferens i Miami, där stora delar av den amerikanska poliskåren befinner sig, hamnar den lilla polisstationen i Reno i blickfånget. Inte nog med att de måste patrullera stadens gator, de ska sköta larmcentralen och försöka hitta ett botemedel till sina kollegor. Men det finns ett problem, Reno-gänget är inte vana vid att hantera sådana situationer och frågan är om de kommer att klara av jobbet. Åldersgräns 7 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *