Kvällens filmer: Ciao Bella, Face Off, Legally Blonde, 48…

Ciao Bella, Face Off, Legally Blonde, 48 timmar, Snabba cash, Evan den allsmäktige, Gladiator, The Big Lebowski, Hachiko – En vän för livet, Shooter, Flying Daggers, 10.000 B.C.

Ciao Bella

16:40 – 18:30

Mustafa Moradi är en sextonårig kille från Lerum. Han längtar efter en tjej. Problemet är bara att alla tjejer bara vill vara kompis. Men så får han en genial idé, han låtsas vara italienare på Gothia Cup. En värld av möjligheter öppnar sig. På andra sidan stan är Linnea på jakt efter en kille med stil, mod och brinnande passion. Inte det lättaste att hitta hemma i Sveriges absolut fulaste och tråkigaste förort.

Face Off

00:10 – 02:55

FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod.

Legally Blonde

17:30 – 19:30

Legally BlondeAmerikansk komedi från 2000. Elle Woods har allt. Hon är ordförande i sin skolas tjejförening, hon är Hawaiian Tropic-modell och fröken juni i skolkalendern men framför allt är hon naturligt blond. Hon är tillsammans med snyggaste killen på skolan, Warner Huntington III, och hennes högsta önskan är att bli hans fru. Men det finns en sak som stoppar Warner från att fria till Elle – hon är för blond. När Warner åker till Harvard för att läsa till advokat och återförenas med en gammal skolflamma bestämmer sig Elle för att också börja på Harvard och vinna Warner tillbaka. Det blir det hårdaste slaget Elle någonsin utkämpat i sitt liv, hon måste slåss för sin pojkvän, för sig själv och för alla blondiner som varje dag får utstå kränkande behandling. Barntillåten.

48 timmar

21:50 – 23:55

Amerikansk action från 1982. Den hårdföre snuten Jack Cates är på jakt efter ett par mördare som skjutit hans kollegor med Cates egen pistol. För att få tag på dem tvingas han ta hjälp av en av deras före detta kompanjoner, Reggie Hammond. Problemet är att Reggie sitter i fängelse, men Jack lyckas få låna honom i 48 timmar. Åldersgräns 15 år.

Snabba cash

21:30 – 23:30

Snabba CashSvensk långfilm från 2010. JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Jorge är latinon som lyckas fly från fängelset och som kan allt om kokain. Mrado är underhuggare till ledaren för jugoslaviska maffian. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn. Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Allt för jakten på snabba cash. Textat sid. 199.

Evan den allsmäktige

20:00 – 22:00

Evan den AllsmäktigeEvan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

Gladiator

22:00 – 01:10

GladiatorDen romerske generalen Maximus (Russell Crowe) leder sina trupper till seger mot germanerna. En åldrande Marcus Aurelius meddelar Maximus att han vill att han ska styra Rom när han är borta. En klassisk konfrontation uppstår mellan den tappre soldaten som inget hellre vill än att återvända till sin familj, och den svartsjuke och makttörstande Commodus, kejsarens ende son. Köpt som slav av den girige Proximo, måste Maximus döda eller dödas i arenan, för att inte bara rädda sig själv, utan även imperiet som han älskar och ärar.

The Big Lebowski

01:40 – 03:45

The Big LebowskiTvå män bryter sig in hos Jeff ”The Dude” Lebowski i tron att han är miljonären Jeff Lebowski. The Dudes matta blir nedsmutsad under besöket och för att få ersättning söker The Dude upp sin namne. Snart är han indragen i en komplicerad kidnappning!

Hachiko – En vän för livet

16:50 – 17:55

Amerikanskt drama från 2009. När professor Parker Wilson hittar en övergiven hund tar han med sig den hem till familjen. När de inte lyckas hitta någon ägare till hunden bestämmer de sig för att behålla den och de döper hunden till Hachiko. Det dröjer inte länge förrän husse och Hachiko är oskiljaktiga. Varje dag följer Hachiko med Parker till tågstationen när han åker till jobbet och väntar på honom tills han kommer hem. Men en dag återvänder inte Parker med tåget. Barntillåten.

Shooter

00:00 – 02:35

ShooterAmerikansk action från 2007. Prickskytten Bob Lee Swagger har dragit sig tillbaka efter en tragisk händelse i Afrika. När man misstänker att någon planerar att mörda USA:s president ber man honom om hjälp att hitta förövarna innan de slår till. Men det hela är en fälla och tillsammans med FBI-agenten Nick Memphis försöker han ta reda på vem som försökt sätta dit honom. Åldersgräns 15 år.

Flying Daggers

23:10 – 01:30

Flying DaggersTang-dynastin var under sina glansdagar ett av Kinas mest blomstrande kejsardömen, men år 859 e.Kr. befinner sig dynastin i allvarlig kris. Kejsaren är inkompetent och hans regering är korrumperad. Politisk oro råder i landet, och flera rebelliska arméer bildas. Den mäktigaste är en underjordisk organisation, som bär namnet ”De flygande dolkarnas hus”. Trots att kejsartrogna soldater lyckats döda rebellernas ledare, fortsätter organisationen – som har folkets stöd – att blomstra under sin nye gåtfulle ledare. Två lokala polisbefäl, Leo och Jin, får i uppdrag av regeringen att tillfångata ledaren. Leo och Jin smider en plan, vilken går ut på att gripa den vackra, blinda dansösen Mei, som de misstänker är dotter till grundaren av ”De flygande dolkarnas hus”…

10.000 B.C.

21:00 – 23:10

Det fanns en tid då både djur och människor var otämjda och den väldiga mammuten fortfarande vandrade på jorden. De idéer och den tro som föddes skulle komma att forma mänskligheten för evigt. Här är historien om en ung och ädel mammutjägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas försöka rädda den kvinna han älskar från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *