Kvällens filmer: Cobra, Iskallt mord, Hollow man, Knight …

Cobra, Iskallt mord, Hollow man, Knight and day, Material girls, A Scanner Darkly

Cobra

00:55 – 02:35

CobraHan säger själv att ”där lagen tar slut tar jag vid”. Cobra tar upp jakten på ett gäng mördargalningar som härjar i Los Angeles.

Iskallt mord

22:00 – 00:30

När liket efter en drunknad kvinna hittas i ett dike i skogen kallas detektiv Cassie Mayweather och hennes nye partner till platsen. Cassie känner omedelbart att det är något som inte riktigt stämmer. Hon följer därför sin instinkt och fokuserar utredningen på två mycket olika ynglingar, den ene en högt begåvad tönt och den andre en bortskämd rikemansson. Men kan hon bevisa att det är den udda tonårsduon som ligger bakom det bestialiska dådet? Text-TV s. 690.

Hollow man

01:30 – 03:25

Hollow ManFörsvarsdepartementet sponsrar forskning för att framställa ett serum som kan göra levande varelser osynliga. En av vetenskapsmännen, Sebastian Cane (Kevin Bacon), testar serumet på sig själv, vilket inte bara påverkar hans fysiska uppenbarelse, utan även får hans förstånd att sakta men säkert tyna bort. Cane utgör snart ett påtagligt hot mot sin omgiv-ning, inte minst mot sina medarbetare, som arbetar febrilt för att återställa honom till normalt tillstånd. Kevin Bacon (Wild Things, Sleepers) spelar titelrol-len som den försvinnande Sebastien Cane och Elisabeth Shue (Farväl Las Vegas) spelar en forskare som utsätts för Canes tilltagande vansinne. Regisserar gör Paul Verhoven, mannen bakom fil-mer som Basic Instinct, Robocop och science-fiction äventyret Starship Troopers. Text-TV s. 690.

Knight and day

21:00 – 22:00

Knight and DayAmerikans dramakomedi från 2010. June möter Roy på en flygplats och det visar sig att de ska med samma flyg. June blir genast förälskad och tror att hon mött mannen i sitt liv, men allt tar en abrupt vändning när det visar sig att Roy är en spion på flykt. Nu dras June in i en härva utan dess like och hon måste bestämma sig för om hon kan lita på Roy.

Material girls

01:15 – 03:25

Material GirlsAmerikansk dramakomedi från 2006. Persia och Tanzie Marchetta är två bortskämda systrar. De har ärvt ett framgångsrikt kosmetikaföretag och livet leker. Förutom något enstaka styrelsemöte består tillvaron av fester, vackra kläder och snygga killar. Så uppdagas en skandal inom företaget och en utredning påbörjas. Under tiden fryser man flickornas tillgångar och de står helt utan pengar. Nu får de känna på livet utan privilegier. Men de tappar inte hoppet utan bestämmer sig för att försöka rädda sitt företags anseende.

A Scanner Darkly

01:05 – 03:00

A Scanner DarklyHandlingen äger rum i en framtida värld, där USA har förlorat kriget mot narkotikan. Fred, en civilpolis, är en av många agenter som blivit beroende av innedrogen ’Substance D’. Den leder till att missbrukaren utvecklar en form av schizofreni. Fred, även känd som Bob, är en beryktad knarklangare. Tillsammans med sina överordnade planerar Fred att gripa Bob och krossa hans kriminella verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *