Kvällens filmer: Cocktail, Matchstick men, Drömbilden, Ba…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Cocktail, Matchstick men, Drömbilden, Backbeat, Kick-ass, På smällen, Thor, Observe and report, Hitman, Star Trek: Generations, Livet från den ljusa sidan

Cocktail

CocktailAmerikanskt romantiskt drama från 1988. Brian Flanagan drömmer om framgång som börsmäklare. Men snart inser Brian att det ligger mer pengar i att servera drinkar än i aktier. Brian dras in i en värld av sex och lättförtjänta pengar. Karusellen snurrar allt snabbare och utan att kunna hejda det går han mot katastrofen. När han möter och förälskar sig i servitrisen Jordan Mooney tvingas han välja mellan kärlek och pengar, ett val som kommer att bli svårare och mer dramatiskt än vad Brian någonsin föreställt sig.

Trailer för Cocktail

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:05

Matchstick men

Matchstick MenAmerikansk dramakomedi från 2003. Roy och Frank är svindlare. Men Roy är tvångsneurotiker och söker hjälp. Terapin leder till att Roy upptäcker att han har en 14-årig dotter. Deras relation skulle kunna utveckla ett normalt liv för Roy om inte dottern så gärna ville hjälpa honom i hans tvivelaktiga affärer.

Trailer för Matchstick men

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:10

Drömbilden

Amerikansk romantisk komedi från 1997. Livet är allt annat än perfekt för Kate. Hon arbetar på en reklambyrå men lyckas aldrig bli befordrad, på grund av att hon är singel. Men så kommer hennes väninna Darcy på en lysande idé, Kate ska skaffa sig en låtsaspojkvän. En man Kate råkat blivit fotograferad med på ett bröllop får bli den tilltänkta.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Backbeat

BackbeatBrittiskt drama från 1993. John Lennon och resten av hans nya rock’n’roll-band – Paul McCartney, Pete Best, George Harrison och Stuart Sutcliffe – reser till Hamburg. Det dröjer inte länge innan de uppmärksammas och snart har de blivit omåttligt populära – speciellt bland flickorna. Stuart anser sig egentligen vara en bättre bildkonstnär än en basgitarrist, och när han dessutom blir förälskad i en tysk flicka måste han fatta ett beslut om sin och gruppens framtid.

Trailer för Backbeat

Filmen visas på SVT1 klockan 16:15 – 17:55

Kick-ass

Kick-AssBrittisk-amerikansk action från 2010. Dave Lizewski är en obemärkt skolelev som älskar serietidningar och bor ensam med sin far. Hans liv är överlag ganska lätt. Men en dag bestämmer han sig för att bli en superhjälte, trots att han varken har några övernaturliga krafter eller någon utbildning. Emellertid är han inte den enda superhjälten där ute, och snart påbörjas en kamp mellan gott och ont. Brown, Aaron Johnson, Garrett M Brown.

Trailer för Kick-ass

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 01:00

På smällen

Amerikansk komedi från 2007. Det sista festprissen Ben Stone väntade sig var att hans one night stand skulle dyka upp åtta veckor senare och berätta att hon är gravid.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:40

Thor

ThorAmeriansk action från 2011. Åskguden Tor blir förvisad från Asgård när hans arroganta beteende utlöser ett krig. Istället tvingas han leva på jorden, utan sina superkrafter. Men när den farligaste skurken från hans egen värld hotar jorden inser han vad det innebär att vara en sann superhjälte.

Trailer för Thor

Filmen visas på TV4 klockan 21:30 – 22:00

Observe and report

Observe and ReportAmerikansk komedi från 2009. Ronnie arbetar som säkerhetsvakt i en galleria men hans stora dröm är att bli en riktig polis. En dag får han chansen att visa vad han går för då en blottare börjar härja i gallerian. Ronnie tänker anstränga sig till det yttersta för att få fast honom. Men kanske har Ronnie överskattat sin förmåga.

Trailer för Observe and report

Filmen visas på TV4 klockan 00:05 – 01:55

Hitman

HitmanFransk-amerikansk action från 2007. Från födelsen har han tränats till mördare. Han är känd endast som Agent 47 och hör till världens främsta yrkesmördare. Han har aldrig misslyckats med ett uppdrag. Men sedan ett attentat i Ryssland tagit en oförutsedd vändning upptäcker han att hans egen organisation vänt honom ryggen.

Trailer för Hitman

Filmen visas på TV4 klockan 01:55 – 03:40

Star Trek: Generations

Amerikansk science fiction från 1994.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:25

Livet från den ljusa sidan

Amerikansk romantisk komedi från 1997. Melvin, en excentrisk författare med konstiga fobier, tvingas ta hand om sin sjuka grannes hund. Motvilligt börjar han fatta tycke för servitrisen Carol, som har en sjuk son att ta hand om. Långsamt börjar en annorlunda vänskap växa fram.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:50