Kvällens filmer: Concrete Canyons, Kompani Orheim, Hancoc…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Concrete Canyons, Kompani Orheim, Hancock, Black Swan

Concrete Canyons

Ben Sloane får veta att hans son, som han inte träffat på länge, är misstänkt för mord i Chicago. Ben inser att han måste ingripa och lämnar vildmarken i Klippiga bergen och åker till Chicago. Ben som varit sheriff i Klippiga bergen får nytta av sina polisiära kunskaper när han utreder sin sons fall.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:55 – 02:40

Kompani Orheim

Kompani OrheimNorskt drama från 2012. Jarle Klepp får ett meddelande som tvingar honom att tänka tillbaka på något han helst vill glömma – sin barndom med fadern i Stavanger. När ”Orheim” var hans efternamn. Skådespelare: Cecilie A Mosli, Glenn André Viste Boee, Rolf Kristian Larsen, Vebjoern Enger, Kristoffer Joner.

Trailer för Kompani Orheim

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:25

Hancock

HancockDen alkoholiserade superhjälten John Hancock är den mest hatade personen i Los Angeles då trots att han räddar liv även förstör byggnader som medför enorma reparationskostnader för staden. När han räddar livet på PR gurun Ray Embrey upplever denne att han står i skuld till Hancock och beslutar sig för att ändra hans image till det bättre.

Trailer för Hancock

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

Black Swan

Black SwanBerättelsen om Nina – en ballerina vid ett balettkompani i New York City, vars liv, som alla andras i samma yrke, är totalt uppslukat av dans. Hon bor med sin mor Erica, en pensionerad ballerina som ivrigt stöttar sin dotters professionella ambition. När regissören Thomas Leroy bestämmer sig för att ersätta prima ballerinan Beth MacIntyre i den nya säsongens premiäruppsättning, Svansjön, är Nina från början hans första val. Men Nina har konkurrens: en ny dansös, Lily, som också imponerar på Leroy. Svansjön kräver en dansös som kan spela både den vita svanen med oskuld och älskvärdhet, och den svarta svanen, som representerar lömskhet och sensualitet. Nina passar perfekt i rollen som den vita svanen men Lily är personifieringen av den svarta svanen. Medan de två unga dansarna expanderar sin rivalitet till en vriden vänskap börjar Nina komma mer i kontakt med sin mörka sida och en hänsynslöshet som hotar förgöra henne.

Trailer för Black Swan

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10