Kvällens filmer: Crazy, stupid, love, A royal affair, M…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Crazy, stupid, love, A royal affair, Music within, Diary of a wimpy kid, Fäst vid dig, Nick & Norahs oändliga låtlista, The last airbender, Strength and honour, Gone in 60 seconds, Bad Ass, Rollerball, The Break-Up

Crazy, stupid, love

När Cals fru Emily vill skiljas slås hans värld i spillror. Emily går snabbt vidare men Cal har svårt att släppa taget. En kväll när Cal är på en bar för att dränka sina sorger träffar han kvinnotjusaren Jacob. Han tar Cal under sina vingar och det dröjer inte länge förrän Cal är en äkta casanova.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:30 – 23:55

A royal affair

Danskt drama från 2012. Den engelska prinsessan Caroline blir vid endast 15 års ålder bortgift med den schizofrene kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt men så träffar hon kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor Struensee. Caroline och Struensee blir passionerat förälskade i varandra. De delar också varandras dröm om en bättre värld för folket och genom att utöva sitt gemensamma inflytande över kungen lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar. Skådespelare: Mikkel Boe Følsgaard, Trine Dyrholm, Cyron Melville, Alicia Vikander, Mads Mikkelsen.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:25 – 00:40

Music within

Music WithinAmerikansk dramakomedi från 2007. Den sanna historien om Richard Pimentel, en briljant offentlig talare med ett ruffigt förflutet, som återvänder från Vietnam allvarligt hörselskadad. Han får ingen experthjälp och upplever, tillsammans med sin funktionshindrade vän Art, den diskriminering och förakt som människor visar sådana som ser ut, låter eller beter sig annorlunda. Det får honom att aktivt kämpa för de funktionsnedsattas rättigheter. Skådespelare: Leslie Nielsen, Melissa George, Michael Sheen, Ron Livingston, Rebecca De Mornay.

Trailer för Music within

Filmen visas på SVT1 klockan 00:40 – 02:10

Diary of a wimpy kid

Amerikansk komedi från 2010. Greg Heffley är säker på att han en dag kommer att bli världsberömd. Men först måste han överleva mellanstadiet, och det är inte enkelt när mobbare, idioter och töntiga vänner ligger på lur i korridorerna. För att ta sig i genom denna turbulenta tid skriver han ner sina betraktelser i en dagbok. Skådespelare: Robert Capron, Rachael Harris, Zachary Gordon.

Filmen visas på TV3 klockan 17:10 – 19:00

Fäst vid dig

Amerikansk komedi från 2003. Bob och Walt Tenor är siamesiska tvillingar. Walt vill bli skådespelare i Hollywood och han övertygar Bob att de ska ge det ett försök. När det visar sig att Bob har scenskräck stöter bröderna på sitt första stora problem och de börjar fråga sig själva om de vill vara fästa vid varandra för alltid eller om de ska genomgå operation. Skådespelare: Matt Damon, Eva Mendes, Greg Kinnear.

Filmen visas på TV3 klockan 22:45 – 01:05

Nick & Norahs oändliga låtlista

Amerikansk romantisk dramakomedi från 2008. Det har gått tre veckor, två dagar och 23 timmar sedan Tris gjorde slut med Nick. Och nu står hon här, på hans bands spelning, med en ny kille. Har hon redan gått vidare? Det blir startskottet på en oförglömlig kväll. För det här är kvällen då Norah och Nick skiter i allt, då de ser strippande nunnor, käkar rysk mat, stöter på neurotiska fd pojkvänner och älskvärda fd flickvänner. Men det är också Julio och Salvatores kväll. Det här är en kväll där man får hålla varandra i handen och sjunga i regnet. Det blir verkligen en kväll värd att minnas. Skådespelare: Alexis Dziena, Aaron Yoo, Ari Graynor, Michael Cera, Kat Dennings.

Filmen visas på TV3 klockan 03:00 – 04:25

The last airbender

The Last AirbenderAmerikansk action från 2010. I ett främmande, magiskt land där de fyra elementens nationer utkämpar en uråldrig strid inser den 12-årige pojken Aang att han är en Avatar. Alltså en exceptionell varelse som står över naturens lagar och är den enda som kan återskapa balansen i världen. Skådespelare: Dev Patel, Nicola Peltz, Noah Ringer.

Trailer för The last airbender

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 01:55

Strength and honour

Irländsk action från 2007. Sean lovade sin döende fru att sluta boxas, men nu när sonen är sjuk verkar boxningen vara enda alternativet att tjäna extra pengar. Pengar som behövs till en experimentell behandling som kan göra sonen frisk igen. Skådespelare: Patrick Bergin, Richard Chamberlain, Michael Rawley, Michael Madsen, Vinnie Jones.

Filmen visas på TV4 klockan 01:55 – 04:10

Gone in 60 seconds

För att rädda sin lillebrors liv, tvingas Randall Raines att återvända till livet som biltjuv. Uppdraget han måste utföra denna gång är dock inte lätt, faktiskt snudd på omöjligt. Han måste nämligen stjäla 50 lyxbilar. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:50

Bad Ass

Bad AssFrank Vega belönades för sin insats under Vietnamkriget, men när han återvänder hem till USA har samhället vänt honom ryggen och han har varken jobb och flickvän kvar. Först 40 år senare, till följd av en händelse på en pendelbuss (han skyddar en äldre mörkhyad man från ett par skinnskallar), blir han plötsligt hyllad som hjälte. Turen håller sig emellertid inte på hans sida särskilt länge och när hans bästa vän Klondike mördas är inte polisen särskilt intresserad av att göra något åt saken.

Trailer för Bad Ass

Filmen visas på TV6 klockan 23:50 – 01:40

Rollerball

RollerballÅret är 2005 och den nya sporten Rollerball är enormt populär. Marcus Ridley bjuder med sig hockeyspelaren Jonathan Cross till Kazakstan, där de ska spela i ett lag med inhemska spelare som är minst sagt härdade i den våldsamma sporten. Unge Jonathan älskar att spela hjälte, men det dröjer inte länge förrän han börjar förstå att sportens arrangörer är villiga att göra nästan vad som helst för att lansera sin halsbrytande idrott. Text-TV s. 690.

Trailer för Rollerball

Filmen visas på TV6 klockan 01:40 – 03:20

The Break-Up

The Break-UpVince Vaughn och Jennifer Aniston spelar huvudrollerna i The Break-Up, som börjar där de flesta romantiska komedier redan har slutat – när de håller på att driva varandra till vansinne! Brooke (Aniston) får nog och gör slut med sin pojkvän Gary (Vaughn) efter deras senaste ”varför-kan-du-aldrig-gräl”. Vad som följer är en sanslös uppvisning i försoningsförsök, illasinnade planer och sluga knep som uppmuntras av deras vänner och förtrogna? samt av en och annan total främling! När ingen av dem vill flytta från lägenheten de delar, är den enda lösningen att de fortsätter att bo ihop som bråkande rumskamrater – tills en av dem har fått nog!

Trailer för The Break-Up

Filmen visas på TV8 klockan 00:15 – 02:20