Kvällens filmer: Crocodile Dundee, Crocodile Dundee II, T…

Crocodile Dundee, Crocodile Dundee II, Two lovers, Natural born killers, Step Up 2, Role Models, Dracula – död men lycklig, Avatar, The Lookout, Tears of the Sun, Svensexan 2, Bulletproof Monk, Sjöfartsnytt, Barb Wire, Harsh times, Hollow Man 2

Crocodile Dundee

20:00 – 22:00

Crocodile DundeeAustralisk komedi från 1986. Reportern Sue åker för att träffa Michael J Crocodile Dundee, en man som har en egen safari-verksamhet och som just överlevt en krokodilattack (n)

Crocodile Dundee II

22:00 – 00:10

Crocodile Dundee IIAustralisk komedi från 1988. När krokodiljägaren Mikes flickvän Sue jagas av gangstrar tar Mike med henne till Australien. När de skumma typerna följer efter får Mike visa dem vem det är som bestämmer i vildmarken. Barntillåten (n)

Two lovers

00:10 – 02:30

Two LoversAmerikanskt romantiskt drama från 2008. När Leonards fästmö lämnar honom flyttar han hem till sina föräldrar i Brooklyn. Han hjälper sina föräldrar i deras kemtvätt. Men under kort tid möter han två kvinnor som han blir intresserad av. Michelle som bor granne med hans föräldrar och Sandra, dotter till en affärsman som är på väg att köpa familjens kemtvätt. Michelle som är olyckligt kär i en gift man gråter ut hos Leonard medan Sandra vill rädda honom. Leonard slits mellan de två kvinnor och frågan är om han är beredd att riskera det han har med Sandra för Michelle. Barntillåten (n)

Natural born killers

02:30 – 05:10

Natural Born KillersAmerikansk dramathriller från 1994. Mickey och Mallroy har på kort tid blivit ökända i hela USA efter att de mördat över 50 personer. De lämnar alltid en överlevande för att denne ska kunna berätta för omvärlden vad som hänt vilket gjort dem till något av superstjärnor. Reportern Wayne Gale bestämmer sig för att följa parets spår. Men hans cyniska försök att höja sitt programs tittarsiffror får ödesdigra konsekvenser. Åldersgräns 15 år (n)

Step Up 2

18:10 – 20:00

Välkommen till The Streets.

Role Models

22:00 – 00:05

Role ModelsDanny och Wheeler arbetar som försäljare av en energidryck. De är trötta på sina jobb och en dag hamnar de i bråk med en trafikpolis, vilket slutar med att de kraschar företagsbilen. De arresteras och rätten ger dem två alternativ: antingen måste de sitta av sin tid i fängelse eller så måste de göra 150 timmars samhällstjänst inom ett mentorsprogram. Efter en dag i detta mentorsprogram tycks fängelset inte längre vara ett särskilt dåligt alternativ. Centrets direktör, exfången Gayle Sweeny, tvingar dem nu att tänka om sitt omogna beteende medan de lär två odrägliga barn om livet, kärleken – och heavy metal.

Dracula – död men lycklig

01:05 – 02:45

Mel Brooks ligger bakom den här satiriska filmen om en av världens mest berömda vampyrer, greve Dracula. Draculas blodtörst för honom på irrvägar hela vägen till England. Text-TV s. 690.

Avatar

21:30 – 22:00

AvatarAmerikansk science fiction från 2009. Marinkårssoldaten Jake Sully skickas ut på uppdrag till planeten Pandora. Hans uppgift är att övertyga urbefolkningen på planeten att låta människan utnyttja dess mineraltillgångar. Jake ska infiltrera sig med befolkningen för att hitta en lösning. Men när Jake lär känna folket börjar han tvivla på sitt uppdrag och när konflikten eskalerar måste han välja sida.

The Lookout

01:00 – 03:00

The LookoutAmerikanskt drama från 2007. En sen kväll kraschar Chris Pratt med sin bil och hans karriär som hockeyspelare tar ett abrupt slut på grund av en hjärnskada. Chris lyckas få jobb som nattstädare på en bank. När en av hans gamla kompisar, Gary Spargo, från hockeylaget tar kontakt med Chris känner han en strimma hopp om att få tillbaka lite av sitt tidigare liv men Gary har en baktanke. Han vill ha hjälp av Chris att råna banken han jobbar på. Chris går motvilligt med på Garys förslag men när han senare ångrar sig hamnar han i en ännu värre knipa än tidigare.

Tears of the Sun

21:00 – 23:20

Tears of the SunNär den politiska situationen i Nigeria förändras till det sämre, skickas en specialstyrka under ledning av befälhavare A.K. Waters in i landet för att undsätta den amerikanska missionsläkaren Kate Kendricks. Doktor Kendricks vägrar dock att låta sig räddas om det innebär att hon måste överge sina patienter, och insisterar på att ta dem med sig. Problemet är att A.K. Waters och hans soldater har strikta order om att inte blanda sig i den lokala konflikten. Text- TV s.690.

Svensexan 2

23:20 – 01:25

I den här uppföljaren till Svensexan från 1984 får vi följa hur ungkarlen Ron träffar en tjej, blir kär och sedan bestämmer sig för att gifta sig med henne två månader senare. Men Rons blivande svåger misstror hans motiv. Han försöker övertyga sin syster om att Ron är ute efter pengar. Flera tumultartade och dråpliga möten följer när svågern gör allt för att motverkar giftermålet.

Bulletproof Monk

01:25 – 03:30

Bulletproof MonkThe Monk är en kampsportsmästare som i sex decennier haft uppdraget att beskydda en antik skrift som bär nyckeln till ofantlig makt. Han är nu på jakt efter en ny skriftväktare och hans sökande leder honom till San Francisco. Där möter han den charmige men stöddige ficktjuven Kar och alla tecken tyder på att han är skriftens nye beskyddare. The Monk har sina tvivel om den unge tjuven, men medan han undervisar Kar i hans nya roll får han snart se att skriftens nye beskyddare tar sin uppgift på blodigt allvar…

Sjöfartsnytt

00:05 – 02:15

När Quoyle, som arbetar som sättare på ett tryckeri, förlorar sin ständigt otrogna hustru Petal i en bilolycka, förändras hans liv för alltid. Tillsammans med sin lilla dotter Bunny och den viljestarka fastern Agnis, beger sig Quoyle till sina förfäders hemvist Newfoundland. Efter en tid får Quoyle anställning som reporter på öns lokala tidning ’The Gammy Bird’ och sakta men säkert börjar han känna sig alltmer hemma i denna säregna miljö och en dag lär han känna en gåtfull kvinna vid namn Wavey Prowse…

Barb Wire

02:45 – 04:20

Barb WirePamela Anderson har huvudrollen som Barb Wire, framtidens mest fruktade legosoldat. Året är 2017 och det är krig i USA. Barb blir inblandad i en komplott för att hjälpa en känd forskare. Barbs expojkvän kommer till stan och hon tvingas bestämma sig för om hon kan lite på mannen som en gång gick bakom ryggen på henne.

Harsh times

03:00 – 05:20

Harsh TimesAmerikanskt drama från 2006. Jim Davis har avskedats från det militära och lider av posttraumatisk stress efter svåra upplevelser under sin krigstjänstgöring. Han hoppas få jobb hos Los Angelespolisen för att kunna gifta sig med sin mexikanska flickvän Marta och ta henne till USA. Under tiden umgås han med sin bäste vän Mike. Mikes flickvän Sylvia har gett honom två val, skaffa ett jobb eller flytta ut. Jim och Mike flyr verkligheten och glider in i ett liv fyllt av droger, våld och brottslighet, precis som när de var unga.

Hollow Man 2

03:30 – 05:05

Michael Griffin är en mördare som blivit osynlig på grund av ett experiment med ett osynlighetsserum. Det driver honom till vansinne eftersom det medför en utdragen plågsam död. Den vackra, smarta biologen Maggie Dalton är den enda person som kan hålla honom vid liv, men när myndigheterna använder henne som lockbete för att fånga in Griffin, måste hon vända sig till Seattle-detektiven Frank Turner för att få skydd. Allteftersom Griffin blir allt mer mordbenägen och utom kontroll finns det bara en sak kvar för Turner att göra för att hålla Maggie vid liv, han måste ta osynlighetsserumet och själv bli osynlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *