Kvällens filmer: Crossing Over, Kickin It Old Skool, Ice …

Crossing Over, Kickin It Old Skool, Ice age, Management, Year One, The Bourne Ultimatum, Freedom writers, Killshot, For Love of the Game, Dödscellen, Snow in August, Flicka med pärlörhänge

Crossing Over

22:00 – 00:20

Crossing OverVarje dag året om riskerar tusentals människor livet för att korsa gränsen till USA. De som klarar sig över tvingas till en svår tillvaro som illegala immigranter, i ett land där uppehållstillståndet kan handla om liv eller död.

Kickin It Old Skool

23:50 – 02:00

1986 var Justin Schumacher skolans bästa break-dansare men hamnade i koma efter en olycka. Nu, 20 år senare vaknar han upp. Hans drömmars flicka är förlovad med hans värsta fiende från småskolan och hans föräldrar drunknar i skulder för hans sjukhusvistelse.

Ice age

20:10 – 22:00

Ice AgeAmerikansk animerad film från 2002. Tjugo tusen år tillbaka i tiden är en rejäl köldknäpp på väg, istiden. Alla levande varelser tvingas fly söderut. Mammuten Manfred är nöjd med att vandra i sin egen takt när han träffar sengångaren Sid som till Manfreds irritation envisas med att slå följe med honom. De är helt olika varandra men när de hittar ett övergivet människobarn kommer de överens om att återbörda barnet till sin familj. Åldersgräns 7 år.

Management

22:00 – 23:30

ManagementAmerikansk långfilm från 2008. En kvinna som arbetar med att sälja konst är på resande fot och stöter en natt på en tramsig hotelldirektör som faller handlöst för henne och vägrar lämna henne ifred. HD.

Year One

20:00 – 22:10

Year OneEfter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed, en förhistorisk latmask till jägare, att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar istället i en episk resa genom historien och äventyr de aldrig kunnat drömma om. Kan den klumpige jägaren och den blygsamme samlaren lyckas bli till hjältar?

The Bourne Ultimatum

22:10 – 00:20

The Bourne UltimatumBourne tvingas ännu en gång att komma ut från sitt gömställe – denna gång av Londonreportern Simon Ross, som försöker avslöja Operation Blackbriar i en serie tidningsartiklar. Bourne organiserar ett möte med Ross men inser genast att de blir avlyssnade. Information från reportern rör upp nya minnen, och Bourne måste en gång för alla konfronteras med sitt mörka förflutna medan han samtidigt försöker undkomma The Company och dess försök att utplåna honom.

Freedom writers

23:50 – 02:25

Freedom WritersAmerikanskt drama från 2007. Erin Gruwell är en ung lärare som drivs av sin passion att undervisa. När hon får jobb på en av de värsta skolorna i Long Beach i Kalifornien får hon sitt livs tuffaste utmaning. Studenterna är till en början inte alls intresserade av skolan men Erin lyckas, genom sina oortodoxa metoder och genom att lyssna på ungdomarna, att förvandla dem till mönsterelever. Åldersgräns 11 år.

Killshot

23:15 – 01:05

KillshotDet äkta paret Carmen och Wayne Colson får nya identiteter och nya liv efter att ha bevittnat ett brott. De tror sig vara skyddade och omöjliga att spåra, men det visar sig snart att en erfaren torped och en instabil ung nykomling är dem på spåren…

For Love of the Game

21:00 – 23:50

For Love of the GameÅldrande baseballspelaren Billy Chapel har kommit till ett vägskäl i livet, både professionellt och privat. Han får veta att de nya ägarna tänker byta ut honom i slutet av säsongen och att hans flickvän Jane tänker lämna honom. Han har en chans kvar att visa vad han går för och vinna tillbaka sin flickvän.

Dödscellen

01:20 – 03:25

Ku Klux Klan-medlemmen Sam Cayhall har suttit i dödscell i över 20 år, dömd för mord på två judiska pojkar. När endast fyra veckor återstår till avrättningen tar den unge oerfarne advokaten Adam Hall på sig uppgiften att få Sam benådad. Och för Adam är uppgiften större än att rädda en dödsdömd fånge – Sam är nämligen hans farfar. Text-TV s. 690.

Snow in August

03:25 – 05:10

Året är 1947 och den elvaårige pojken Michael bor i Brooklyn tillsammans med många av sina irländska landsmän. En dag när han söker skydd från en oväntad snöstorm träffar han Judah Hirsch, en rabbi från Tjeckoslovakien, och de två blir såta vänner. Michael fascineras av Judahs berättelser om judarnas historia och Judah roas av Michels kärlek till baseball. Deras vänskap väcker dock starka känslor i Brooklyn och Judah attackeras av ett antisemitiskt gäng och skadas svårt. Michael upprörs av hur orättvist Judah blivit behandlad och medan hans vän svävar mellan liv och död kan han inte låta bli att undra om nyckeln till rättvisa inte vilar i de magiska judiska berättelserna… Text-TV s. 690.

Flicka med pärlörhänge

02:25 – 04:30

Amerikanskt drama från 2003. Året är 1665 och i Delt i Nederländerna får Griet anställning som tjänsteflicka hos familjen Vermeer. I arbetet ingår att städa Johannes Vermeers ateljé och han lägger märke till Griets intresse för hans konst. När han får i uppdrag att göra en målning åt sin mecenat Van Ruijen bestämmer han sig för att måla av Griet med hans frus pärlörhänge. Banden mellan Johannes och Griet blir allt starkare vilket gör hans dotter så rasande att hon försöker få Griet avskedad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *