Kvällens filmer: Dear John, Passagerare 57, Möhippan, Fa…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Dear John, Passagerare 57, Möhippan, Farligt spel, World Trade Center, 13 snart 30, Fast and Furious 4, Ripley’s game, Feast III: The happy finish, Dudley Do Right, Jurassic Park III, Brottsplats Hollywood, The Moment After 2, Scorpion King – Rise of a Warrior

Dear John

Ett slumpartat möte leder till en oskyldig flirt och på bara två veckor är John Tyree handlöst förälskad i Savannah. Men John är yrkessoldat och kallas snart till ännu en av världens många krishärdar. Kan ett förhållande bestå när papper och penna ersätter fysisk kontakt? Kommer kärleken att överleva?

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:55 – 20:00

Passagerare 57

John Cutter är en av världens främsta terroristbekämpare. Charles Rane är en av världens mest fruktade flygkapare. De möts 10.000 meter ovanför marken. Två livsfarliga män och bara en av dem kan vinna.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:10

Möhippan

Becky ska gifta sig och kompisarna Regan, Gena och Katie ger henne en möhippa. Då möhippan tar slut festar kompisarna vidare, vilket får oanade konsekvenser.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 21:55

Farligt spel

Amerikansk thriller från 1992 med Richard Gere. Psykiatern Isaac Barr behandlar en patient med traumatiska barndomsminnen. När han träffar hennes syster Heather faller han pladask för henne och de inleder ett passionerat förhållande. Men Heather är gift med en våldsam man, och innan han vet ordet av är Isaac indragen i en livsfarlig härva.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:35 – 03:05

World Trade Center

Amerikanskt drama från 2006. Den 11 september 2001 utsätts tvillingtornen World Trade Center för ett terrorattentat. Poliserna John och William hjälper till vid evakueringen. Men när de befinner sig i den femte byggnaden rasar ett av tornen och de blir fastklämda i rasmassorna.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:05 – 05:25

13 snart 30

Kvällen innan hon fyller 13 år önskar sig den småtöntige Jenna Rink ett nytt liv. Mirakulöst nog så slår hennes önskan in och hon förvandlas till en vacker och framgångsrik ung kvinna med en egen lägenhet och massor av coola prylar. Men frågan är om det räcker för att göra Jenna lycklig?

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:00

Fast and Furious 4

Efter att ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O’Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer och krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas – genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 01:10

Ripley’s game

Amerikansk thriller från 2002. Tom Ripley är cool, urban, rik och mordisk. När en före detta affärsbekant kontaktar Tom för att be om hjälp med att mörda en rival startar Ripley en lek. Hans mål är att förvandla en oskyldig, dödssjuk bildinramare med fru och barn till en lönnmördare.

Filmen visas på TV4 klockan 00:05 – 02:25

Feast III: The happy finish

Amerikansk skräckkomedi från 2009. Den mystiska profeten Shot Bus Gus kan kontrollera de monster som invaderat en liten stad i ödemarken och han räddar de överlevande invånarna. De lär sig hur monstren skapas och med hjälp av karateexperten Jean Claude Segal bestämmer de sig för att slå tillbaka.

Filmen visas på TV4 klockan 02:25 – 04:05

Dudley Do Right

Filmen Dudley Do-Right handlar om en plikttrogen, men klantig, ung beriden polis och hans vansinnigt roliga upplevelser medan han kämpar för att överlista den onde Snidely Whiplash (Alfred Malina). Snidely har fått århundradets lömskaste idé, vilket har skapat den största guldfebern sedan Klondikes tid. Guldgrävaren Kim J. Darling (Eric Idle) är en godtrogen tönt som sällar sig till den flock äventyrare med miljonärsdrömmar, som strömmar till den stad som kallas Whiplash City. Det är upp till den ovanligt godhjärtade och lätt korkade Dudley att styra slaget, besegra skurken, vinna Nell Fenwicks (Sarah Jessica Parker) hjärta och bringa freden tillbaka till Semi-Happy Valley. Man får hoppas att han inte klantar till det allt för mycket…

Filmen visas på TV6 klockan 16:25 – 18:00

Jurassic Park III

Dinosaurieexperten doktor Grant låter sig övertalas att guida äventyraren Paul Kirby och hans fru på en flygresa över den fruktade dinosaurieön. Det som skulle ha varit en dagsutflykt blir en mardröm, dinosaurierna är klokare och ondare än Grant hade kunnat föreställa sig, och resesällskapet är inte vad de verkar. Egentligen är Paul Kirby och hans fru på jakt efter sin son som försvunnit på ön. Äventyrsfilm som är den andra uppföljaren till Oscarsbelönande ”Jurassic Park”, regisserad av Joe Johnston (”Jumanji” och ”Captain America: The First Avenger”). Sam Neill är tillbaka i rollen som Alan Grant, medan William H. Macy (”Magnolia”) och Téa Leoni (”Deep Impact”) ses i övriga roller.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

Brottsplats Hollywood

Harrison Ford syns i rollen som Joe Gavilan, en ärrad mordutredare som får i uppgift att lösa ett mord på en rapgrupp tillsammans med sin blaserade kollega K.C. Calden. Det udda polisparet riktar snart misstankarna mot den ökände skivbolagsbossen Sartain, en herre som tros ha tagit till våld för att lösa tidigare tvister med artister som hotat bryta sina kontrakt.

Filmen visas på TV6 klockan 22:50 – 01:10

The Moment After 2

Efter en dramatisk flykt från fängelset återförenas FBI-agent Adam Riley med sin vän och mentor Jacob Krause, ledare för ”The Way”, och hans lilla kristna grupp. De vet ingenting om de krafter som är ute efter att förinta dem. Ledaren för den globala alliansen Commander Fredericks har tvingat Adams tidigare partner att spåra dem, och samtidigt jagas de av milisgrupper, som har sin egen agenda. Det hela kulminerar i en explosiv konfrontation, och alla tvingas inse vad den verkliga kampen handlar om – kampen om deras själar.

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 03:05

Scorpion King – Rise of a Warrior

Se hur legenden om The Scorpion King började. Den unge Mathayus ser sin far mördas av kungen varpå hans hämdlystnad förvandlar honom till den antika världens mest fruktade krigare. Mannen bakom Resident Evil: Extinction och Highlander regisserar detta gastkramande äventyr som är fullt av intensiv action och rafflande specialeffekter.

Filmen visas på TV6 klockan 03:05 – 04:55