Kvällens filmer: Die Hard, Rivalerna, Whip it!, Cairo time, Turks & Caicos

Die Hard

Idag tisdag den 14 juli sänds följande filmer på TV: Die Hard, Rivalerna, Whip it!, Cairo time, Turks & Caicos

Die Hard

Die HardHögt över Los Angeles har en grupp terrorister intagit en byggnad, tagit gisslan och förklarat krig. Men en man har lyckats undgå att bli upptäckt… en polisman som inte är i tjänst. Han är ensam… trött… och det sista hoppet för alla. Bruce Willis spelar New York-detektiven John McClane, som just anlänt till Los Angeles för att fira jul med sin frånskilda fru (Bonne Bedelia). Medan McClane väntar på att hans frus kontorsfest ska sluta, tar terroristernas ledare, Hans Gruber (Alan Rickman) och hans brutala bödel (Alexander Godunov) samlar ihop gisslan, lyckas McClane att smita undan. Med bara en tjänstepistol och sin list, startar McClane sitt en-mans krig mot terroristerna.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00

Rivalerna

RivalernaAmerikansk komedi från 2012. Politikern Cam Brady är mitt i en sexskandal när han plötsligt får oväntad politisk konkurrens från Marty Huggins, en turistguide från landet. Bakom honom står två affärsmän som hoppas att den godtrogne Huggins ska kunna bli en lättstyrd marionett. Skådespelare: Dylan McDermott, Dan Aykroyd, Zach Galifianakis, Will Ferrell.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:30

Whip it!

Whip it!Amerikanskt drama från 2009. Bliss är bara 17, men hon är redan uttråkad. Hon bor i en småstad i Texas och extraknäcker på det lokala fiket. Hon vägrar ställa upp i skönhetstävlingarna som hennes mamma anmäler henne till. Istället går hon med i ett roller derbylag i en grannstad med undanflykten att hon anmält sig till en kvällskurs. Skådespelare: Juliette Lewis, Marcia Gay Harden, Kristen Wiig, Ellen Page, Drew Barrymore.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 23:00

Cairo time

Cairo timeKanadensisk-irländskt romantiskt drama från 2009. Den kanadensiska veckotidningsredaktören Juliette har längtat efter semestern i Kairo med maken Mark. Han blir dock kraftigt försenad och ber sin vän Tareq att ta väl hand om Juliette under tiden. Juliette blir inte bara förälskad i den magiska staden utan inleder också en kärleksaffär med Tareq, en het romans som får dem bägge att tappa fotfästet. Skådespelare: Tom McCamus, Elena Anaya, Amina Annabi, Patricia Clarkson, Alexander Siddig.

Trailer:

Filmen visas på SVT1 med start klockan 23:55

Turks & Caicos

Turks & CaicosDen andra filmen i David Hares trilogi om Johnny Worricker. Spionen Johnny, som senast var tipsare till MI5, har nu börjat ett nytt liv. Han gömmer sig bakom sina solglasögon på de karibiska öarna Turks and Caicos, där han äter hummer och kallar sig för Tom Eliot, eftersom han är något av en poet. Vi följer med rakt in i de kniviga situationer som uppstår när Christopher Walken plötsligt dyker upp som en skum amerikan, och påstår sig känna Johnny. Efter deras möte får Johnny upp kontakten med en grupp amerikanska affärsmän som säger sig besöka ön för att gå på en konferens om den globala finanskrisen. När en av dem ramlar i sjön verkar deras finansiella PR-person veta mer än vad hon medger. Worricker inser snart vidden av deras skumma affärer och måste snabbt agera för att klara livhanken när det visar sig finnas kopplingar till den brittiske premiärministern Alec Beasley.

Filmen visas på TV8 med start klockan 21:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *