Kvällens filmer: Dinner for schmucks, A death in the fami…

Idag söndag visas följande filmer på TV: Dinner for schmucks, A death in the family, Tillbaka till Yorkshire, Apornas planet: Revolution, Blodröd sol, Stolen, Stolen, forts, Drakarnas rike, Abandon, Rocksystrar

Dinner for schmucks

Dinner for SchmucksAmerikansk komedi från 2010. Tim blir inbjuden till en middag med sina chefer, och får veta att middagen är för idiotisk gäster. Samtidigt träffar han Barry, som skulle vara en perfekt gäst.

Trailer för Dinner for schmucks

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:20

A death in the family

A Death in the FamilyAmerikanskt drama från 2002. Jay och Mary lever ett behagligt liv i 1910-talets Tennessee tillsammans med sin sjuårige son, Rufus. Men familjens tillvaro krossas när Jay dör.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:50 – 05:10

Tillbaka till Yorkshire

Brittiskt drama från 2007. När författaren Blake Morrison får veta att hans far ligger för döden reser han tillbaka till sin barndomsstad. Genom återseendet väcks minnen till liv som tvingar honom försöka förstå varför hans och faderns förhållande alltid präglats av främlingskap och vad de egentligen betytt för varandra.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:50 – 23:20

Apornas planet: Revolution

Amerikanskt äventyr från 2011. Schimpansen Ceasar har utvecklat människoliknande känslor och intelligens efter att hans ägare gett honom ett experimentellt läkemedel. När han tas från de människor han älskar och placeras med andra apor som utsatts för djurförsök i ett reservat, börjar han kampen för rättvisa.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:05

Blodröd sol

Amerikanskt kriminaldrama från 1993. Två poliser i Los Angeles försöker klara upp mordet på en prostituerad kvinna som arbetade för ett japanskt företag. Utredningen visar dock så mycket mer än de någonsin förväntat sig.

Filmen visas på TV3 klockan 23:05 – 01:45

Stolen

StolenAmerikansk action från 2012. Will Montgomery är en mästertjuv som, efter att ha förts bakom ljuset i en stöt som gick snett, skickas till fängelse i åtta år. När han friges är han redo att lämna sitt kriminella förflutna och försöka återupprätta ett förhållande med sin bortstötta dotter Allison. Men FBI och hans gamla kumpaner tror att han gömt tiomiljonerdollarsbytet från den senaste stöten för åtta år sedan, och för att komma över det kidnappar hans gamla partner Vincent Allison och begär bytet som lösen. Även 6/7 i TV4.

Trailer för Stolen

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Stolen, forts

Amerikansk action från 2012. Will Montgomery är en mästertjuv som, efter att ha förts bakom ljuset i en stöt som gick snett, skickas till fängelse i åtta år. När han friges är han redo att lämna sitt kriminella förflutna och försöka återupprätta ett förhållande med sin bortstötta dotter Allison. Men FBI och hans gamla kumpaner tror att han gömt tiomiljonerdollarsbytet från den senaste stöten för åtta år sedan, och för att komma över det kidnappar hans gamla partner Vincent Allison och begär bytet som lösen.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:15

Drakarnas rike

Brittisk-irländsk-amerikansk fantasythriller från 2002. I ett nutida London bevittnar den 12-årige Quinn Abercromby uppvaknandet av en drake som har legat i ide i flera hundra år. Tjugo år senare är vuxne Quinn brandchef i ett befäst samhälle med ansvar att släcka bränderna som är anlagda av drakens avkomma, och som har kommit att hota människornas existens. Men så dyker räddningen upp i skepnad av Denton ”Dragon Slayer” Van Zan, en amerikan som är den enda som hittills lyckats döda en drake.

Filmen visas på TV4 klockan 23:15 – 01:20

Abandon

AbandonAmerikansk thriller från 2002. Katie går på universitetet och kämpar med sin avhandling. För två år sen hade hon ett förhållande med en kille som försvann under mystiska omständigheter och nu tar en polis kontakt med henne för att få veta mer om försvinnandet.

Trailer för Abandon

Filmen visas på TV4 klockan 01:20 – 03:30

Rocksystrar

Amerikansk komedi från 2002. På 60-talet var Suzette och Vinnie riktiga rocksystrar. Men nu, tjugo år senare, lever de helt olika liv. Allt ställs på sin spets när de möts igen. Vinnie heter numera Lavinia och lever i förorten med sin familj. Suzette har däremot inte förändrats mycket. När hennes värld kraschar bestämmer hon sig för att söka upp den enda personen som kan hjälpa henne. Men Vinnie uppskattar inte att Suzette dyker upp, speciellt eftersom ingen i hennes familj känner till hennes tidigare liv. Det blir några omvälvande dagar för dem båda.

Filmen visas på TV8 klockan 20:00 – 22:00