Kvällens filmer: Dödligt vapen 3, Jönssonligan dyker upp …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Dödligt vapen 3, Jönssonligan dyker upp igen, The Bourne Identity, I Spy, Extraordinary measures, Inside Man

Dödligt vapen 3

Murtaugh förbereder sig inför den stundande pensionen. Men kollegan Riggs ser i vanlig ordning till att han inte får en lugn stund. De får dessutom en kvinnlig kollega som ny partner, den tuffa vackra Lorna Cole. Den nya trion försöker sätta dit en före detta polis som blivit en rå superskurk och verkar vara inblandad i en vapenhärva med stulna vapen. Han skyr inga medel för att undanröja vittnen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:20

Jönssonligan dyker upp igen

Svensk komedi från 1986. Charles-Ingvar Jönsson, även kallad Sickan, har en plan. Den här gången planerar han en kupp mot möbeljätten Ikea. Sickan och hans vänner Vanheden och Dynamit-Harry smyger sig in i varuhuset om natten men väl framme vid kassaskåpet upptäcker de att de inte är ensamma.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

The Bourne Identity

En medvetslös man dras upp ur havet av italienska fiskare. Han lider av minnesförlust och den enda ledtråden till hans identitet är ett kontonummer inristat på en kapsel som planterats in i hans kropp. Efter att ha hittat flera pass med olika identiteter, buntar med sedlar och en pistol i ett bankfack tar han namnet Jason Bourne. Med hjälp av den rebelliska Marie ger han sig ut för att ta reda på vem han är och varför så många vill se honom död.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

I Spy

Ett krigsflygplan utrustat med atomvapen har stulits och sålts vidare på svarta börsen. Planets nye ägare är Arnold Gundars, en östeuropeisk illegal vapenhandlare vars akilleshäl är boxning, en sport som han fullkomligt älskar. Planen är att Kelly med sin boxarbakgrund tillsammans med Alex ska infiltrera Gundars organisation och på något sätt försöka hitta det stulna planet. Det kan dock vara lättare sagt än gjort för planet kan nämligen bli osynligt… Baserad på 60-talsserien med samma namn.

Filmen visas på TV3 klockan 00:25 – 02:20

Extraordinary measures

Amerikanskt drama från 2010. John Crowley och hans fru Aileen har tre barn varav två av dem lider av en obotlig sjukdom. De gör allt för att deras barn ska ha det så bra som möjligt och när John får höra om en forskare i Nebraska som kan ha hittat ett botemedel till sjukdomen gör han allt för hitta mannen.

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 02:00

Inside Man

Det perfekta bankrånet utvecklas till en dödlig katt och råtta-lek mellan ett kriminellt geni, en målmedveten polis och en power broker med dolda avsikter. Minuterna tickar förbi och situationer blir alltmer spänd – ett felsteg kan betyda katastrof för en av dem.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:40