Kvällens filmer: Dödligt vapen, Ninja Assassin, Jönssonli…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Dödligt vapen, Ninja Assassin, Jönssonligan får guldfeber, Jack and Jill, Jiddra inte med Zohan, District 9, Allt för min syster, Lyckan, kärleken och meningen med livet

Dödligt vapen

Martin Riggs och Roger Murtaugh är två Vietnamveteraner som är poliser i Los Angeles. Men där slutar likheterna. Murtaugh är en sansad, respekterad familjefar. Riggs anses av kollegorna vara obalanserad på gränsen till galenskap. Nu är de partners som ska undersöka ett fall av omfattande internationell knarksmuggling. De måste samarbeta – mot alla odds.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:15

Ninja Assassin

Ninja AssassinRaizo är en av de livsfarliga krigarna i ninjaklanen Ozunu. Han har tränats till ninja sedan barnsben och när han bestämmer sig för att gå sin egen väg gör klanen och dess grymma ledare allt för att stoppa honom. Nu är han på flykt tillsammans med en Europol-agent som har bevis för att klanen utfört beställningsmord åt regeringar.

Trailer för Ninja Assassin

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:45 – 03:30

Jönssonligan får guldfeber

Svensk komedi från 1984. Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson är ute ur fängelset och har en ny plan. Den här gången ska Jönssonligan stjäla ett datachip som innehåller hemligheter om Sveriges försvar. Men rivalen Wall-Enberg är ute efter samma chip och kuppen visar sig bli en komplicerad historia.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:50 – 22:00

Jack and Jill

Jack And JillJack and Jill är en komedi som handlar om Jack Sadelstein (Adam Sandler), en framgångsrik chef i reklambranschen i Los Angeles med en vacker fru och barn, som bävar inför en begivenhet varje år: hans enäggstvillingsyster Jills (också Adam Sandler) besök vid Thanksgiving. Jills behov av uppmärksamhet och passiv-aggressiva beteende driver Jack till vansinne och vänder upp och ner på hans vanligtvis lugna liv. I rollen som Jacks fru ser vi Katie Holmes.

Trailer för Jack and Jill

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:00

Jiddra inte med Zohan

Jiddra inte med ZohanZohan Dvir arbetar som specialsoldat inom den israeliska armén och bor hemma hos sina ortodoxa föräldrar. Han har dock tröttnat på alla farliga möten med Palestinier och bestämmer sig för att fejka sin död då han är mitt uppe i att gripa en aktivist. Det hela slutar med att han gömmer sig i en hundbur som ska transporteras till New York, där han ska försöka sig på en karriär som hårstylist.

Trailer för Jiddra inte med Zohan

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 01:15

District 9

District 9Nyzeeländsk science fiction-film från 2009. I ett läger i utkanten av staden District 9 lever över en miljon strandsatta rymdvarelser. Efter att de i 20 år levt under ghettoliknande förhållanden blir situationen ohållbar och myndigheterna bestämmer att de ska tvångsförflyttas till ett nytt läger. Wikus utses att genomföra uppdraget.

Trailer för District 9

Filmen visas på TV4 klockan 23:40 – 01:55

Allt för min syster

Amerikanskt drama från 2009. När Kate var två år fick hon diagnosen leukemi. Men tack vare sin syster Anna som är en perfekt medicinsk donator har Kate överlevt. Men nu när Anna blivit tonåring fattar hon ett beslut som vänder upp och ner på familjens tillvaro.

Filmen visas på TV4 klockan 01:55 – 04:15

Lyckan, kärleken och meningen med livet

Liz Gilbert hade allt en modern kvinna förutsätts drömma om att ha – en man, ett hus, en framgångsrik karriär – ändå fann hon sig som så många andra vilsen, förvirrad, och sökande efter vad hon egentligen ville ha ut av livet. Nyskild och vid en skiljeväg kliver Gilbert ut ur sin bekvämlighetszon och riskerar allt för att ändra sitt liv genom att påbörja en resa runt världen som blir ett sökande efter självupptäckt. På sina resor upptäcker hon sann njutning av näring genom att äta i Italien; bönens makt i Indien, och till sist och oväntat, den sanna kärlekens inre frid och balans på Bali.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:50