Kvällens filmer: Draktränaren, Bodyguard, Greven av Monte…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Draktränaren, Bodyguard, Greven av Monte Cristo, Goldfinger, The dark is rising – en ring av järn, Looking for Eric, På västfronten intet nytt, Letters to Juliet, Sista trippen till Nashville, The nanny diaries, Aeon Flux, Highwaymen, American pie presents: Beta house, Scott Pilgrim vs the world, Kull – erövraren, Wild at heart

Draktränaren

Amerikanskt animerat äventyr från 2010. Historien kretsar kring en tonårig viking som lever på ön Berk, där det är en livsstil att slåss mot drakar. Snart är det dags för initiering, den stora chansen att visa sig värdig för hans stam och hans far. Men när han möter, och även blir vän med, en skadad drake vänds hans värld upp-och-ner. Regissör: Chris Sanders, Dean DeBlois, Röst: Gerard Butler, Craig Ferguson, Jay Baruchel.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:05 – 20:00

Bodyguard

Amerikansk actionthriller från 1992. Frank Farmer avgick som presidentens livvakt pga ett snedsteg. Han tar sig an ett frilansuppdrag för en mordhotad sångerska. Farmer och sångerskan Marron inleder ett förhållande som han sedan bryter med hänvisning till sitt jobb. Hotet mot Marron visar sig vara ofarligt. Trots alla faror som Farmer utsätter sig själv för räddar han Marron.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:40

Greven av Monte Cristo

Brittiskt äventyr från 2002. Edmond Dantès förråds av sin bästa vän som vill åt hans trolovade. På falska grunder kastas Edmond i fängelse, och under 13 år i fångenskap växer tankarna på hämnd. När han lyckas fly återvänder han till sina tidigare kretsar, nu som den gåtfulle greven av Monte Cristo.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:15 – 22:00

Goldfinger

Brittisk action från 1964. Bank of England misstänker att Auric Goldfinger ligger bakom en omfattande guldsmuggling och James Bond får i uppdrag att undersöka saken. Han upptäcker att det som pågår är något mycket större och att Goldfinger planerar att ta över världen.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:15 – 00:30

The dark is rising – en ring av järn

Amerikanskt actiondrama från 2007. När Will fyller fjorton år blir han plötsligt indragen i kampen mellan ljus och mörker på jorden. Hans uppdrag är att hitta de sex tecken som kan släppa ljuset fritt och stoppa mörkrets makter från att breda ut sig. Det blir en resa genom tid och rum i hans kamp att skydda världen.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:30 – 02:40

Looking for Eric

Brittisk dramakomedi från 2009. Brevbäraren Erics liv är kaotiskt. Hans söner respekterar honom inte, han har just kommit hem från en sjukhusvistelse, och framför allt är han livrädd för att återse sin gamla kärlek. Men plötsligt uppenbarar sig en man som kanske kan hjälpa honom ta sig ur sin misär – fotbollstjärnan Eric Cantona!.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:40 – 05:20

På västfronten intet nytt

Amerikanskt krigsdrama från 1930. Sju tyska skolpojkar går ut som frivilliga i första världskriget 1914. De får skåda krigets fasor med egna ögon i krigets skyttegravar. Baserad på Erich Maria Remarques roman.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:10 – 17:50

Letters to Juliet

Amerikansk romantisk komedi från 2010. På semester i romantiska Verona utforskar Sophie staden på egen hand medan hennes fästman tillbringar sin tid med att arbeta. Hypnotiserad av muren med brev till Julia vid Capulets hus blir hon snart vän med Julias sekreterare, som flitigt besvarar dem varje dag. När Sophie hittar ett brev som förblivit obesvarat i decennier svarar hon själv. Till hennes förvåning anländer brevets författarinna, Claire, och hennes stela sonson och sveper med henne på ett romantiskt äventyr hon aldrig kunnat föreställa sig….

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:45

Sista trippen till Nashville

Amerikanskt drama från 1972. Countrysångaren Maury Dann är en otrevlig person som utan eftertanke manipulerar omgivningen för att få sin vilja igenom. Men när han försöker få sin chaufför att ta skulden för en beundrares död, som han själv har orsakat, börjar hans lycka att vända. Gwynne.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:50 – 00:30

The nanny diaries

Amerikansk komedi från 2007. Den unga Annie Braddock trotsar sin mors vilja genom att ta arbete som barnflicka hos en rik New York-familj. Hennes nya arbete blir dock inte någon dans på rosor och hon kommer snabbt underfund med att även rika människor har sina problem. Hennes situation kompliceras ytterligare då hon förälskar sig i grannen.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:10

Aeon Flux

Amerikansk action från 2005. År 2415 drabbades mänskligheten av ett dödligt virus och ledningen för företaget Goodchild byggde staden Bregna för att skydda de överlevande. Nu omgärdas staden av en hög mur och vad som finns utanför murarna har invånarna ingen aning om. Men när människor plötsligt börjar försvinna från staden och de styrande förnekar att de vet något bildas en motståndsrörelse. Aeon Flux är med i rörelsen och får i uppdrag att döda Bregnas ledare, Trevor. Men när de två träffas inser Aeon att de två hör samman och hon måste ompröva sina värderingar.

Filmen visas på TV4 klockan 01:00 – 03:00

Highwaymen

Kanadensisk action från 2003. Rennies fru blir mördad av en rullstolsbunden galning som använder sin Cadillac Eldorado för att komma ikapp och döda kvinnor. Fast besluten att ta ut sin hämnd ger sig Rennie av i sin Plymouth Barruda från 1970 för att döda mannen som förstört hans liv.

Filmen visas på TV4 klockan 03:00 – 05:55

American pie presents: Beta house

Amerikansk-kanadensisk komedi från 2007. Tonåringarna börjar på college och hamnar mitt i brödraskapet Beta House. Där råkar de ut för allt från nollning och upptåg till hårt festande, och de hamnar i en del otippade sexuella situationer.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:45

Scott Pilgrim vs the world

Amerikansk-brittisk actionkomedi från 2010. Scott Pilgrim spelar i ett band, har svårt att komma över sitt ex som nu är popstjärna och dejtar Knives Chau, en fem år yngre gymnasietjej. När Scott faller för Ramona Flowers har han problem att göra slut med Knives. Som om det inte var nog att jonglera två kvinnor har Ramona 7 före detta pojkvänner. Scott måste strida intill döden med var och en av Ramonas ex för att vinna henne.

Filmen visas på TV6 klockan 22:45 – 01:00

Kull – erövraren

Amerikansk action från 1997. Kull, en barbarisk krigare som eftersöker att få tillhöra kungens elitstyrka, blir oväntat utnämnd till tronföljare av den döende monarken. Kull tar sin plats på tronen och gör omedelbart en insats för att förbättra livet för vanliga människor vilket retar upp den forne härskarens befälhavare.

Filmen visas på TV6 klockan 01:00 – 03:00

Wild at heart

Amerikansk thriller från 1990. Sailor är Elvis och Lula är Marilyn. De är vansinnigt kära och på flykt genom den amerikanska södern i hennes cabriolet. E. Freeman, Crispin Glover, Nicholas Cage, Laura Dern.

Filmen visas på TV8 klockan 00:00 – 02:45