Kvällens filmer: Dum och ännu dummare: När Harry mötte Ll…

Dum och ännu dummare: När Harry mötte Lloyd, Blood Diamond, Erin Brockovich, I spel och kärlek…, U.S. Marshals, Sylvia, Eight Legged Freaks, Outbreak – i farozonen, Trespass, Rivierans guldgossar

Dum och ännu dummare: När Harry mötte Lloyd

20:00 – 22:00

Amerikansk komedi från 2003. Lloyd och Harry är båda något udda karaktärer och blir genast bästa vänner. När skolans rektor och hans flickvän kommer på att de kan lägga vantarna på ett bidrag på 100 000 dollar om de ordnar en specialklass lyckas de övertala Harry och Lloyd att hitta elever till klassen (n)

Blood Diamond

22:00 – 00:50

Blood DiamondI inbördeskrigets Sierra Leone under får vi möta Danny Archer, en sydafrikansk legosoldat och fiskaren Solomon Vandy. Under en fängelsevistelse får Archer reda på att Solomon – som har tvingats jobba på diamantfältet – har hittat och gömt en sällsynt rosa diamant. Till sin hjälp har han Maddy Bowen, en amerikansk journalist.

Erin Brockovich

22:00 – 00:10

Amerikansk långfilm från 1999. En tuff, ensamstående och arbetslös trebarnsmors liv förändras radikalt när hon får ett jobb som arkivarie på en advokatfirma. Nyfiken som hon är, kikar hon lite i alla papper och fastnar för några dokument om en suspekt fastighetsaffär. Erin anar att det döljer sig större saker under ytan och hennes rotande visar att illegalt dumpat gift gjort invånare i ett bostadsområde sjuka i bland annat cancer\x{2026} Regi: Steven Soderbergh.

I spel och kärlek…

20:00 – 22:20

När lagkaptenen Dodge Connolly (George Clooney) värvar krigshjälten Carter ”The Bullet” Rutherford för att få sitt lag på rätt köl anar han inte vad som väntar honom. Samtidigt som Carter anländer nämligen den smarta och kaxiga journalisten Lexie Littleton (Renée Zellweger) som fått i uppdrag av sin redaktör att gräva fram Carters smutsiga hemligheter och sanningen bakom hans oförtjänta hjältestatus. Både Carter och Dodge faller omedelbart för Lexies skönhet, men bara en av dem kan vinna hennes hjärta. I spel och kärlek… är en fyndig och romantisk komedi där det gäller att både kunna spela fult och träffa rätt.

U.S. Marshals

22:20 – 00:55

När ett transportflygplan för dömda förbrytare plötsligt störtar och en av de fängslade som var ombord tar tillfället i akt och smiter får fångvaktare Sam Gerard och hans specialteam bråda dagar. Situationen kompliceras ytterligare när Sam upptäcker att den förrymde fången har en minst sagt intressant bakgrund.

Sylvia

00:15 – 02:35

SylviaBrittiskt drama från 2003. Om poeten Sylvia Plath. År 1956 möter Sylvia den hyllade poeten Ted Hughes och de blir genast förälskade. De gifter sig och bosätter sig i London. Men trots att deras förhållande är fyllt av kärlek och samhörighet blir deras liv tillsammans katastrofalt.

Eight Legged Freaks

23:00 – 01:05

Eight Legged FreaksNär invånarna i en liten gruvstad i Arizona upptäcker att kemiska föroreningar lett till att ett stort antal spindlar muterat och förvandlats till enorma blodtörstiga monster blir de minst sagt bestörta. När den värsta chocken lagt sig får dock stadens sheriff Sam Parker och gruvingenjör Chris McCirmack i uppdrag att mobilisera en styrka som kan bekämpa de bestialiska insekterna.

Outbreak – i farozonen

01:50 – 04:00

Överste Sam Daniels upptäcker att ett virus, motabaviruset, sprider död omkring sig. Men ingen vill tro på Daniels varningar, inte ens hans exfru. Översten blir avstängd från fallet utan vidare förklaringar.

Trespass

01:55 – 03:45

TrespassBrandmännen Don och Vince får av en slump veta att en förmögenhet i guld har legat gömd i ett gammalt hus i femtio år. Fast beslutna att lägga beslag på skatten tar de sig in i byggnaden, som visar sig vara högkvarter för en gangsterliga. De tar ledarens bror som gisslan för att ta sig ur knipan och huset – men hur ska de få med sig guldet? TV-Text s. 690.

Rivierans guldgossar

02:35 – 04:50

Amerikansk komedi från 1988. Lawrence Jamison och Freddy Beson är båda två solochvårare på Franska rivieran ovetandes om varandra. Men när de upptäcker att de jobbar med samma sak inser de att staden är för liten för två lurendrejare och bestämmer sig för att tävla om vem som ska få stanna i stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *