Kvällens filmer: Eight below, Irene Huss: Jagat vittne, S…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Eight below, Irene Huss: Jagat vittne, Sex drive, Swing vote, Repmånad, Lottery ticket, My week with Marilyn, Small town murder songs, Den perfekta stormen, It’s kind of a funny story, Witchslayer Gretl, Speed 2, Flypaper, Fanboys, Sahara, Skojar du, eller?, Frost/Nixon

Eight below

Eight BelowAmerikanskt äventyr från 2006. Polarguiden Jerry Shepherd och hans kollegor måste snabbt evakuera sin forskningsstation när en forskare skadas och en isande polarstorm drar in. Jerrys trogna slädhundar blir kvar i det iskalla obarmhärtiga klimatet. Men Jerry älskar sina hundar och gör sig redo för att återvända och rädda sina vänner. Ett uppdrag som visar sig bli det svåraste han någonsin gett sig ut på.

Trailer för Eight below

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:35 – 20:00

Irene Huss: Jagat vittne

Svensk kriminaldrama från 2011. En kvinna hittas död i vattenbrynet. Hon bär en exklusiv klänning och en briljantförsedd vigselring som visar sig tillhöra någon annan. Obduktionen visar att dödsorsaken inte var drunkning, hon kan inte identifieras och är inte saknad. Samtidigt ruvar en man på en fruktansvärd hemlighet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:55

Sex drive

Sex DriveAmerikansk komedi från 2008. Ian är en 18-årig gymnasieelev som hoppas träffa en tjej via Internet. Han är dock inte helt ärlig vad gäller sitt utseende. Snart nog får han kontakt med ”Ms. Tasty” som han stämmer träff med i verkligheten. Men hon bor i Knoxville, medan han bor i Brookfield. Han beslutar sig för att besöka henne och lånar sin brors bil utan lov. Med sig på resan har han sällskap i form av bästisarna Lance och Felicia.

Trailer för Sex drive

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:55 – 02:10

Swing vote

Swing VoteAmerikansk dramakomedi från 2008. Det är november 2004 i delstaten New Mexico. Bud är en soffpotatis som inte har mycket att leva för förutom sin dotter Molly som går i femman. På valdagen har han bestämt träff med henne i en vallokal. Men han är helt ovetande om att Molly snor hans röst när det blir strömavbrott i lokalen. Ironiskt nog blir valet oavgjort och Bud blir ombedd att rösta om.

Trailer för Swing vote

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

Repmånad

Svensk komedi från 1979. Televerksarbetaren Jonsson har blivit inkallad till rep!övning. På regementet träffar han många av sina gamla kompisar.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 23:55

Lottery ticket

Lottery TicketAmerikansk komedi från 2010. Kevin Carson vinner storvinsten i ett lotteri, men när hans grannar får reda på nyheten gör de allt för att komma åt lotten. Det blir en tuff helg för Kevin när han måste försöka skydda sin vinst innan han kan hämta ut den.

Trailer för Lottery ticket

Filmen visas på Sjuan klockan 02:50 – 05:10

My week with Marilyn

My Week With MarilynAmerikanskt drama från 2011. Unge Colin Clark är fast besluten att jobba sig upp i filmbranschen, sommarn 1956 som assistent vid inspelningen av ”The Prince and the Showgirl”. Filmen är känd för att ha förenat Sir Laurence Olivier och Marilyn Monroe, som var på smekmånad med Arthur Miller. När Arthur Miller lämnar England är kusten klar för Colin att presentera Marilyn för brittiska nöjen. En idyllisk vecka följer, under vilken han eskorterar Monroe som desperat försöker fly jobbstressen och påflugna Hollywoodstekare.

Trailer för My week with Marilyn

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:40

Small town murder songs

Small Town Murder SongsKanadensisk kriminalthriller från 2010. Walter är polischef i en liten stad som har fått sitt första mordoffer, en ung kvinna som hittas naken på stranden av en närbelägen sjö. Kvinnan är inte från orten och medan Ontarios provinspolis tar över utredningen hjälper Walter till där han kan. Staden är mestadels ett tätt sammanhållet mennonitiskt samhälle och Walter har nyligen återvänt till sin kyrka. Han försöker också hantera sitt eget humör, som förorsakade en våldsam incident några månader tidigare. När den unga kvinnan identifieras står det klart att Walters tidigare kärleksintresse kanske ljuger.

Trailer för Small town murder songs

Filmen visas på SVT1 klockan 00:40 – 01:55

Den perfekta stormen

Den perfekta stormenAmerikansk action från 2000. Fiskefartyget Andrea hamnar mitt i vad meteorologerna kallar den perfekta stormen. Det är århundradets värsta storm med 30 meter höga vågor. Fartyget är fångat mitt i Atlanten.

Trailer för Den perfekta stormen

Filmen visas på TV3 klockan 23:15 – 01:45

It’s kind of a funny story

Amerikansk komedi från 2010. Tonåringen Craig är deprimerad och hamnar på en psykiatrisk avdelning för vuxna.

Filmen visas på TV3 klockan 01:45 – 03:25

Witchslayer Gretl

Witchslayer GretlAmerikansk fantasy från 2012. Tjugo år efter sitt möte med en häxa, återvänder en vuxen Hansel för att utkräva hämnd. När han väl finner häxan så finner han också sin syster, Gretl, som han trodde var död sedan länge. Hon beskyddar nu häxan, som Hansel har kommit för att dräpa.

Trailer för Witchslayer Gretl

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 04:50

Speed 2

Amerikansk action från 1997. Annie och pojkvännen Alex befinner sig på en lyxkryssare. Det gör även den nyligen sparkade hjärnan bakom kontrollsystemet, som nu är ute efter hämnd. Han sätter yachten på kollisionskurs mot, bland annat, en oljetanker. Som tur är har Alex tränat med Los Angelespolisens SWAT-team. Kan hon rädda människorna ombord.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:45

Flypaper

FlypaperAmerikansk action från 2011. Tripp har länge varit hemligt förälskad i den vackra Kaitlin som arbetar på en bank. När han en dag växlar småmynt för att få en ursäkt att prata med Kaitlin, går det inte riktigt som planerat. Två gäng med bankrånare tar sig in på banken, och Tripp måste försöka distrahera rånarna samtidigt som han vill beskydda Kaitlin.(c)

Trailer för Flypaper

Filmen visas på TV4 klockan 00:45 – 02:35

Fanboys

FanboysAmerikansk komedi från 2008. Ett gäng Star Wars-fans får reda på att deras vän är sjuk i cancer och kanske inte kommer att vara i livet då ”Star Wars – Episod I” får premiär. För att han ska få se filmen bestämmer de sig för att bryta sig in i George Lucas Skywalker Ranch och stjäla en kopia av den.(c)

Trailer för Fanboys

Filmen visas på TV4 klockan 02:35 – 04:30

Sahara

SaharaAmerikansk-spansk-tysk actionkomedi från 2005. Äventyraren Dirk Pitt åker på sitt livs skattjakt i Västafrikas farliga öken. Tillsammans med kompisen Al försöker han hitta ett gammalt spökskepp, som sägs ha en värdefull skatt ombord. De allierar sig med doktor Rojas, som förföljs av en hänsynslös diktator. De får veta att det ligger mycket mer än ett spökskepp begravt i Sahara.

Trailer för Sahara

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:30

Skojar du, eller?

Amerikansk komedi från 2001. Djurfångaren Gilly Noble träffar den snygga och trevliga, men inkompetenta, hårfrisörskan Jo. De blir genast förälskade i varandra. Gilly jobbar som hundfångare men vill bli veterinär. Han söker ivrigt efter sina riktiga föräldrar. Lyckan är total ända tills paret på grund av en ödets nyck får höra att de har samma mamma.

Filmen visas på TV6 klockan 00:30 – 02:20

Frost/Nixon

Amerikanskt drama från 2008. I hopp om att förbättra sitt anseende hos allmänheten gick USA:s ex-president Richard Nixon sommaren 1977 med på att bli intervjuad av David Frost. Den legendariska tv-intervjun följdes av 45 miljoner tittare.

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:30