Kvällens filmer: 12 men of christmas, Goldeneye, Den vild…

12 men of christmas, Goldeneye, Den vilda jakten på lyckan, Paranormal state, En julsaga, Ett päron till farsa, Fred Claus, Will Hunting, Helt hysteriskt, Kill Bill – Volume 1, A Cinderella Story, Ryktet går, National Lampoon’s Christmas Vacation 2, Ensam hemma, Tomten är far till alla barnen, The sum of all fears, Office space, En kvinnas doft, This Christmas, Farlig förbindelse

12 men of christmas

19:00 – 21:00

12 Men of ChristmasAmerikansk romantisk komedi från 2009. Julen närmar sig men för publicisten Eli är det allt annat än jul. Hon har precis förlorat både sitt jobb och sin fästman på samma kväll. På grund av allt som hänt tackar hon ja till ett jobb i en stad i Montana. Men snart visar det sig att livet på landet är lika komplicerat som i storstaden (n)

Goldeneye

21:00 – 23:40

Brittisk action från 1995. Agent James Bond ska spränga en rysk kemisk vapenfabrik men när hans kompanjon blir tillfångatagen ställs han inför ett svårt val. Ska han rädda sin vän eller genomföra uppdraget. Nio år senare återvänder Bond till Sovjetunionen på jakt efter Goldeneye, ett vapen som kan skapa kaos och krig i världen (n)

Den vilda jakten på lyckan

23:40 – 01:50

Den Vilda Jakten På LyckanAmerikansk dramakomedi från 1989. De äkta makarna Roses äktenskap börjar gå snett, minst sagt. När de inte kan komma överens om hur de ska fördela sin egendom i skilsmässan utbryter krig i deras hem. De blir allt mer ondskefulla och galna. Ingenting tycks kunna stoppa deras upptåg, allra minst skilsmässoadvokaten D’Amato (n)

Paranormal state

04:45 – 05:15

Amerikansk realityserie från 2009. Teamet undersöker om det ligger någon sanning bakom myten om Jersey devil. Somliga tror att det handlar om en oupptäckt ras. Andra tror att det är spöket till ett missbildat barn med en förbannelse vilande över sig som rör sig i skogarna. 23/12. Regissör: Ryan Buell (n)

En julsaga

18:05 – 20:00

En julsagaDet är London 1836. Den ensamme och girige Ebenezer Scrooge, som inte tror ett dugg på glädje och julmagi, får på julafton besök av tre spöken.

Ett päron till farsa

00:05 – 02:00

Medelklassfamiljen Griswald ger sig ut på en vådlig bilsemester i USA. Färden går från Chicago till västkusten där familjen tänkt besöka ett tivoli.

Fred Claus

18:40 – 21:00

Fred ClausMöt Fred Claus, tomtens bittre storebror som tappat kontakten med familjen helt.

Will Hunting

21:00 – 23:35

Will Hunting är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor. Men Will är annorlunda. Han är överintelligent, har fotografiskt minne och kan lösa svåra matematiska problem. Efter en fängelsedom hamnar han hos psykologen Sean McGuire. Sean förstår att under den tuffa ytan döljer sig en osäker ung man med dålig självkänsla. Han försöker få Will att öppna sig och sätta upp nya mål i livet.

Helt hysteriskt

23:35 – 00:45

Patsy arbetar som inköpare på en ny modekedja och ska åka till New York Fashion Week. När Edinas mor råkar berätta att hennes son Serge är bosatt i New York, bestämmer sig Edina för att följa med Patsy. Snart hamnar Edina ansikte mot ansikte med Serge, men är han den bögson hon alltid drömt om eller är han en besvikelse som sin syster Saffy? Edina och Patsy är två övervintrade och påtända hippiebrudar som aldrig vuxit upp.

Kill Bill – Volume 1

00:45 – 02:50

När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för ”The Deadly Viper Assassination Squad” som på hennes bröllopsdag lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt.

A Cinderella Story

17:00 – 18:55

Sam Montgomery är en impopulär pojkflicka som under flera månader fått textmeddelanden från någon som kallar sig Nomad. I sms:en ber Nomad henne att möta honom på dansgolvet på en halloweenbal klockan 11. Problemet är bara att hon måste vara tillbaka på snabbmatshaket som ägs av hennes elaka styvmamma senast klockan 12. Men innan Nomad får veta vem hon är, måste Sams bäste vän Carter köra henne tillbaka till jobbet. När natten är över blir ingenting mer sig likt i Sams liv.

Ryktet går

20:00 – 22:00

Sarah Huttington, som nyligen förlovat sig, reser hem med sin fästman Jeff för att gå på bröllop. Där hör hon ett rykte om sin familj, vilket får henne att undra om hennes mormor och mamma hade en romans med samma man precis innan hennes föräldrar gifte sig. Är hon den främmande mannen, Benjamin Braddocks, dotter? Är det därför hon inte passar in? Var hennes mamma lycklig? Kommer hennes äktenskap också att bli olyckligt? För att ta reda på svaret, reser Sarah till San Fransisco, där planen är att fråga Benjamin Braddock själv.

National Lampoon’s Christmas Vacation 2

22:00 – 23:45

Eddie får sparken i juletider, men skickas ändå på solsemester av sin chef, som hoppas undvika att bli stämd, efter att Eddie blir biten av en försöksapa. Familjen Tuffle hamnar emellertid snart på en öde ö i tropikerna, och Eddie måste visa att han är en riktig karl som kan försörja sina nära och kära.

Ensam hemma

16:00 – 18:00

Amerikansk familjekomedi från 1990. Åttaårige Kevin blir på grund av ett missförstånd lämnad ensam kvar hemma när hans familj åker till Paris för att fira jul. Samtidigt har ett par inbrottstjuvar upptäckt att han är alldeles ensam i huset och tvekar inte att utnyttja det, som de tror, fördelaktiga läget. Men Kevin bjuder mer motstånd än skurkarna kan föreställa sig.

Tomten är far till alla barnen

21:00 – 22:00

Tomten är far till alla barnenSvensk dramakomedi från 1999. Sara lever tillsammans med Jan men har varit gift tre gånger tidigare. När det är dags att fira jul bjuder hon in alla före detta män med sina respektive och deras barn. Det blir ett julfirande utöver det vanliga där känslor kommer upp till ytan och hemligheter avslöjas.

The sum of all fears

23:20 – 01:40

The Sum of All FearsAmerikansk action från 2002 med Ben Affleck. En sydafrikansk vapenhandlare lyckas komma över kärnvapen och säljer dem till en grupp fascister ledda av Dessler, som planerar att lura in USA och Ryssland i krig. Men den amerikanske presidenten, Fowler, blir misstänksam och anlitar CIA:s chef William Cabot och specialagent Jack Ryan för att titta närmare på saken.

Office space

22:00 – 23:50

Office SpacePeter Gibbons är en kontorsarbetare som tröttnat på sitt tråkiga liv. En dag besöker han en terapeut som hypnotiserar honom. Det hela resulterar i att han får en ny inställning till livet. Och mot förmodan förbättrar detta hans karriär – trots att han bryter mot alla regler.

En kvinnas doft

21:00 – 00:05

Al Pacino vann sin första oscarsutnämning för ”Bästa manliga skådespelare” – för sin fantastiska prestation som den pensionerade, blinde och arrogante överstelöjtnanten, som anställer en ung man (Chris O’Donnell) som sin personlige assistent. En gripande och varm berättelse om vänskap och framtidstro – och om ett möte som kommer att förändra två mäns liv för alltid.

This Christmas

02:10 – 04:15

This ChristmasEn svart medelklassfamilj återförenas för att fira jul tillsammans för första gången på flera år. Ma’dere är familjens matriark och det är i hennes hem i Los Angeles större delen av berättelsen tar plats. Som med alla familjesammankomster finns de vissa ämnen som kanske är bäst att inte föra på tal.

Farlig förbindelse

01:40 – 04:05

Amerikansk thriller från 1987. Affärsmannen Dan Gallagher har allt en man kan önska sig, framgång, pengar och en vacker fru. Men när han en dag inte kan motstå frestelsen att gå till sängs med en gåtfull karriärskvinna, förändras hans liv till en mardröm. Den tillfälliga älskarinnan blir besatt av honom och börjar terrorisera Dan och hans omgivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *