Kvällens filmer: En julsaga, Medan du sov, Legenden om Zo…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: En julsaga, Medan du sov, Legenden om Zorro, Tjejen som inte ville gifta sig, Tom i bollen 2, Bakom stängda dörrar, Cirque du soleil – Worlds away, Die Hard 4.0, Hot Shots, Havanna

En julsaga

Det är London 1836. Den ensamme och girige Ebenezer Scrooge, som inte tror ett dugg på glädje och julmagi, får på julafton besök av tre spöken. De tar den gamle snåljåpen Scrooge på en oväntad resa, där han snart upptäcker den sanna meningen med julen.
Röster: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Robin Wright Penn, Bob Hoskins. Regi: Robert Zemeckis.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:10 – 19:00

Medan du sov

Spärrvakten Lucys liv är allt annat än händelserikt, tills den dag hon räddar en ung mans liv. Mannen är medvetslös och när Lucy hälsar på honom på sjukhuset råkar hon säga att hon är hans fästmö. Det ena leder till det andra och snart finner hon sig vara en del av mannens familj. Men det finns en familjemedlem som inte tror på hennes historia.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 22:00

Legenden om Zorro

Efter att ha bekämpat orättvisor och tyranneri under många år står nu Alejandro de la Vega inför sin största utmaning: hans älskade fru Elena har slängt ut honom ur huset. Elena har ansökt om skilsmässa och söker tröst hos den stilige franske adelsmannen Greve Armand. Men Alejandro vet något som hon inte vet: Armand är hjärnan bakom en ondskefull plan.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:40

Tjejen som inte ville gifta sig

Paula McCullen och Richard Babson är ett mycket framgångsrikt författarpar i Hollywood. De gör allt de kan tillsammans och är mycket lyckliga. Men nu har han friat.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:40 – 02:50

Tom i bollen 2

Uppkomlingen Jack blir förbannad då hans dotter inte anses fin nog för medlemsskap i den snobbiga golfklubben på orten, och bestämmer sig för att hämnas. Han köper hela klubben.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:00

Bakom stängda dörrar

På akuten på Gramercy Hospital dör en man efter att ha uppvisat märkliga och skrämmande symptom. Läkaren Guy Luthan försöker ta reda på vad som orsakat dödsfallet, men motarbetas. Snart börjar han ana att någon bedriver medicinska experiment med mänskliga försökskaniner.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:00 – 01:20

Cirque du soleil – Worlds away

Den unga flickan Mia besöker ett kringresande tivoli och uppmanas av en mystisk clown att undersöka ett cirkustält. Där får hon se den otroliga akrobaten Aerialists show, men något går snett och en olycka sker, och Mia finner sig plötsligt i en parallell fantasivärld.

Filmen visas på Sjuan klockan 17:05 – 19:00

Die Hard 4.0

En terrorattack mot USAs samtliga datornätverk hotar att slå ut hela nationens infrastruktur. Männen bakom attacken har förutsett alla åtgärder som myndigheterna kan vidta för att hindra dem, men de räknade inte med vad som kan hända när John McClane ger sig in i leken… Bruce Willis är tillbaka som den något äldre actionikonen John McClane. För regin svarar Len Weisman.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:35

Hot Shots

Top Gun möter Airplane i denna parodi. Toppiloten Topper Harley har blivit ombedd att komma tillbaka till flottan för ett specialuppdrag (han slutade i flottan ett tag för att åka och bo med indianer efter att han tvivlat på sig själv och sina färdigheter). Han har dessutom problem med några av de andra piloterna eftersom de alla är intresserade av samma tjej. Någon försöker också sabotera deras uppdrag. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV6 klockan 23:35 – 01:15

Havanna

Cuba 1958 innan revolutionen. Den professionelle spelhajen Jack Weil besöker Havanna för att organisera en stor pokerturnering. På båten möter han glamourösa Bobby från Sverige och blir kär. Strax efter ankomsten till Kuba skjuts hennes man, revoulutionären Arturo, ner på gatan av miltären och Bobby blir arresterad och torterad. Jack lyckas befria henne, men han kan inte hindra henne från att fortsätta stödja revolutionen.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 00:00