Kvällens filmer: En prins i New York, Krama mig, …och s…

En prins i New York, Krama mig, …och så kom Polly, Och han älskade dem alla, Game of Death, Drömmarnas horisont, Mad Dog and Glory, Ghost Ship, Cursed, Real Crime: Lady in the Lake

En prins i New York

19:35 – 22:00

En prins i New YorkAmerikansk komedi från 1988. Den stenrike prinsen Akeem från det afrikanska kungariket Zamuda kommer till New York. Prinsens avsikt är att skaffa ett vanligt jobb och trots att han knappt kan skilja en skurtrasa från en biff lyckas han till slut få jobb på en hamburgerbar. Dessutom blir han kär (n)

Krama mig

22:00 – 23:30

Svensk långfilm från 2005. Alla söker efter kärlek. Efter ömhet och närhet. Men ibland blir det bara så fel. Minna lägger allt hopp till Tomas, körskoleläraren, det är han som ska kompensera för all tristess i vardagen. Men det är ju på förhand dömt att misslyckas. Textat sid. 199.

…och så kom Polly

22:30 – 00:20

Kan den nygifte Reuben, vars brud var otrogen mot honom på deras bröllopsresa, hitta lyckan med sin gamla klasskamrat Polly? Reuben är den försiktige försäkringsagenten vars tillvaro förvandlats till ett kaos. Han förälskar sig i Polly, som sätter stort värde på sin frihet och som inte är redo att slå sig ner. När Reubens fru en dag bestämmer sig för att komma tillbaka står han inför ett svårt val.

Och han älskade dem alla

23:45 – 02:00

Och han älskade dem allaAmerikansk thriller från 1997. Kriminalpsykologen Alex Cross systerdotter Naomi försvinner och Alex reser till Durham för att söka efter henne. Han upptäcker att Naomi inte är den enda kvinna som har försvunnit och tillsammans med de lokala polismännen Nick och Sikes tar han upp jakten efter gärningsmannen.

Game of Death

21:30 – 23:35

Game of DeathYrkesmördaren Marcus Jones (Wesley Snipes) är på rymmen från CIA-agenter, en internationell vapenhandlare samt miljardärer efter att ha blivit ditsatt för ett mord han inte begått. Han måste hitta den skyldige innan de hittar honom först.

Drömmarnas horisont

21:00 – 23:45

Berättelse om den unga rika flickan och den lika unge fattige pojken som tillsammans bestämmer sig för att fly från Irland till Amerika, Drömmarnas land. Det är tiden för den stora immigrationen och många har kommit till det stora landet i väst för att försöka skapa sig en framtid där. Detta unga par är bara ett i mängden och deras framtid är mycket oviss.

Mad Dog and Glory

01:20 – 03:10

Mad Dog and GloryChicagodetektiven Wayne Dobie (Robert DeNiro) är en blyg, lågmäld man som inte dragit sin pistol på 15 år. Hans kollegor retar honom och kallar honom för ”Mad Dog” på grund av hans feghet. Men när Dobie av en slump räddar livet på Frank Milo (Murray), en lokal gangster, får han en ovanlig present: en vacker bartender vid namn, Glory (Uma Thurman). Innan veckan är slut har de två förälskat sig i varandra, och blivit måltavla för Milos vrede. Nu måste Dobie till sist leva upp till sitt smeknamn… TV3 Text s. 690.

Ghost Ship

03:10 – 04:40

Ghost ShipNär besättningen ombord räddningsfartyget Arctic Warrior upptäcker ett gammalt skepp vid namn Antonia Graza i Barents hav tror de till en början inte sina ögon. Antonia Graza ska nämligen ha förlist för över 40 år sedan. Manskapet ser ingen annan råd än att kliva ombord på den mystiska skutan för att undersöka saken lite närmare. Vad de upptäcker är minst sagt skrämmande…

Cursed

02:00 – 04:00

CursedAmerikansk thriller från 2005. Ellie och hennes bror blir inblandade i en bilolycka. När de försöker rädda kvinnan i den andra bilen dyker en mystisk varelse upp och dödar kvinnan och både Jimmy och Ellie skadas. Snart upptäcker de två syskonen att de förändrats både fysiskt och psykiskt.

Real Crime: Lady in the Lake

03:30 – 04:25

Carol Park var en 30-årig lärarinna och mor, som mördades brutalt 1976 av sin make. Gordon Park klubbade ned sin fru Carol med en isyxa och dumpade hennes nedtyngda kropp i Coniston Water, en av Englands djupaste sjöar. Park levde sedan med hemligheten i anmärkningsvärda 21 år. Detta är historien om den sju år långa polisutredning som slutligen ställde honom inför rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *