Kvällens filmer: En prins i New York, Speed 2: cruise con…

En prins i New York, Speed 2: cruise control, Den osynlige, Hot Rod, Lilla kycklingen, Paycheck, Transporter 3, Men in Black II, Slagskott, Förtrollad, Reservation Road, Imaginary playmate, The Big Bounce, Analyze That – Analysera ännu mera, The Astronaut’s Wife, Tigern och snön, Madea’s Family Reunion, Waterworld

En prins i New York

20:00 – 22:25

En prins i New YorkAmerikansk komedi från 1988. Den stenrike prinsen Akeem från det afrikanska kungariket Zamuda kommer till New York för att lära sig att klara sig själv. Prinsens avsikt är att få ett vanligt jobb och trots att han knappt kan skilja en skurtrasa från en biff lyckas han till slut få anställning på en hamburgerbar. Dessutom blir han kär. Problemet är att hans älskade, Lisa, redan har en pojkvän, en uppblåst och självgod snobb. Åldersgräns 7 år (n)

Speed 2: cruise control

22:25 – 00:55

Speed 2: Cruise ControlAmerikansk action från 1997. Annie och Alex är på en romantisk kryssning när det ondskefulla datageniet Giger tar över fartyget. Hans plan är att få fartyget att kollidera med en oljetanker. Annie och Alex måste stoppa Giger, men hur ska de kunna utmanövrera någon som kan kontrollera hela fartyget från sitt tangentbord? (n)

Den osynlige

00:55 – 03:10

Den OsynligeSvensk thriller från 2002. Nicklas lever med sin mamma i en svensk hamnstad. Han drömmer om att ta en författarkurs i London men hans mamma vill att han ska börja på Handelshögskolan. I Nicklas skola går Annelie som leder en ungdomsliga. Efter en stöld anmäler Annelies pojkvän henne för polisen men hon tror att det är Peter, en kompis till Nicklas, som har anmält henne. Peter i sin tur skyller på Nicklas. Annelie och hennes gäng får tag på Nicklas och misshandlar honom svårt. Efteråt upptäcker Nicklas att han är osynlig och blir vittne till hur alla söker efter honom, men själv kan han inte komma i kontakt med de sökande. Barntillåten (n)

Hot Rod

03:10 – 05:10

Hot RodAmerikansk komedi från 2007. Småstadskillen Rod Kimble lever ett obekymrat liv med drömmar om att bli stuntman. När Rods styvpappa får ett allvarligt hjärtfel tvingas han samla in pengar till en operation. Han får den briljanta idén att utföra ett motorcykelhopp över femton skolbussar. Dels för att få in pengar till operationen men också för att imponera på sin livs kärlek, Denise. Men frågan är om han vågar när det väl gäller. Åldersgräns 7 år (n)

Lilla kycklingen

18:20 – 20:00

Lilla KycklingenLilla kycklingen får något i huvudet och tror då att himlen håller på att falla ner. Han varnar sina vänner, grannar och alla han träffar och paniken är ett faktum. Men så snart det falska larmet uppdagas är kycklingens rykte inte det bästa. Amerikansk animerad komedifilm från 2005.

Paycheck

00:35 – 02:55

PaycheckMichael Jennings är en dataingenjör som anlitas för topphemliga projekt. Efter varje utfört uppdrag raderas Jennings närminne så att han inte ska kunna avslöja viktig information. När han kommer tillbaka från sitt senaste uppdrag – ett treårskontrakt värt tiotals miljoner dollar – upptäcker Jennings till sin bestörtning att han tydligen avsagt sig utbetalningen.

Transporter 3

00:20 – 02:25

Transporter 3Den mest dödsföraktande bilföraren av dem alla är tillbaka på ett sista uppdrag – en livsviktig människotransport.

Men in Black II

22:00 – 23:40

Men In Black IIFyra år har gått sedan agenterna Kay (Tommy Lee Jones) och Jay (Will Smith) lyckades avstyra en rymdkatastrof av episka proportioner. Kay har återvänt till livet som Svensson medan Jay fortsatt jobba för MIB, agenturen som specialiserar sig på att hålla alla jordens rymdvarelser i schack. Under ett rutinuppdrag upptäcker Jay en diabolisk komplott. Hjärnan bakom sammansvärjningen är Serleena (Lara Flynn Boyle), ett rymdmonster som maskerar sig som sexig underklädsmodell. När Serleena tar hela MIB som gisslan återstår bara en person att kontakta för Jay – hans före detta partner Kay… Text-TV s. 690.

Slagskott

00:45 – 03:05

Paul Newman är i detta vanvördiga och dråpliga idrottsögonblick, coach för The Chiefs – ett hårt kämpande lag i hockeyns farmarliga. För att öka publiksnittet på matcherna skriver styrelsen kontrakt med bröderna Hanson, tre hårdtacklande spelare vars jobb är att sätta stopp för motståndarna. Slagskotts fantastiska komik, hårdslående action, minnesvärde repliker och oförglömliga karaktärer har gjort denna klassiker till en av de bästa sportfilmerna genom tiderna!

Förtrollad

21:30 – 22:00

FörtrolladAmerikansk romantisk komedi från 2007. Den vackra prinsessan Giselle blir bannlyst av den elaka drottningen Narissa från hennes animerade magiska sagoland. Plötsligt befinner sig Giselle i nutida Manhattan, i en kaotisk värld där ingen har tid för lyckliga slut. Till hennes undsättning kommer den stilige advokaten Robert Philip och hans dotter. För Giselle blir det en kulturkrock att försöka anpassa sig till den verkliga världen där livet inte är som en rosaskimrande dröm och där man inte stämmer upp i sång i tid och otid. Åldersgräns 7 år.

Reservation Road

23:55 – 01:55

Reservation RoadAmerikansk dramathriller från 2007. När Ethans son dödas i en smitningsolycka beslutar han sig för att hämnas på den som körde bilen. Samtidigt kämpar hans fru med att försöka ha ett vanligt vardagsliv trots det hemska som hänt, men Ethans besatthet av att få tag på den skyldige tär på äktenskapet. Den skyldige mannen, Dwight, lider av skuldkänslor och försöker att hitta ett sätt att leva med sin skuld genom att få en bättre relation till sin son. Men det är bara en tidsfråga för de båda männen innan allt kolliderar. Åldersgräns 11 år.

Imaginary playmate

01:55 – 03:50

Kanadensisk thriller från 2006. Efter att Suzannes mamma dött flyttar hon med sin styvdotter Molly till ett nytt hus för att börja om på nytt. När Molly börjar prata om sin vän Candace tror Suzanne att hon hittat på en vän för att orka med att hantera allt som hänt. Men när Mollys beteende blir allt mer oberäkneligt börjar Suzanne misstänka att hennes styvdotters nya lekkamrat kanske inte alls är påhittad.

The Big Bounce

21:00 – 22:45

The Big BounceOwen Wilson spelar Jack Ryan, en sympatisk dagdrivare vars talanger ligger på gränsen till vad som är lagligt. Han hoppas att ett miljöombyte ska ge honom lite medvind och reser till Hawaii. Jack tar ett byggjobb för Ray Ritchie (Gary Sinise), en skum fastighetsentreprenör som bygger ett bostadsområde mot de lokala invånarnas vilja. En domare (Morgan Freeman) blir imponerad av Jacks slagsmålstalanger och erbjuder honom ett jobb. Snart därefter kliver Nancy Hayes (Sara Foster) in i Jacks liv och planerar att förföra honom för att få hjälp att stjäla 200 000 dollar från Ray. Vem sätter egentligen dit vem, och vem kan man lita på?

Analyze That – Analysera ännu mera

22:45 – 00:40

När gangstern Paul Vitti släpps ut ur fängelset är han i desperat behov av terapi. Givetvis vänder han sig till sin gamle psykiatriker Ben Sobel för stöd. Han finner dock att den gode doktorn är i behov av lite hjälp han också för han är rejält stressad.

The Astronaut’s Wife

00:40 – 02:45

The Astronaut's WifeSpencer (Johnny Depp) är på ett rutinuppdrag i rymden när hans farkost tappar kontakten med jorden och han tycks vara dödsdömd. Men situationen reder ut sig och han återvänder hem och hyllas som en hjälte. Hans fru Jillian (Charlize Theron) visar sig inom kort vara gravid, men hon märker snart att någonting har förändrat hennes make. Jillian misstänker att han inte längre är samme man.

Tigern och snön

01:35 – 03:35

Den tankspridde professorn Attilio (Benigni) är kär i Vittoria (Braschi) och drömmer ständigt om henne. Men Vittoria delar inte hans känslor. Hon reser till Irak för att skriva en biografi om poeten Fuad (Reno), som är en nära vän till Attilio. Men när Vittoria skadas svårt bestämmer sig Attilio för att bege sig dit och rädda henne.

Madea’s Family Reunion

03:05 – 04:50

Madea's Family ReunionMadea är en minst sagt tuff mormor som ser fram emot att se sina nära och kära samlade på den släktträff som hon planerar. Familjen har dock en hel del bekymmer. Ett barn är på rymmen och brorsdöttrarna har kärlekstrubbel. Som tur är finns Madea till hands för att lösa problemen – och hon sparar inte på krutet!

Waterworld

02:45 – 05:25

WaterworldFramtidens jord är översvämmad och folk flockas på konstgjorda flytande öar för att överleva. När en tyrannisk galning invaderar en av dessa öar räddar en mystisk mutant vid namn ”Sjömannen” en kvinna och hennes adopterade dotter. Tillsammans inleder de ett uppdrag som kan rädda mänskligheten. Till en början har den vresiga muterade fiskmänniskan en svår relation till sina två medresenärer, men detta ändras när han inser att tatueringen på Enola rygg är en karta som leder till den torra världen ”Dryland”. Samtidigt som trion försöker dechiffrera kartan måste de lyckas undkomma ett gäng smutsiga, hänsynslösa ligister som kallas ”Smokers”, ledda av den maniska och enögde Deacon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *