Kvällens filmer: En ung Jane Austen, Scream 2, Sagan om k…

En ung Jane Austen, Scream 2, Sagan om konungens återkomst, Screwed, Mystery Men, Desperate hours, De omutbara, The Matrix Revolutions, Cry-Baby, Lonesome Jim, TV Shop

En ung Jane Austen

19:30 – 22:00

En Ung Jane AustenBrittiskt drama från 2007. Året är 1795 och den unga Jane Austen drömmer om att bli författare. Modern tycker att hon ska gifta sig med en förmögen man för att kunna hjälpa familjen. Hon har sina ögon på mr Wisley, brorsson till aristokraten Lady Gresham som Janes mor anser är ett lämpligt parti. Men när Jane möter den fattige juristen Tom Lefroy blir hon förälskad. Deras kärlek är dock omöjlig och de skulle riskera allting som betyder något för dem om de skulle gifta sig med varandra (n)

Scream 2

23:00 – 01:20

Scream 2Det har gått en tid sedan de hemska morden i Woodsboro. Sidney försöker lägga det bakom sig och läser nu drama på Windsor College. Gale Weathers bok ,”The Woodsboro Murders”, är baserad på händelserna ur Scream och släpps som biofilm, ”Stab”.

Sagan om konungens återkomst

20:00 – 00:00

Sagan om konungens återkomstGondor har invaderats av orcer från Mordor, och Gandalf rider till Minas Tirath för att hjälpa människorna i det stundande kriget. Aragorn tvingas inse sin verkliga identitet och agera kung åt människorna, samt resa med Gimli och Legolas för att samla de dödas armé för att kunna vinna slaget mot ondskan. Under tiden spirar paranoian och misstänksamheten mellan Frodo, Sam och Gollum på deras farliga resa mot Mount Dooms mörker – den enda plats där ringen en gång för alla kan förstöras.

Screwed

00:00 – 01:45

ScrewedChauffören Williard Fillmore (Norm MacDonald) blir illa behandlad och underbetald av sin avskyvärda chef, Miss Crock (Elaine Stritch). Han vill ha hämnd och anlitar sin temperamentsfulla vän Rusty (David Chapelle). Tillsammans kidnappar de miss Crocks dyrbara pudel och kräver en lösensumma. Men när hunden rymmer och Miss Crock samtidigt tror att det är Willard som förts bort måste de ta hjälp av den skumma och helgalna begravningsentreprenören Grover Cleaver (Danny de Vito) om de ska ha något hopp om att få några pengar. Nu står den knäppa trion plötsligt med tre gånger så mycket problem!

Mystery Men

01:45 – 03:45

Mystery MenSuperhjälten Captain Amazing anordnar så att brottlingen Casanova Frankenstein släpps fri. Stadens öde ligger i händerna på ett gäng gamla superhjälte-wannabes: gaffelkastaren ”Blue Rajah”, spadmannen ”Shoveler”, bowlingfanatikern och bollslängaren ”the Bowler”, den uppblåsta mjälten ”Spleen”, bara-när-ingen-ser-honom ”Invisible Man”, den mystiska ”Sphinx” och den oupphörligt förbannade ”Mr. Furious”.

Desperate hours

22:25 – 00:20

Desperate HoursKanadensiskt kriminaldrama från 2007. Neil Randall lever det perfekta livet, han är framgångsrik inom reklambranschen och har en vacker fru, Abby, och en underbar dotter, Sophie. Men deras idyll krossas den dagen då deras dotter Sophie kidnappas av den psykopatiske Ryan. Hans krav är att Neil och Abby under 24 timmar ska göra allt han säger för att de ska få se sin dotter levande igen. Åldersgräns 15 år.

De omutbara

00:20 – 02:45

Amerikanskt actiondrama från 1987. Al Capone styrde Chicago med järnhand. Ingen kunde komma åt honom och hans skumraskaffärer och ingen kunde stoppa honom. Det gällde tills Elliot Ness och några utvalda och omutbara män beslutar sig för att få honom på fall. Åldersgräns 15 år.

The Matrix Revolutions

23:00 – 01:35

Matrix Revolutions är den sista filmen i trilogin om ”The Matrix” och kampen mot maskinerna. Neo måste ta sig in i maskinernas stad doch göra upp med den ännu starkare programvaran ”Smith”. Resultatet från en slutgiltiga kampen kommer att bestämma både människans och maskinernas framtid.

Cry-Baby

03:45 – 05:05

Cry-BabyBaltimore 1954. Cry-Baby är en glamorös gängledare för the Drapes. Han har förmågan att pressa fram en tår på ett sätt som får tjejer att falla som käglor för honom. Han faller dock för den rika flickan Alison som tillhör ”fel” gäng, the Squares, och deras romans leder till en del bråk och intriger.

Lonesome Jim

02:45 – 04:35

Lonesome JimAmerikanskt drama från 2005. Den aspirerande författaren Jim återvänder till föräldrahemmet i ett gruvsamhälle, desillusionerad efter att det förväntade livet i New York inte blev som han hade tänkt sig. Hans mamma är en positiv och överbeskyddande person, hans pappa är sur och avståndstagande och hans bror, Tim, är djupt deprimerad efter sin skilsmässa och förlusten av sitt jobb. Den enda ljusglimten i Jims liv är sjuksköterskan Anika, som han träffar på en bar och inleder ett komplicerat förhållande med. Åldersgräns 15 år.

TV Shop

05:45 – 05:59

Amerikanskt drama från 2005. Den aspirerande författaren Jim återvänder till föräldrahemmet i ett gruvsamhälle, desillusionerad efter att det förväntade livet i New York inte blev som han hade tänkt sig. Hans mamma är en positiv och överbeskyddande person, hans pappa är sur och avståndstagande och hans bror, Tim, är djupt deprimerad efter sin skilsmässa och förlusten av sitt jobb. Den enda ljusglimten i Jims liv är sjuksköterskan Anika, som han träffar på en bar och inleder ett komplicerat förhållande med. Åldersgräns 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *