Kvällens filmer: En värsting till syster 2, Kalenderflick…

Idag lördag visas följande filmer på TV: En värsting till syster 2, Kalenderflickorna, Döda poeters sällskap, Släkten är värst, Familjen är värre, …och så kom Polly, Hajen, Temptation Island, That’s my boy, National lampoon’s holiday reunion, Star Trek – The Motion Picture, Sahara, The Dilemma, Lovligt byte, The Invention of Lying

En värsting till syster 2

Nunnorna Mary Patrick och Mary Robert letar upp sångerskan Deloris Van Cartier i Las Vegas och övertalar henne att dra på sig nunnedräkten och bli syster Mary Clarence igen. De behöver hennes hjälp på skolan där hon anförtros en problemklass som hellre rappar än pluggar.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:50 – 20:00

Kalenderflickorna

Chris och Annie är två medelålders väninnor som lever ett stilla småstadsliv i Yorkshire. På den lokala kvinnoföreningens välgörenhetsmöten lyssnar de på tråkiga föredrag om broccoli och heltäckningsmattor. När Annies man drabbas av leukemi bestämmer de sig för att med föreningens hjälp göra en kalender som ska säljas till förmån för stadens sjukhus. Chris har en lite annorlunda idé om hur kalendern ska bli framgångsrik – alla kvinnorna ska posera nakna. Något som kanske inte uppskattas av alla.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:10

Döda poeters sällskap

I Vermont 1959 kommer läraren John Keating till en privatskola för att undervisa i engelska. I denna skola tror man på benhård disciplin. John har dock en något annorlunda filosofi, han litar på sina elever och inspirerar dem att fånga dagen (Carpe Diem). John blir snabbt omtyckt av eleverna, men dessvärre blir inte de andra lärarna på skolan lika förtjusta i honom. Robin Williams blev Oscarnominerad i kategorin Bästa manliga huvudroll.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:10 – 01:45

Släkten är värst

Greg Focker är redo att fria till sin flickvän Pam men det finns en hake. Pams pappa Jack håller på traditionerna och vill att Greg först ber honom om dotterns hand. Jack visar genast sitt missnöje med Greg och hur Greg än försöker få honom att gilla honom så gör han hela tiden saken värre.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Familjen är värre

Sjuksköterskan Greg och hans flickvän planerar sitt stundande bröllop det finns bara ett litet problem som de måste klara av, att presentera sina föräldrar för varandra. De är varandras raka motsatser och det blir en tuff helg för Greg som måste rädda den ena katastrofen efter den andra.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:15 – 00:40

…och så kom Polly

Amerikansk komedi från 2004. Kan nygifte Reuben, vars brud var otrogen mot honom på bröllopsresan, hitta lyckan med sin gamla klasskamrat Polly?. Reuben är den försiktige försäkringsagenten vars tillvaro förvandlats till ett kaos. Han förälskar sig i Polly, som sätter stort värde på sin frihet och som inte är redo att slå sig ner. När Reubens fru en dag bestämmer sig för att komma tillbaka, står han inför ett svårt val. Skådespelare: Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin, Ben Stiller, Jennifer Aniston.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 23:45

Hajen

Amerikansk skräckfilm från 1975. Steven Spielbergs rysare där en haj terroriserar invånarna i en liten kuststad. En badande flicka blir dödad i vattnet och polischefen Brody misstänker att en haj attackerat henne. Borgmästaren vägrar, trots Brodys protester, att stänga av stranden eftersom turistnäringen skulle skadas. Skådespelare: Robert Shaw, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Roy Scheider, Richard Dreyfuss.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:50 – 01:50

Temptation Island

Temptation IslandAmerikansk komedi från 2005. 18-åriga Jenny är i extas när hon får reda på att hennes favoritrockstjärna Jason är gäst på den tropiska semesterort där hon jobbar under sommaren. När Jason faller överbord från ett kryssningsfartyg dyker Jenny i för att rädda honom och de båda flyter i land på en ”öde ö” i närheten – egentligen bara ett stenkast från ett lyxhotell. Men Jenny vill få lite tid ensam med Jason, så hon låter honom tro att de är desperata skeppsbrutna. Skådespelare: Jonathan Bennett, Jamie-Lynn Sigler, Susan Duerden, Amanda Bynes, Chris Carmack.

Trailer för Temptation Island

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 21:50

That’s my boy

Amerikansk komedi från 2012. Som tonåring fick Donny en son, Todd, som han uppfostrade på egen hand. Sedan Todd fyllde 18 har de inte haft någon kontakt. När Donny objuden dyker upp på sin sons bröllop för att försöka återuppta kontakten skakas Todds tillvaro om och Donny ställs inför konsekvenserna av sitt dåliga föräldraskap. Skådespelare: Leighton Meester, Vanilla Ice, James Caan, Adam Sandler, Andy Samberg.

Filmen visas på TV3 klockan 21:50 – 00:05

National lampoon’s holiday reunion

Amerikansk komedi från 2003. Narkossköterskan Mitch Snider får oväntat ett brev från sin okända kusin Woodrow, som föreslår att deras familjer ska träffas och fira tacksägelsedagen ihop. Mitch blir överlycklig och snart är familjen på väg till sina nyfunna släktingar, som dessvärre visar sig vara allt annat än de hoppats på. Skådespelare: Hallie Todd, Meghan Ory, Bryan Cranston, Judge Reinhold, Penelope Ann Miller.

Filmen visas på TV3 klockan 01:05 – 02:50

Star Trek – The Motion Picture

Amiral James T Kirk får order om att samla ihop sin besättning för att ta upp kampen mot en gigantisk och fientligt inställd rymdfarkost som har kursen inställd mot jorden. På sin väg mot vår planet förstör den allt som i sin väg. Livsformen verkar vara högintelligent och till och med Mr Spock går bet i sina försök att kartlägga rymdskeppet och dess besättning.

Filmen visas på TV6 klockan 16:20 – 19:00

Sahara

SaharaÄventyraren Dirk Pitt, åker på sitt livs skattjakt i Västafrikas farliga öken. Tillsammans med sin kompis Al, försöker de hitta ett gammalt spökskepp som sägs ha en värdefull skatt ombord. De allierar sig med Dr. Rojas som förföljs av en hänsynslös diktator. Tillsammans får de veta att det ligger mycket mer än ett spökskepp begravt i Sahara.

Trailer för Sahara

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

The Dilemma

The DilemmaÄnda sedan universitetet har evige ungkarlen Ronny och lyckligt gifte Nick hållit ihop som ler och långhalm. Nu när de är partners på en bildesignfirma tävlar de båda vännerna om att ro iland ett drömprojekt som skulle sätta deras företag på kartan. Med Ronnys flickvän Beth och Nicks fru Geneva vid deras sida är de oslagbara. Men Ronnys värld vänds upp och ner när han oavsiktligt ser Geneva ute med en annan man och gör det till sin uppgift att söka reda på svar. Medan det amatörmässiga spaningsarbetet förvandlar hans värld till ett komiskt kaos inser han att även Nick har en del hemligheter.

Trailer för The Dilemma

Filmen visas på TV6 klockan 23:40 – 01:55

Lovligt byte

Rick (Mel Gibson) har fått en ny identitet av FBI för att han ska hjälpa dem att sätta dit en intern narkotikabrottsling. Femton år senare springer hans ex-flickvän (Goldie Hawn) på honom och känner igen honom. Samtidigt har den man som utsetts till att skydda Rick bytts ut till en person som hjälper den tidigare dömda personen att hitta honom… Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV6 klockan 01:55 – 03:45

The Invention of Lying

The Invention of LyingDenna dråpliga komedi med manus och regi av Ricky Gervais och Matthew Robinson utspelar sig i en alternativ verklighet där lögner inte existerar. Alla, till och med politiker och annonsörer, säger sanningen – och ingenting annat än sanningen. Men när den misslyckade Mark (Gervais) upptäcker att det går att ljuga, inser han att oärlighet har sina fördelar. I en värld där alla tar för givet att varje ord som sägs är sant, lyckas Mark ljuga sig rik och berömd. Men ituationen växer honom snart över huvudet när folk börjar betrakta hans lögner som ett evangelium. Hela världen lyssnar andlöst till allt han säger – men ska han lyckas vinna sin älskades hjärta?

Trailer för The Invention of Lying

Filmen visas på TV8 klockan 00:00 – 02:00