Kvällens filmer: End of Days, Love and other drugs, En da…

Idag lördag visas följande filmer på TV: End of Days, Love and other drugs, En dag, Under belägring, Under belägring 2, The Bounty Hunter, Office space, Iron man 2, Bringing out the dead, Rika vänner, Tooth Fairy, Jurassic Park, The Dilemma, Cliffhanger, Airheads, The Real Sherlock Holmes, Almost Famous

End of Days

End of DaysÅr 1979 föds den fruktade kvinnan som ska komma att liera sig med djävulen. 20 år senare beskyddar säkerhetsvakten Jericho en finansman. Vad Jericho inte vet är att djävulen är lös på New Yorks gator, och han är på jakt efter sin kvinna.

Trailer för End of Days

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:45

Love and other drugs

Love And Other DrugsAmerikansk romantisk komedi från 2010. Jamie lever ett framgångsrikt liv som säljare. När han träffar Maggie blir han förälskad. Snart uppdagas det att Maggie har Parkinsons sjukdom och när Jamie blir erbjuden jobb på annan ort blir han tvungen att bestämma sig för om han vill ge upp sina drömmar för en kärlek som inte har en framtid.

Trailer för Love and other drugs

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:15

En dag

Amerikanskt drama från 2011. Emma och Dexter träffas den 15 juli 1988 precis när de ska ta examen från universitetet och tillbringar en natt tillsammans. De har båda stora förväntningar på livet men åren går och det blir inte riktigt som någon av dem tänkt sig. Men varje år i juli korsas deras vägar.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:15 – 00:30

Under belägring

Amerikansk actionfilm från 1992 med Steven Seagal. Den amerikanska flottans största slagskepp åker till Pearl Harbor för att hedra minnet efter soldaterna från andra världskriget. På väg därifrån kapas skeppet av en terroristgrupp under ledning av den före detta agenten Strannix, ovetandes om att kocken på fartyget är en före detta elitsoldat.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:30 – 02:35

Under belägring 2

Amerikansk actionfilm från 1995 med Steven Seagal. Före detta soldaten Casey Ryback beger sig i väg på en välbehövlig semester. Tillsammans med brorsdottern Sarah tar han ett tåg som går genom Klippiga bergen. När tåget blir kapat av en före detta CIA-anställd som planerar att spränga Pentagon i luften måste Casey agera.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:35 – 04:50

The Bounty Hunter

The Bounty HunterMilo Boyd, en pank prisjägare, får sitt drömuppdrag: han ska leta reda på sin före detta fru, reportern Nicole Hurley, som inte infunnit sig till sin rättegång. Milo förväntar sig lättförtjänta pengar, men inget är någonsin enkelt mellan honom och Nicole. Det före detta paret övertrumfar ständigt varandra – ända tills de tvingas fly för sina liv.

Trailer för The Bounty Hunter

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Office space

Office SpacePeter Gibbons är en kontorsarbetare som tröttnat på sitt tråkiga liv. En dag besöker han en terapeut som hypnotiserar honom. Det hela resulterar i att han får en ny inställning till livet. Och mot förmodan förbättrar detta hans karriär – trots att han bryter mot alla regler.

Trailer för Office space

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:15

Iron man 2

Iron Man 2Amerikanskt actiondrama från 2010. Industrimannen Tony Stark har utvecklat en rustning med vapenkraft, datakraft och flygkraft och under täckmanteln Iron man har han bekämpat ondskan i världen. Men nu när hans uppfinning har blivit känd för omvärlden vill regeringen att han ska dela med sig av den till militären.

Trailer för Iron man 2

Filmen visas på TV4 klockan 21:30 – 22:00

Bringing out the dead

Bringing Out the DeadAmerikanskt drama från 1999. Frank är ambulansförare i New York. Han är utbränd och vart han än vänder sig ser han spöken av de människor han inte lyckats rädda. Han har försökt med allt för att få sparken eftersom han inte klarar av att sluta jobbet på egen hand.

Trailer för Bringing out the dead

Filmen visas på TV4 klockan 00:10 – 02:50

Rika vänner

Amerikansk romantisk komedi från 2006. Olivia, Franny, Christine och Jane har varit vänner länge och alla utom Olivia är gifta. Medan de andra ägnar sig åt välgörenhet och shopping slavar Olivia som städerska. Trots att de finns där för varandra när det krisar hindrar det inte dem från att tala bakom varandras ryggar.

Filmen visas på TV4 klockan 02:50 – 04:45

Tooth Fairy

Dwayne Johnson har huvudrollen som Derek Thompson, en av de allra tuffaste hockeyspelarna – tills han åker på en veckas straffarbete som otippad tandfe! Han tvingas gå runt med fjolliga vingar och lära sig jobbets trollkonster av de silverbevingade ledarna, men Derek Thompson bestämmer sig för att göra det på sitt sätt och bevisa att han har vad som krävs!

Filmen visas på TV6 klockan 16:00 – 18:00

Jurassic Park

Den excentriske mångmiljonären John Hammond bjuder in två dinosaurieexperter till sin nöjespark på en ö utanför Costa Rica. Hammond har lyckats skapa levande dinosaurier genom att klona DNA från förhistoriska insekter. Under en tropisk storm bryts strömmen – och jättedjuren löper amok. Filmen belönades med tre Oscars 1994. Följ med huvudrollsinnehavarna Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum och Richard Attenborough på ett hisnande äventyr som du aldrig får nog av.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:45

The Dilemma

Ända sedan universitetet har evige ungkarlen Ronny och lyckligt gifte Nick hållit ihop som ler och långhalm. Nu när de är partners på en bildesignfirma tävlar de båda vännerna om att ro iland ett drömprojekt som skulle sätta deras företag på kartan. Med Ronnys flickvän Beth och Nicks fru Geneva vid deras sida är de oslagbara. Men Ronnys värld vänds upp och ner när han oavsiktligt ser Geneva ute med en annan man och gör det till sin uppgift att söka reda på svar. Medan det amatörmässiga spaningsarbetet förvandlar hans värld till ett komiskt kaos inser han att även Nick har en del hemligheter.

Filmen visas på TV6 klockan 23:45 – 02:00

Cliffhanger

Action på hög höjd! Sarah var en oerfaren bergsklättrare. Hon litade på att Gabe skulle kunna rädda henne. Men något gick snett högt ovanför dalen där de befann sig. Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner och Ralph Waite är stjärnorna i denna höjdaraction: ett maratonlopp av spänning och skräck. För räddningsteamet vid Klippiga bergen framstår det som ett rutinuppdrag: att hitta fem bergsklättrare. Gabe Walker (Sylvester Stallone) ger sig tillsammans med kvinnan han älskar (Janine Turner) och sin bäste vän (Michael Rooker) upp på de snötäckta topparna, och upptäcker att nödropet är en fälla som gillrats av den obarmhärtige terroristen Eric Qualen (John Lithgow). Gabe Walker och hans vänner kastas ut i en livsfarlig jakt på miljontals dollar, där deras liv plötsligt står på spel. Walker kämpar mot dödliga vapen, isande köld och svindlande höjder för att lura Qualen i denna iskalla kurragömmalek.

Filmen visas på TV6 klockan 02:00 – 03:45

Airheads

I denna dråpliga drift med musikbranschen, beslutar sig tre IQ-lättviktare till rockmusiker. (Brendan Fraser, Steve Buscemi, Adam Sandler) för att vidta drastiska åtgärder, eftersom deras musik ständigt ratas. De bryter sig in på en radiostation i förhoppning om att få sin demo spelad i radio. Men när discjockeyn (Joe Mantegna) och radiostationschefen (Michael McKean) vägrar spela deras låt, så har killarna inget val: De tar hela radiostationen som gisslan.

Filmen visas på TV6 klockan 03:45 – 05:15

The Real Sherlock Holmes

Sherlock Holmes firar 125-årsjubileum och är fortfarande den karaktär som har använts och omarbetats mest i litteraturhistorien. Den omtyckte detektiven har nyligen skildrats i två filmer med Robert Downey Jr och Jude Law, samt i två spännande tv-serier. Men Sherlock har också influerat alltifrån modern brottsbekämpning, till rymdresor! För första gången ser vi nu en fascinerande och bortglömd sida av Holmes, som avslöjas med hjälp av exklusiva intervjuer, rekonstruktioner och minnesvärda klipp från populära Sherlock-produktioner. Vi hör forskare från Nasa, experter på popkultur, samt verkliga detektiver berätta om den legendariska karaktärens enorma inflytande. Utan Sherlock Holmes hade det varken funnits någon James Bond, eller Batman. Han är också förklaringen till att kriminalare i alla dess former är så populära idag. Den här underhållande dokumentären är ett måste för bokmalar i allmänhet och för Sherlock Holmes-fans i synnerhet.

Filmen visas på TV8 klockan 22:05 – 23:15

Almost Famous

Året är 1973 och alla unga killar drömmer om att bli rockstjärna eller musikjournalist. Så även 15-årige filmrecensenten William Miller som genom tur och envishet en dag får i uppdrag av tidskriften ”Rolling Stone” att intervjua den relativt okända gruppen ”Stillwater”. Till sin mammas stora förskräckelse planerar William, utrustad med bandspelare och ett anteckningsblock, att följa med gruppen på turné genom USA. Filmen är löst baserad på regissören/manusförfattaren Cameron Crowes egna upplevelser som tonårig rock-kritiker på sjuttiotalet. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 00:15 – 02:35