Kvällens filmer: Enemy of the State, Erik Nietzsche – de …

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Enemy of the State, Erik Nietzsche – de unga åren, The Other Guys, Country Strong

Enemy of the State

Enemy of the StateRobert Dean är en ung framgångsrik advokat. Av misstag får han tag på bevismaterial om ett mord på en högt uppsatt politiker. När det visar sig att det är självaste staten och dess hemliga övervakningsbyrå NSA som ligger bakom dådet, inser Robert att han och hans familj befinner sig i livsfara. Robert jagas i ett rasande tempo med teknik som ser och hör allt, bland annat satellitsända kameror och buggning. Hans enda chans är att ta hjälp av en gammal NSA-agent.

Trailer för Enemy of the State

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:45

Erik Nietzsche – de unga åren

Danskt drama från 2007. Erik Nietzsche är en intelligent, men i många fall oerfaren, ung man som är övertygad om att han vill bli filmregissör. I slutet av 70-talet blev Erik antagen till den Danska Filmskolan där han möter en värld av argsinta ohjälpsamma handledare, skumma studenter och oskrivna lagar. Manus: Lars von Trier, Skådespelare: Therese Damsgaard, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Søren Pilmark, David Dencik, Jonatan Spang.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:20

The Other Guys

The Other GuysTerry Hoitz’ gångna misstag i yrket och Allen Gambles motvilja att ta risker har gett dem tjänsterna som de ”andra killarna”, vanärade New York City-poliskommissarier degraderade till att fylla i formulär åt kaxiga hjältesnutarna Danson och Highsmith. Den omaka duon måste se bortom sina dispyter när de tar på sig en prestigefull utredning om skumme kapitalisten David Ershon och försöker fylla skorna för de ökänt hänsynslösa poliserna de dyrkar.

Trailer för The Other Guys

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Country Strong

Country StrongEtt drama som kretsar runt en countrysångskrivare på väg upp som träffar en fallen stjärna. Tillsammans vandrar de vägen till hans uppgång och hennes comeback vilket leder till romantiska komplikationer som involverar hennes man/manager och en före detta skönhetsdrottning, numera sångerska.

Trailer för Country Strong

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:20