Kvällens filmer: Eragon, Beastly, Silver bells, Partly Cl…

Eragon, Beastly, Silver bells, Partly Cloudy, Upp, Mr & Mrs Smith, Grinchen – julen är stulen, Percy Jackson och kampen om åskviggen, Välkommen till familjen, Sleepers, Die hard II, Stop-loss, Ett päron till farsa på semester i Europa, We Were Soldiers, Vacancy, Shakespeare in Love, Flags of Our Fathers, Nick & Norahs oändliga låtlista, Modigliani, Gettin’ Square, Doom, Arizona Junior

Eragon

20:00 – 22:05

EragonAmerikanskt äventyr från 2005. Bondpojken Eragon hittar ett blått drakägg i skogen och snart kläcks draken Saphira. Tillsammans med Saphira dras han in i en värld av mystik där han är den siste drakryttaren. Nu är det är upp till Eragon att rädda världen från den elake kung Galbatorix (n)

Beastly

22:05 – 23:55

BeastlyAmerikanskt drama från 2011. Kyle är en självgod tonåring som inte bryr sig om mycket mer än sig själv och sitt utseende. Men när han är elak mot Kendra kastar hon en förbannelse över honom. Om han inte lyckas bli älskad inom tolv månader kommer han att bli lika bestialisk på utsidan som på insidan (n)

Silver bells

01:25 – 03:20

Silver BellsAmerikanskt drama från 2005. Christopher är i New York för att sälja julgranar. Men hans 16-åriga son vill stanna i staden för att studera fotografi och rymmer. Ett år senare är Christopher åter igen i New York för att leta efter sin son. Där möter han Dannys fotografilärare Catherine och det blir en jul de sent ska glömma (n)

Partly Cloudy

17:55 – 18:05

Partly CloudyAlla vet att storken levererar spädbarn, men var får storkarna bebisarna ifrån? Svaret finns uppe i stratosfären, där molnfolket skulpterar bebisar och ger dem liv. Gus är ett ensamt och osäkert grått moln och han är en mästare på att skapa ”farliga” barn; krokodiler, piggsvin, baggar och liknande. Gus älskade skapelser är riktiga konstverk och de levereras sen av hans lojala storkpartner Peck. Amerikansk animerad komedifilm från 2009.

Upp

18:05 – 20:00

Carl Fredriksson är en pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att Oskar, en överenergisk 8-årig scout, befinner sig på Carls veranda.

Mr & Mrs Smith

21:00 – 23:30

Efter fem års äktenskap har det helt vanliga förortsparet John och Jane Smith kört fast i sin slentrianmässiga vardag. Men en dag inser de att båda har en hemlighet för den andre – båda är yrkesmördare och arbetar för konkurrerande organisationer.

Grinchen – julen är stulen

16:55 – 19:00

Inuti en snöflinga finns ett magiskt land kallat Whoville. I Whoville bor Who:erna, ett småväxt folk som älskar julen. Precis utanför bor den sure och grinige Grinchen. Grinchen är en obehaglig varelse som hatar julen, och planerar att stjäla den från Who:erna, som han inte heller tycker om. Men när en liten flicka vid namn Cindy Lou bestämmer sig för att försöka bli vän med Grinchen, händer något inom det gamle surkartet.

Percy Jackson och kampen om åskviggen

19:05 – 21:30

En tonåring upptäcker att han är ättling till en grekisk gud och ger sig ut på ett äventyr för att klara upp en pågående strid mellan gudarna. Baserad på den första romanen i författaren Rick Riordans bästsäljande bokserie.

Välkommen till familjen

21:30 – 23:35

Välkommen till familjenFamiljen Stone förenar sig med gemensamma krafter när deras favoritson tar med sig sin stela flickvän hem under julledigheten, med planer på att fria. Överväldigad av det fientliga välkomnandet ber hon sin syster att komma dit som stöd – något som utlöser ytterligare komplikationer.

Sleepers

00:05 – 02:55

SleepersStjärnspäckat och Oscarnominerat drama om fyra pojkar som begår ett misstag som förändrar deras liv för alltid. Deras lek leder till att en äldre man blir allvarligt skadad. De skickas till ungdomsvårdskolan Wilkinson Center, där de ska sona sitt brott. Men istället för vård utsätts de för en förnedrande behandling med misshandel och sexuella övergrepp. Många år senare får de plötsligt tillfälle att hämnas på dem som plågade dem på Wilkinson Center…

Die hard II

21:30 – 22:00

Amerikansk actionfilm från 1990. Kriminalaren John McClane dras in i en dödlig katt-och råttalek när flygplatsen i Washington D.C belägras av en elitstyrka. Gruppen planerar att stoppa utlämningen av en knarkbrottsling från Centralamerika. Deras plan är briljant men de hade inte räknat med John McClane.

Stop-loss

00:05 – 02:05

Stop-LossAmerikanskt drama från 2008. Den unge militären Brandon King kommer hem till Texas efter en tid i Irakkriget. Snart får han reda på att han måste återvända mot sin vilja. Tillbaka i Irak uppstår konflikter med före detta soldater och relationen till familjen, vännerna och kärleken där hemma sätts på hårda prov.

Ett päron till farsa på semester i Europa

17:10 – 19:00

Ett Päron Till Farsa På Semester i EuropaClark Griswold åker på semester med sin fru Ellen och deras barn Rusty och Audrey. Denna gång går resan till Europa, och familjen besöker bland annat London, paris, Italien och Tyskland. Således är det upplagt för nya äventyr och överraskningar under resans gång, eftersom familjen Griswold har problem med språket. Frågan är vad som kommer att hända denna gång.

We Were Soldiers

21:30 – 00:15

We Were SoldiersI detta krigsdrama, baserat på boken ”We Were Soldiers Once… and Young: Ia Drang: The Battle That Changed the War in Vietnam” skriven av generalen Harold G. Moore, ser vi Mel Gibson i huvudrollen som general Moore. Året är 1965 och Vietnamkriget befinner sig i sitt allra första skede. De första amerikanska soldaterna har landat i Vietnam och fyrahundrafemtio av dem befinner sig nu i dalen la Drang, under ledning av överste Harold Moore. Men så blir de omringade av hela tvåtusen nordvietnamesiska soldater och detta första stora slag mellan amerikanska och nordvietnamesiska soldater, skulle komma att bli ett av de blodigaste under vietnamkrigets historia.

Vacancy

00:15 – 02:00

VacancyNär David och Amy Fox får motorstopp mitt ute i ödemarken tvingas de ta in på ett isolerat motell där de roar sig med att titta på några gruvliga lågbudgetfilmer. Då de inser att alla filmerna spelats in i deras motellrum inser de dock att de själva kan vara nästa skräckfilmsoffer…

Shakespeare in Love

18:25 – 21:00

Shakespeare in LoveDen unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Flags of Our Fathers

01:30 – 03:55

Flags of Our FathersLivshistorierna om de sex amerikanska män som var med och reste flaggan vid slaget mot japanerna vid Iwo Jima.

Nick & Norahs oändliga låtlista

02:55 – 04:25

Det har gått tre veckor, två dagar och 23 timmar sedan Tris gjorde slut med Nick. Och nu står hon här, på hans bands spelning, med en ny kille. Har hon redan gått vidare? Det blir startskottet på en oförglömlig kväll. För det här är kvällen då Norah och Nick skiter i allt, då de ser strippande nunnor, käkar rysk mat, stöter på neurotiska fd pojkvänner och älskvärda fd flickvänner. Men det är också Julio och Salvatores kväll. Det här är en kväll där man får hålla varandra i handen och sjunga i regnet. Det blir verkligen en kväll värd att minnas.

Modigliani

02:05 – 04:20

ModiglianiBrittiskt drama från 2004. Första världskriget är slut och rivaliteten är hård mellan Paris konstnärer. Inte minst mellan den italiensk-judiske konstnären Amedeo Modigliani och Pablo Picasso. Deras bittra fiendeskap präglar både umgänget på Café Rotonde och Modiglianis konstnärskap.

Gettin’ Square

02:00 – 03:50

Gettin' SquareI denna prisbelönade film möter vi Barry Wirth som nyligen släppts ut ur fängelset. Han är fast besluten om att hålla sig borta från brottets bana, men precis som sin cellkompis Johnny och restaurangägaren Dabba – en före detta gangster – inser han att det inte är så lätt att försöka leva ett normalt liv.

Doom

03:50 – 05:30

DoomNågot har gått väldigt fel på en forskarstation på Mars. All kommunikation har brutits, forskningen har upphört och stationen har satts i karantän. Forskarna har öppnat dörren mot det okända, och helvetet har brutit lös. Ingen går säker när en armé av mardrömslika varelser intar stationen och dödar de få människor som finns kvar. Dr Samantha Grimm kallar in en elitstyrka ledd av sin egen bror, John Grimm, och en man vid namn Sage. Under tiden som elitstyrkan försöker eliminera fienden ställer sig Samantha Grimm frågan: vad var det som hände?

Arizona Junior

01:10 – 03:00

Arizona JuniorDen före detta förbrytaren H.I McDonnough gifter sig med en poliskvinna, men upptäcker snart att de inte kan få barn. Desperata efter ett barn, bestämmer sig paret för att kidnappa en av möbelmagnaten Nathan Arizonas femlingar. De försöker att hemlighålla sitt brott, medan vänner, kollegor och en galen prisjägare föröker utnyttja Nathan Jr. för sin egen vinning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *