Kvällens filmer: Ett päron till farsa, Fred Claus, Fire D…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Ett päron till farsa, Fred Claus, Fire Down Below, Bridesmaids, Den goda viljan, Dödskyssen, Jack and Jill, Transporter, Ciderhusreglerna

Ett päron till farsa

Medelklassfamiljen Griswald ger sig ut på en vådlig bilsemester i USA. Färden går från Chicago till västkusten där familjen tänkt besöka ett tivoli. Pappa Clark är tyvärr inte lika klok som entusiastisk och allt som kan gå på tok går på tok.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:50 – 00:45

Fred Claus

Fred ClausMöt Fred Claus, tomtens bittre storebror som tappat kontakten med familjen helt. Julen blir aldrig sig lik igen, när Fred tvingas att flytta till Nordpolen och sättas i arbete av sin godmodige lillebror.

Trailer för Fred Claus

Filmen visas på Kanal 9 klockan 17:50 – 20:00

Fire Down Below

Fire Down BelowFBI-agenten Jack Taggart reser till Kentucky för att utreda mordet på en kollega som utrett ett giftutsläpp. Men Taggart möts av ovänliga ortsbor som mutats för att hålla tyst.

Trailer för Fire Down Below

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:25 – 02:25

Bridesmaids

BridesmaidsAmerikansk komedi från 2011. Annies liv är i kaos. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara ställa upp som Lillians brudtärna. Fast hon är pank bluffar sig Annie genom de dyra ritualerna.Med en enda chans att göra det perfekt kommer hon att visa Lillian och hennes tärnor precis hur långt man går för någon man älskar. Skådespelare: Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Terry Crews.

Trailer för Bridesmaids

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:00

Den goda viljan

Svenskt drama från 1991. Den fattige Henrik Bergman läser till präst och är hemligt förlovad med servitrisen Frida Strandberg. Han möter den förmögna och bortskämda Anna Åkerblom, som studerar till sjuksköterska på Sophiahemmet i Stockholm. De är mycket omaka men dras till varandra. Ett drama om Ingmar Bergmans föräldrar. Året är 1909, platsen Uppsala. Manus: Ingmar Bergman, Skådespelare: Ernst-Hugo Järegård, Lena Endre, Mona Malm, Margaretha Krook, Irma Christenson, Sif Ruud, Keve Hjelm, Pernilla August, Samuel Fröler, Max von Sydow, Börje Ahlstedt, Björn Kjellman, Ghita Nörby.

Filmen visas på SVT2 klockan 18:05 – 21:00

Dödskyssen

Jimmy Kilmartins, en före detta fånge, försöker leva ett lagligt liv men kan inte motstå frestelsen till snabba pengar. Han tackar ja till ett jobb för den våldsamme och mäktige skurken Little Junior Brown, men när saker och ting börjar gå fel är det Jimmy som får ta smällen och hamnar bakom galler.

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 04:15

Jack and Jill

Jack And JillJack and Jill är en komedi som handlar om Jack Sadelstein (Adam Sandler), en framgångsrik chef i reklambranschen i Los Angeles med en vacker fru och barn, som bävar inför en begivenhet varje år: hans enäggstvillingsyster Jills (också Adam Sandler) besök vid Thanksgiving. Jills behov av uppmärksamhet och passiv-aggressiva beteende driver Jack till vansinne och vänder upp och ner på hans vanligtvis lugna liv. I rollen som Jacks fru ser vi Katie Holmes.

Trailer för Jack and Jill

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:55

Transporter

Den före detta elitsoldaten Frank Martin, lever nu ett stillsamt liv på den franska Rivieran. Han jobbar som bud för den kriminella världen och är känd som ”The Transporter”. Han har tre gyllene regler som han följer i sitt arbete: 1) Avtal ändras inte, 2) Inga namn, han vill aldrig veta vem som lejer honom och 3) Öppna aldrig paketet. Franks nästa paket liknar all de andra som han transporterat, tills att det börjar röra sig och då blir han tvungen att bryta regel nummer tre. Text-TV s.690.

Filmen visas på TV6 klockan 22:55 – 00:45

Ciderhusreglerna

CiderhusreglernaFöräldralöse Homer bor på barnhemmet St. Cloud i Maine. Han har aldrig blivit adopterad men barnhemmets föreståndare, Dr. Larch, betraktar honom nästan som sin son och lär honom allt han kan om medicin vilket gör Homer till en skicklig läkare, om än utan licens. Men Homer längtar efter ett liv utanför barnhemmet. När Wally och den gravida Candy besöker barnhemmet får de hjälp av Dr. Larch som utför en medicinskt säker om än olaglig abort. Homer följer med paret till familjens cidermusteri där han jobbar som äppelplockare. Men Wally tar värvning i armén och lämnar Homer och Candy ensamma.

Trailer för Ciderhusreglerna

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35