Kvällens filmer: Ett UFO i New York, Baksmällan, Adventur…

Ett UFO i New York, Baksmällan, Adventureland, The Spy Who Loved Me, Ond aning, Brustna omfamningar, Panic room, Ready to rumble, The wedding crashers, Heaven, Balls Out, Buffalo Soldiers, Legal Eagles – en tavla för mycket, Birth, The Tenth Circle, The fallen, Gone, Monster Ark

Ett UFO i New York

18:15 – 20:00

Dave Ming Chang sticker inte ut från mängden i New York bara för att han är klumpig, blyg och diskoklädd – utan för att han är en alien. Eller för att vara exakt: hela han är ett rymdskepp med uppdrag att rädda sin hemplanet. Dave kämpar för att verka normal men han slits mellan rösterna i sitt huvud och världen runt omkring.

Baksmällan

21:30 – 23:40

BaksmällanMen dagen efter den stora kvällen minns ingen vad som hände. Varför är det en baby i deras hotellsvit? Vem har tagit in en tiger i badrummet? Varför har en av grabbarna ett ID-band från ett sjukhus runt handleden? Och framförallt: var är brudgummen Doug?

Adventureland

20:00 – 22:10

AdventurelandAmerikansk komedi från 2009. Det är sommar och året är 1987. James Brennan har nyligen gått ut college. Han längtar efter att resa till Europa på sin drömresa. När föräldrarna meddelar att de inte har råd att bidra till reskassan ser James ingen annan utväg än att ta ett lågbetalt jobb på en nöjespark. När han väl är på plats på jobbet inser han att han hittat den perfekta platsen för att förbereda sig för det verkliga livet.

The Spy Who Loved Me

22:10 – 00:50

The Spy Who Loved MeBrittisk action från 1977. En brittisk atomubåt försvinner spårlöst och Bond får i uppdrag att ta reda på vad som skett. Samtidigt har även en rysk ubåt försvunnit och KGB skickar ut sin kvinnliga toppagent Anya Amasova för att undersöka saken. Båda sidor misstänker varandra men snart står det klart att ingen av dem har något med det som skett att göra. Spåren leder till den rike skeppsredaren Karl Stromberg som har ett havsforskningslaboratorium utanför Sardinien. MI6 och KGB beslutar sig för att samarbeta och Bond och Amasova upptäcker att Strombergs plan är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig. Åldersgräns 15 år.

Ond aning

00:50 – 02:40

Amerikansk dramathriller från 2007. Linda Hanson lever ett välordnat liv tillsammans med sin man, Jim, och deras döttrar i ett lugnt villaområde. En morgon knackar ortens polis på dörren och berättar att Jim har omkommit i en bilolycka. Dagen därpå vaknar Linda och upptäcker att hennes man lever och är välbehållen. Medan hennes omgivning tror att Linda håller på att förlora förståndet förstår hon att hennes upplevelse är ett förebud. Nu måste hon hitta ett sätt att förhindra olyckan innan det är försent. Åldersgräns 11 år.

Brustna omfamningar

21:15 – 23:20

Spansk långfilm från 2009. (Los abrazos rotos) En man skriver, lever och älskar i totalt mörker. För fjorton år sedan råkade han ut för en brutal bilolycka på ön Lanzarote. I bilolyckan förlorade han inte bara synen, utan även Lena, sitt livs kärlek. Berättelsen om Mateo, Lena, Judit och Ernesto Martel är en berättelse under det dominerande inflytandet av öde, avundsjuka, maktmissbruk, svek och skuldkänsla. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin. 5.1-ljud.

Panic room

23:00 – 01:15

Panic RoomNyskilda Meg Altman (Jodie Foster) köper ett fashionabelt gammalt hus i New York åt sig och sin tonårsdotter. Huset, som tillhört en rik men excentrisk man, har ett mycket annorlunda inslag – ett rum med ogenomträngliga väggar, övervakningsskärmar, en separat telefonlinje och annan överlevnadsutrustning. När tre män – Burnham (Forest Whitaker), Junior (Jared Leto) och Raoul (Dwight Yoakam) – bryter sig in i huset söker Meg och dottern skydd i rummet i tron att de kan känna sig säkra där. Men de tre männen är inga vanliga inbrottstjuvar utan har specialkunskaper som hotar deras trygga rum… Text-TV s. 690.

Ready to rumble

01:50 – 03:40

Ready to RumbleVännerna Gordie Boggs och Sean Dawkins har mycket gemensamt. Båda bor hos sina mammor, arbetar på skitjobb och har stora svårigheter att skaffa tjejer. Dessutom har de en gemensam idol – brottaren Jimmy King. Varje fredag åker de för att se honom brottas på den lokala brottningsarenan. Men en vacker dag ser den opålitlige chefen för arenan till att King förlorar sin ärofyllda titel och det ser ut som stjärnans karriär är slut för gott. Gordie och Sean vill inte finna sig i detta. De bestämmer sig för att söka sanningen och hjälpa sin idol att återerövra titel och ära. Text-TV s. 690.

The wedding crashers

21:30 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2005. John och Jeremy är två singelkillar som har en gemensam hobby, att våldgästa bröllop för att försöka ragga upp så många tjejer som möjligt. När de lyckas nästla sig in på årets stora societetsbröllop har de siktet inställt på brudtärnorna Claire och Gloria. Men det går inte riktigt som de tänkt sig och för John blir det hela ännu mer komplicerat när han faller för Claire.

Heaven

00:10 – 02:15

HeavenAmerikanskt romantiskt drama från 2002. Philippa är engelsklärare i Turin och har under åren sett allt för många studenter gå ner sig i drogberoende. Även hennes man har fallit offer för narkotikan. Hon söker nu hämnd och målet för denna är Vendice, som bakom en fasad som framgångsrik affärsman driver en hänsynslös knarkhandel. Utan att tveka placerar hon en bomb på Vendices kontor. När polisen stormar Philippas lägenhet är hon redo att ta sitt straff. Först på polisstationen får hon veta att attentatet misslyckats. Åldersgräns 11 år.

Balls Out

21:00 – 22:55

En överentusiastisk vaktmästare på en skola i USA ger sig på att träna ett gäng missanpassade ungdomar för att vinna Nebraska State Tennis Championship. En galen sportkomedi av regissören bakom ”Dude, where’s my car”.

Buffalo Soldiers

00:10 – 02:05

Buffalo SoldiersSvart komedi med Joaquin Phoenix i huvudrollen som den sluge soldaten Ray Elwood som är stationerad i Västtyskland under kalla krigets sista trevande dagar. Elwood har gjort stora pengar på svarta marknaden men då han möter sitt livs stora kärlek svär han att sluta med sina olagliga aktiviteter. Han har dock en sista affär i görningen…

Legal Eagles – en tavla för mycket

01:10 – 03:20

Tom Logan är en åklagare som slår sig samman med en excentrisk advokat, Laura Kelly, för att försvara en flicka som anklagas för stöld. Medan de samlar bevis på Manhattan dras de in i New Yorks glittrande konstvärld och undre värld, där de jagas av en kallblodig mördare.

Birth

02:40 – 04:40

BirthAmerikanskt drama från 2004. Anna är en ung änka som har gått vidare med sitt liv efter att hennes make, Sean, gick bort. Nu är hon förlovad och ska gifta sig med Henry, men när hon möter den tioårige pojken Sean ställs hennes liv på ända igen. Sean hävdar att han egentligen är hennes döde man och varnar henne för att gifta sig med Henry. Trots Henrys och hennes familjs oro över Annas kontakt med pojken kan hon inte sluta träffa honom och hon börjar ifrågasätta de val hon gjort i sitt liv. Åldersgräns 7 år.

The Tenth Circle

03:40 – 05:10

The Tenth CircleHistorien om det starka bandet mellan en förälder och dess barn, baserad på bästsäljaren av Jodi Picoult. Laura Stone är lärare på ett college och gift med serietecknaren Daniel. Deras idylliska liv ställs på ända när deras dotter Trixie anklagar sin före detta pojkvän, Jason, för våldtäckt. När Jason begår självmord hamnar familjen i strålkastarljuset i en högst offentlig utredning som skakar deras lilla samhälle och avslöjar hur långt föräldrar är beredda att gå för att skydda sina barn.

The fallen

02:15 – 04:45

The FallenAmerikanskt krigsdrama från 2004. Om andra världskrigets slutskede sett från tre olika trupper, en amerikansk, en italiensk och en tysk. Alla tre förbereder sig för sitt sista uppdrag där det för vissa går enligt planerna medan för andra slutar med döden.

Gone

02:05 – 03:50

GoneEtt ungt brittiskt par reser genom den australiska vildmarken. Mitt ute i ingenstans möter de en karismatisk amerikan. Men ju bättre de lär känna honom, desto mer växer deras misstänksamhet kring hans baktankar.

Monster Ark

03:50 – 05:20

Monster ArkEn arkeolog hittar ett gammalt skepp som visar sig vara resterna av Noaks ark, men istället för djur gömmer det sig en elak varelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *